Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi Üniversitesi’nin Yurdunda Öğrenciye Tecavüz Girişimi

Boğaziçi Üniversitesi’nin Yurdunda Öğrenciye Tecavüz Girişimi

Onedio Medya
08.08.2015 - 14:41
İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'ndeki öğrenci yurduna yangın merdivenini kullanarak giren kişi, 5. katta tek başına kalan öğrencinin odasına girdi. Öğrenciyi jiletle tehdit eden saldırgan, yaşanan arbedenin ardından kaçmayı başardı.

Bugün sabah saatlerinde Boğaziçi Üniversitesi Sarıyer Hisarüstü yurdunda tecavüz skandalı yaşandı. 

Birgün'den Zeynep Yüncüler'in haberine göre kimliği belirsiz bir kişi yurdun yangın merdivenlerinden 5'inci kattaki odaya girerek bir kadın öğrenciyi jiletle tehdit ederek tecavüze kalkıştı.

Saldırıya uğrayan öğrencinin arkadaşı R.Y. olay anını şöyle anlattı: 'Bugün sabah altıda güney yurtta tek kalan bir kadın arkadaşımızın odasına kim olduğunu henüz bilmediğimiz bir erkek elinde jiletle girip öldürme tehdidiyle tecavüz etmeye kalkışmış yan odasındaki arkadaşının fark etmesiyle kaçmış güvenlik de yakalayamamış.' 

Üniversite açıklama yaptı

Boğaziçi Üniversitesi'de olayla ilgili açıklama yaptı.

'08 Ağustos 2015, Cumartesi günü saat 06:00 sularında Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampus 1. Kız Yurdu'na kimliği henüz bilinmeyen ancak eşgali güvenlik kameralarıyla teşhis edilen bir şahıs yangın merdivenini kullanıp pencereyi zorlayarak girmiş ve yurtta kalan öğrencilerimize saldırı girişiminde bulunmuştur. Alarmın devreye girmesi üzerine güvenlik görevlimiz duruma derhal müdahale etmiştir, ancak maalesef bu esnada saldırgan bir öğrencimizi elinden hafif şekilde yaralamıştır.

Soruşturma başlatıldı

Yaralı öğrencimiz, tedavisi hastanede ayakta görülmesinin ardından Emniyet birimlerine konuyla ilgili ifade vermiştir. Üniversitenin davet ettiği güvenlik mensupları olay mahallinde tespitlerini yaparak resmi soruşturmayı başlatmıştır. Üniversite olarak son derece üzüntü duyduğumuz bu olaydan ötürü başta yaralanan öğrencimize ve tüm yurt sakini öğrencilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletirken; yurtlarımız ve kampüs alanına girişle ilgili genişletilmiş güvenlik önlemlerinin mevcut olduğunu belirtmek isteriz. Tüm ilgili birimlerle incelemeye alınan vaka konusunda detaylı bilgi ayrıca paylaşılacaktır.'

Güvenlik yeterli mi?

Öğrencilerin bazıları, kampüsteki güvenliğin yeterli olmadığı görüşünde. 'Güney Kampüsü’nün üç kapısı var. Buralarda kimlik kontrolü var” diyen yurt sakini bir öğrenci, “Ancak ben dün akşam kendi kimliğimi göstererek üç arkadaşımı soktum. Ziyaretçi defteri tutuyor ancak arkadaşlarım bu deftere kayıt yapılmadı. Güvenlik var ancak yeterli değil” diyor.

Kuzey Kampüsü'nde kalan bir erkek öğrenci ise, olaydan gün içinde haberlerinin olduğunu söyledi:

“Bazı arkadaşlarımız olayı megafonla kampüs içinde duyurdular. Okulumuzda böyle bir şeyin olması bizi tedirgin etti. Güvenlik olarak kendimizi çok rahat hissedemiyoruz. Kampüs içinde güvenliğin biraz daha artırılmasını en azından girişlerde kimin girip çıktığının belli olması gerekiyor.”

Yurttaki saldırı Twitter'da da tepkilere neden oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
2
1
0
0
0