Görüş Bildir
Haberler
Boğaziçi'nde Melih Bulu Kararına Tepkiler: Öğretim Üyeleri de 'Kabul Etmiyoruz' Dedi

etiket Boğaziçi'nde Melih Bulu Kararına Tepkiler: Öğretim Üyeleri de 'Kabul Etmiyoruz' Dedi

AKP'de birçok görev üstlenen ve son olarak İstanbul’da milletvekili aday adayı olan Melih Bulu’nun Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanmasına dair tepkiler sürüyor. Öğrencilerin ardından şimdi de öğretim görevlileri 'Kabul etmiyoruz' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

AKP'den milletvekili aday adayı da olan Prof. Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olarak atanması tartışmaları da beraberinde getirmişti.

Öğrenciler tepkilerini #KayyumRektörİstemiyoruz diyerek dile getirmişti 👇

Öğrencilerin ardından öğretim üyelerinden de tepki geldi 👇

"Kabul etmiyoruz"

"Kabul etmiyoruz"

Öğretim üyeleri tarafından yapılan yazılı açıklamada  12 Eylül 1980 darbesinin ardından okula ilk kez kurum dışından bir rektör atandığına dikkat çekildi ve 'Bu durum 2016’dan bu yana ağırlaşarak sürmekte olan, rektör seçimlerini ortadan kaldıran antidemokratik uygulamaların bir devamıdır. Üniversitemizin akademik özerkliğini, bilimsel özgürlüğünü ve demokratik değerlerini açıkça ihlal eden bu uygulamayı kabul etmiyoruz' denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

  • Üniversitelerin herhangi bir kişi ya da kuruluşun etki veya baskısına maruz kalmaması ve siyaset aracı olarak kullanılmaması, bilimsel ve toplumsal gelişim açısından vazgeçilmezdir.

  • Üniversitelerde karar alma yetkisinin demokratik yöntemlerle seçilmiş kurullarda ve akademik yöneticilerde olması özerklik için şarttır. Rektör, dekan, enstitü müdürü, yüksekokul müdürü, bölüm başkanı gibi akademik yöneticiler atamayla değil seçimle belirlenmelidir.

  • Üniversitelerin, özerk anayasal kurumlar olarak, akademik programlarını ve araştırma politikalarını öğretim elemanlarınca ve/veya üniversite kurullarınca kararlaştırılarak belirlemesi, bilimsel özgürlüğün ve yaratıcılığın şartlarındandır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
332
67
16
6
6
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
negerekvar

Ya yeter artık yeter amk ! Kimse ses çıkarmayacak mı bu nasıl bir şey. Anasını siktiler lan ülkenin.

Pasif Kullanıcı

Adam 2002'den beri parti teşkilatlarının içinde. Akademik camiadan çok siyasetin parçası olan, mesaisini alnından çok siyasete harcamış bir adam bir üniversi... Devamını Gör

Halil Değerli

Eğitimi ve üniversiteleri piç ettiler.... Ekonomiyi iç ettiler.... Ülkeyi hiç ettiler.... ..... 🤪