Görüş Bildir
Haberler
Bitcoin 12 Haftalık Düşen Trendi Kırarak Yükselişe Geçti! Peki Sırada Ne Var?

etiket Bitcoin 12 Haftalık Düşen Trendi Kırarak Yükselişe Geçti! Peki Sırada Ne Var?

Merlot Vinho
08.02.2022 - 15:00

Bitcoin geçen haftayı boğa üstünlüğüyle kapatarak piyasayı yeşile bürüdü. Hafta sonu 42.000 dolar seviyesiyle mücadele ettikten sonra Pazar ve Pazartesi günlerini yükselişle sürdürdü. Bitcoin fiyatı 45.000 dolara yaklaşırken uzmanlar Şubat ayının ilginç geçeceğini belirtti. Peki piyasa yükselmeye devam edecek mi yoksa yeni bir düşen trend kapıda mı?

Detaylar içeriğimizde!

Not: Bu içerik bilgilendirme amaçlı üretilmiştir. Herhangi bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. 

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin'de Kasım ayından beri süren düşen trend kırıldı.

Bitcoin'de Kasım ayından beri süren düşen trend kırıldı.

Kripto paralar Bitcoin öncülüğünde 2022'ye kötü bir başlangıç yaptı. Piyasadaki tutarsızlıklar ve Kasım ayından beri devam eden düşen trend, %30'lara varan değer kayıplarıyla sonuçlandı. Geçtiğimiz hafta Cuma gününde başlayan yükseliş sayesinde Bitcoin hafta sonunu 42.000 dolara yakın seviyelerde kapadı ve hafta başıyla birlikte yükselmeye başladı.

%130'luk büyük trend dönüşünün başladığını söylemek mümkün mü?

Kripto Youtuber Lark Davis, pazartesi günü paylaştığı bir gönderide düşüş trendinin kırıldığını söyledi ve güçlü bir rallinin başlayıp başlamadığını sorguladı. Davis, RSI analizinin olumlu göründüğünü ve hafta sonu yüksek ivmeli bir kırılma kaydedildiğini de belirtti. Ayrıca benzer hareketlerin en son Temmuz 2021'de gerçekleştiğine ve hareketin devamında %130'luk yükselişler geldiğine dikkat çekti.

BTC alt desteği korumayı başarırsa peşine alt coinleri takarak yükselmeye devam edebilir.

BTC alt desteği korumayı başarırsa peşine alt coinleri takarak yükselmeye devam edebilir.

Uzun süredir kripto para piyasasında güvensiz hareketler meydana gelmiş olsa da, Bitcoin'in hafta sonu gerçek anlamda yükselmeyi başarması analistlerin de olumlu yorumlar yapmasına neden oldu. Uzmanlara göre BTC hafta sonu 40.000 dolar desteğini iyi savundu ve yükselişe geçti. Bu desteği korumayı başarır ve yukarıdaki 46.200 direncini kırarsa yeni bir ralli başlatabilir. Ancak böyle bir senaryo gerçekleşirse alt coinlerin çoğunda gecikmeli bir tepki beklemek doğru olur.

Çoğu yatırımcının güvende hissetmesi için yavaş ve istikrarlı kazançların olması gerekiyor.

Çoğu yatırımcının güvende hissetmesi için yavaş ve istikrarlı kazançların olması gerekiyor.

Paylaşılan başka bir veriye göre, Bitcoin'de 17 Ocak'tan beri en yüksek gün içi yükseliş de yine geçtiğimiz saatlerde geldi. 43.000 doları geçtikten sonra yatırımcıların kripto para piyasasına yaklaşımı ise 'korku' bölgesinden neredeyse tamamen çıktı. Geçtiğimiz ay genellikle 'aşırı korku' bölgesinde devam etmişti. Mevcut olumlu gidişat sürerse Kasım ayından beri ilk kez 'nötr' bölge gelebilir ve daha istikrarlı yükseliş hareketlerinden bahsedilebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bitcoin yatırımcılarının çoğu güncel verilere göre şu an karlı durumda.

Bitcoin yatırımcılarının çoğu güncel verilere göre şu an karlı durumda.

Bitcoin fiyatındaki verilerden bir diğeri ise kısa vadeli yatırımcıların sonunda kar etmeye başladığını gösteriyor ve makro dibin görüldüğünü savunan analistler bulunuyor. İki aydır ilk kez kısa vadeli yatırımcı kar oranının %1'e çıkmış olması da piyasadaki olumlu haberlere işaret ediyor. Zincir üstü analiz hesabı Root verilerine göre şu an sadece BTC sahiplerinin %25'i zararda ve bunun %16.7'sini 30.000 - 41.500 dolar arasında alım yapanlar oluşturuyor.

Bitcoin yasallaştırma sürecinin hız kazanması dönen trendi destekliyor olabilir.

Bitcoin yasallaştırma sürecinin hız kazanması dönen trendi destekliyor olabilir.

Tekniklere göre Bitcoin güçlü bir fiyat dönüşünü destekliyor, fakat ülkelerin tutumu da bu hareketi tetikliyor gibi duruyor. El Salvador'dan sonra Bitcoin yasallaştırma hareketlerinin bütün dünyada hızlanmış olması ve başka bir Latin Amerika ülkesinin daha bu kervana katılacağı dedikodularından da bahsediliyor. Ayrıca Birleşik Devletler'de Bitcoin'i yasal ilan eden bir eyalet olduğu hakkında söylentiler dolanıyor. Genel piyasa hareketleri de doğal olarak bu söylentilerden etkileniyor.

Uzmanlar açıklanacak TÜFE verilerinin BTC fiyatını etkileyeceğini düşünüyor.

Uzmanlar açıklanacak TÜFE verilerinin BTC fiyatını etkileyeceğini düşünüyor.

Öte yandan hisse senetleri geçen hafta büyük düşüşler yaşadı, teknoloji devi Meta ile Amazon ultra yüksek kayıplarıyla gündeme geldi. Bu dönemde karlı çıkan taraf ise Bitcoin oldu ve enflasyonist beklentiyle birlikte yükselmeye devam etti. Uzmanlara göre enflasyon bütün dünyayı ilgilendiren gerçek bir tehdit ve geçen yüzyıla göre rekor boyutlara ulaşmış durumda. Perşembe günü Ocak ayı tüketici fiyat endeksi açıklandıktan sonra veriler tahmin dışında kalırsa daha hızlı yükselen bir enflasyon ve değerlenen bir kripto para piyasası görebiliriz.

Bitcoin 1.000.000 dolar beklentileri ne durumda?

Bitcoin 1.000.000 dolar beklentileri ne durumda?

Yatırımcı ve uzmanlar Bitcoin hareketlerini yakından izlerken, 100.000 dolar ve 1.000.000 dolar seviyeleri yeniden gündeme gelmeye başladı. Uzmanlar şimdilik 1.000.000 dolar seviyesini oldukça uzak ve uçuk bir beklenti olarak tanımlasa da, mevcut şartları korumayı başaran bir Bitcoin için 100.000 doların ulaşılabilir olduğunu söylüyor. Tabii bu tip analizlerin yapılması için daha fazla veri ile detaylı çalışma gerekiyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın