Görüş Bildir
Haberler
Bitkisel ve Doğal Diş Macunları Neden Önemli?

Bitkisel ve Doğal Diş Macunları Neden Önemli?

Vahit Mahmat
17.05.2014 - 09:54 Son Güncelleme: 17.05.2014 - 15:31

Diş macunları içerdiği kimyasal maddeler nedeni ile insan sağlığı için önemli tehdit unsurlarısır. Özellikle dişini fırçalarken macun yutma riski olan çocuklarımızı bu zehirden uzak tutmalıyız.

Diş macunlarında bulunan sodyum florür maddesinin kimyasal bir zehir olduğunu, önceleri fare zehiri olarak kullanıldığını daha önce birçok uzman ağızdan duymuştuk.

Dişlerini fırçalayan küçük çocukların genelde macunu yutma riski bulunmaktadır. Yüksek dozda flor, kansere ve zeka geriliğine neden olabilir. 5-6 yaş öncesi çocuklara macun kullanımı sakıncalıdır.

Diş çürüğünü engellediği gerekçesiyle çocuklar için üretilen diş macunlarında da bu maddenin kullanılıyor. Oysa içerdiği kimyasallar çocuklar için çok tehlikelidir.

Bağışıklık sistemini zayıflatmasından, kanserojen özelliklere çocuklarda zekâ geriliğine dahi yol açabilme tehlikesi bulunmaktadır. Enfeksiyonlara karşı direnci düşüreceği gibi, üreme sistemine zarar ve kalıcı dişlerin çıkmasının gecikmesine de neden olabilir. O nedenle yuttuğuna emin olacağımız yaşa kadar çocuklara macun kullandırtmamalıyız. Bu yaş da 5-6′dır.” Yada alternatif olarak tamamen bitkisel formüller ile üretilen diş macunları kullandırmalıyız. Bu diş macunları içeriğindeki bitki özleri ve kimyasallardan arındırılmış formülleri ile çocuklar için tercih edilebilecek ürünlerdir. Hatta biraz abartırsak bitkisel diş macunları için: “Bu diş macunlarını ekmeğinize sürüp yiyebilirsiniz” ifadesi abartı olmaz. Yine tamamen bitkisel içeriğe sahip, helal sertifikalı bir diş macunu firması ürünlerine slogan olarak “bu diş macununu yiyebiliyorsunuz” ifadesini kullanmaktadır.

MİSVAK DA KULLANILABİLİR

Bununla birlikte fırçaya alternatif olarak da hijyenik misvak da kullanılabilir. Diş çürüklerini önlemek için şekerli ve rafine gıdaların mümkün oldukça azaltmak ve işlenmemiş doğal gıdaları yemek yine diş sağlığımız için önemli hususlardır.

Kaynak: http://www.helalplatform.com/bitkisel...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
3
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın