Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Protestosuna Müdahale

Boğaziçi Üniversitesi'nde Rektör Protestosuna Müdahale

FreiGeist
14.11.2016 - 15:41

Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler, Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasını protesto etti. Grubun kampüse girmesine izin vermeyen polis, karşı çıkanları gözaltına aldı. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

@politikbaykus  

OHAL kapsamında çıkarılan KHK ile rektörlük seçimlerinin kaldırılmasının ardından rektör atanan Boğaziçi Üniversitesi'nde öğrenciler bu durumu protesto etmek istedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne, rektörlük seçimlerinde adaylar arasında yer almayan Prof. Dr. Mehmed Özkan'ın atanmasına tepki gösteren gruba polis müdahale etti. Öğrencilerden bazıları gözaltına alındı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Saat 13.00 sıralarında Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsü'nde toplanan yaklaşık 200 kişilik grubun Kuzey Kampüsü'ne yapacağı yürüyüşe polis izin vermedi. 

Öğrenci ve akademislenlerden oluşan eylemcilere, araç yolundan toplu olarak yürümelerine izin verilmedi. Polis gruba ancak üçerli gruplar halinde kaldırımdan yürüyebileceklerini bildirdi.

Bu sırada grubun içinden bazı öğrenciler ile polis arasında gerginlik çıktı. Gruptaki bazı öğrenciler yaka paça gözaltına alındı. Araya giren bazı akademisyenler, gerginliğin büyümesini önledi. Gözaltına alınanlar ise GBT kontrolünden sonra serbest bırakıldı.

Prof. Dr. Özkan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 12 Kasım'da yaptığı atama ile Boğaziçi'nin yeni rektörü olmuştu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
137
130
28
12
7
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
raheanne

Anca gözaltına alın zaten. Ne zaman bu halkın problemine kulak verdiniz ki ? at koşturur gibi devlet yönetin bakalım. Elbet bitecek bir gün bu zulüm.

Fırat Sümbül

Gün geçmiyor ki ülkede bir gariplik daha yaşanmasın. Öğrenci kardeşlerimizi fetö den yargılamasalar bari!!!

Burak Köklü

Abi rektörü neden cumhurbaşkanı atar hiç anlamıyorum.Üniversite içerisinde aday hocalar arasından seçimle 1. olan rektör olsun bu kadar basit.

raheanne

Çünkü Fetö adı altında yapılan uyanıklıklar dan birisi olan; Rektör Seçimlerinin Kaldırılması KHK'sı getirildi. Dilersen şuradan okuyup daha detaylı bilgi e... Devamını Gör