Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi'nde Toplu Mezuniyet Bu Yıl da Yasak

Boğaziçi'nde Toplu Mezuniyet Bu Yıl da Yasak

Boğaziçi Üniversitesi, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da toplu mezuniyet törenine izin vermeyeceğini bildirdi. Her bölümün mezuniyet töreni ayrı olarak düzenlenecek.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Boğaziçi Üniversitesi tarafından öğrencilere atılan e-postada 'Üniversitemizin 156. mezuniyet töreni, 5-6-7 Temmuz 2023 tarihlerinde her bir fakülte ve enstitünün diploma dağıtımlarını yapacakları diploma dağıtım törenleri şeklinde gerçekleşecektir' dendi. 

Diken'den Mehmet Baran Kılıç'ın haberine göre, e-postada, hangi bölümün ne zaman diploma alacağı da belirtildi. Diploma dağıtım törenleri birden fazla ve birbirinden uzak salonlarda düzenlenecek.

Bu sene atılan e-posta, geçen sene atılan e-postayla aynı. E-postada toplu törenin iptal edildiği doğrudan yazılmayıp her bölümün törenini ayrı yapacağı dile getiriliyor.

Öğrencilerin tepkilerine karşı toplu mezuniyete izin verilmiyor

Öğrencilerin tepkilerine karşı toplu mezuniyete izin verilmiyor

Okul tarihi boyunca toplu olarak düzenlenen törenler artık yok. Çünkü öğrencilerin tepkisinden çekiniliyor. Böylelikle öğrenciler olabildiğince dağınık olacak ve toplanmaları engellenmeye çalışılacak.

Öğrenciler önceki dönemlerde tepkilerini mezuniyet törenlerine yansıtabiliyordu. Örneğin, 2016 ile 2021 arasında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yine seçim sonuçlarını göz ardı ederek atadığı rektör Mehmed Özkan döneminde mezuniyet töreni toplu yapılmış ve öğrenciler sırt dönme gibi eylemler düzenlemişti. 1990’larda da benzer törenler ve protestolar vardı.

Geçen sene de toplu mezuniyet töreni iptal edilmiş, öğrenciler bu nedenle alternatif mezuniyet töreni düzenlemişti.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
44
18
5
3
2
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Gençlerden bu kadar korkmayın ya…

Lena

Teheyyyyy. Boğaziçi Üniversitesi deniliyor, yorumlar demirtaş , kavala,teröröööööö …. Hee terörist üniversite. İnsanlar yetmedi , şimdi de kurumlar terörist😩😩 Devamını Gör

Secret State

Osman kavalada teröristtir, demirtaşta teröristtir bunları savunanda teröristtir, domuzdur. Kökünüze kibrit suyu zerre merhamet eden adidir.