Görüş Bildir
Haberler
Bize Partnerini Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyelim! Partner Seçimlerinizde Etkili Olan 11 Özellik

Bize Partnerini Söyle, Sana Kim Olduğunu Söyleyelim! Partner Seçimlerinizde Etkili Olan 11 Özellik

Rinascita
09.06.2018 - 11:59

Aşk açıklanamaz bir olgudur ve birinin, birine neden aşık olduğuna cevap olabilen bilimsel bir açıklama yoktur. Ama aşık olduğumuz kişi, bizim karakterimiz hakkında çok şey gösterir. Hatta uzun boylu, kısa boylu, duygusal veya mantıklı bir insana aşık olmamız tesadüf değildir. Evcil hayvanlar bile seçimlerimizi etkiler. Peki bu nasıl oluyor? İşte cevaplar 👇👊

Kaynak: https://www.bustle.com/p/11-mature-tr...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Fiziksel olarak benzerlik

1. Fiziksel olarak benzerlik

Megan Fox'un da Brian Austin Green'in de mavi gözleri, koyu renk saçları, geniş alınları ve aynı yüz hatlarına sahip olduklarını biliyor muydunuz?

Yapılan birçok araştırma seçtiğimiz kişilerle fiziksel olarak benzerliklerimizin olduğunu gösteriyor. Partnerinize daha yakından bakın. Ortak fiziksel özellikleriniz var mı? Karşımızdaki kişiye olan sevgimiz, kendimize olan sevgimizden gelir. Eğer çekici olduğunuzu düşünüyorsanız, size benzeyen birisi diğer herkesten daha çekici gelecektir.

2. Aynı derecede çekicilik

2. Aynı derecede çekicilik

Ryan Reynolds ve Blake Lively: Hollywood'un en güzel çiftlerinden biri. 

Eşimizi veya sevgilimizi genellikle kendimize benzeyen kişilerden seçeriz. Bilim insanları aynı güzellik alanında olan kişileri seçtiğimizi keşfettiler. Anlaşılan o ki; kendimize göre 'en uygun seçenek' olan kişiyi seçmeye odaklanıyoruz. Eğer partnerinizi çekici bulunuyorsanız, siz de çekicisiniz demektir! 😏

3. Duygusal ve mantıklı

4. İyi kalpli insanlar, iyi kalpli insanları seçerler.

4. İyi kalpli insanlar, iyi kalpli insanları seçerler.

Hollywood dünyasının en yardımsever çifti Angelina Jolie ve Brad Pitt

Yardımsever ve iyi kalpli insanlar, uyumlu bir ilişki kurmaya daha yatkın olurlar. Bu partnerler yardım konularında tartışmazlar ve ortak noktaları gerçekten çok hızlı bulurlar. Dahası çok daha kolay iletişim kurarlar, anlaşırlar ve hemen sevgili olurlar. Partnerinize biraz daha yakından bakın. Eğer onlar yardımsever ve iyi kalpli ise, siz de büyük olasılıkla aynısınızdır.

5. Boy farkı

5. Boy farkı

Rosie Huntington-Whiteley 1.75 boyunca ve topuklu ayakkabıları gerçekten çok seviyor. Bütün fotoğraflarından Jason'dan daha uzun görünüyor ama Jason bunu hiçbir şekilde umursamıyor. 

Uzun boylu olup da kendisinden çok kısa sevgilisi olan bir erkek veya sevgilisinden çok daha uzun bir kadın tanıyor musunuz? Bazen bu tarz farklılıklar çok göze çarpabilir. Ama bunda tuhaf karşılanacak bir şey yoktur. Bir erkek, kendisinden kısa ve zayıf bir kadınla beraberken daha güçlü ve büyük görünür. Aynı şekilde uzun bir kadın da kendisinden kısa bir erkekle çok daha öz güvenli ve başarılı görünür. Eğer kısa bir partner seçiyorsak onlara kol kanat olmayı, eğer uzun bir partner seçiyorsak ilgi ve dikkat ile çevrelenmeyi istiyoruz demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kilolu, zayıf olmak

6. Kilolu, zayıf olmak

Başarılı Amy Schumer ve eşi Chris Fischer. Hayranları ise Amy'nin dış görünüşünü hiçbir şekilde umursamıyor. 

Burada bilimsel gerçeklere bağlı kalamayız ama biraz kilolu olmak sağlığın ve doğurganlığın göstergesi olarak görülür. Dolayısıyla erkeklerin aile olmaya hazır oldukları zaman biraz kilolu kadınları seçtikleri gözlemlenir. Ama bir diğer teori de şu şekildedir; kilolu kadınlar daha güçlü görünür ve güvenilir hissettirirler. Eğer sevdiğiniz kişi kiloluysa, büyük olasılıkla aile kurmaya hazırsınızdır.

7. Ebeveynlerle olan benzerlik

7. Ebeveynlerle olan benzerlik

Brooklyn Beckham, Chloe Moretz ile beraber. Medyada her zaman Chloe'nin, Brooklyn'in annesi Victoria Beckham'a benzediği konuşuluyor.

Psikoanalizin babası Sigmund Freud, genellikle ebeveynlerimize benzer partnerler seçtiğimizi söyler. Modern bilim insanları ise partnerimizin görünüşünün, karşı cins ebeveynimizin doğumdan hemen sonraki haline benzediğini keşfettiler. Bu çalışma aynı zamanda ilerleyen yaşlarda bebek sahibi olan ebeveynlerin çocuklarının da kendilerinden yaşça büyük kişiler seçtiklerini gösterdi. Hemen albümleri açıp sevgiliniz veya eşinizin, anne/babanıza benzeyip benzemediğine bakın bakalım!

8. Evcil hayvanlar

8. Evcil hayvanlar

Birçok insan Justim Tiberlake'in tam bir köpek insanı olduğunu bilir. Evlendikten sonra Justin ve Jessica Biel köpeklerini yürüyüşe beraber çıkarmaya başladılar. 

Yapılan anketlere göre kadınlar evcil hayvan besleyen erkeklere daha çok dikkat ediyorlar. Evcil hayvanı olan bir erkek güvenilir ve sorumluluk sahibi biri olduğu imajını yaratıyor. Aynısı kadınlar için de geçerli elbette. Ciddi ilişkilere hazır ve benimseyen bir kadın izleniminde etkili oluyor.

9. 'En büyük aşklar, nefretle başlar' kuralı

9. 'En büyük aşklar, nefretle başlar' kuralı

Ryan Gosling ve Rachel McAdams, The Notebook filmi çekilirken birbirlerinden pek hoşlanmıyorlardı. Ama sonrasında beraber olmaya başladılar. Ne yazık ki, beraberlikleri kısa sürdü. Şimdi ikisi de başkalarıyla evli. 

Bu ilginç araştırma çekiciliğin kurallarına başka bir açıdan bakmamızı sağlıyor. Sonuçlara göre insanlar ilk başta kendilerinden hoşlanmayan ama sonrasında fikir değiştirenlerden hoşlanıyorlar. Ve karşısındaki gereğinden fazla ilgi gösterenler de daha az dikkat çekiyorlar. Çiftlerin 'Biz ilk tanıştığımız zaman birbirimizden nefret ediyorduk sonrasında birbirimiz için yaratıldığımızı fark ettik.' şeklindeki hikayelerinin temeli de burada aslında.

10. Yürüyüş hızı

10. Yürüyüş hızı

Nicole Kidman ve Keith Urban 10 yıldan daha uzun süredir evliler ve hala çok mutlu görünüyorlar. Neredeyse aynı boydalar ve beraber gerçekten harika görünüyorlar. 

Çiftler genellikle aynı yürüyüş hızına sahip olurlar çünkü aynı yürüyüş hızındaki insanlar birbirlerinden diğer insanlara göre daha fazla hoşlanırlar. Düşünsenize partnerinizle beraber yan yana yürüyüp aynı zamanda da konuşabildiğiniz zaman çok güzel olmaz mı? 😍

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Baskın kişisel özellikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
129
36
13
10
10
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Yenikler

Bazen de zıt kutuplar birbirini çekebiliyor.