Görüş Bildir
Haberler
TV
Birikmiş Dizi Bölümlerinizi Bir Anda İzlemenin Deva Olacağı 13 Şey

Birikmiş Dizi Bölümlerinizi Bir Anda İzlemenin Deva Olacağı 13 Şey

Dale Cooper
15.03.2017 - 17:42

Uzun süredir hayatımıza yerleşmiş ve günden güne yerini sağlamlaştıran şeylerden biri kuşkusuz dizi izleme kültürü. Yabancı dizi piyasasındaki çeşitlik ve her gün biraz daha gelişen yayın ağıyla dizi maratonları bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde hayatımızda yer etmeye başladı. Elin binge-watching dediği bizde karşılığı dizi maratonu (bir tv dizisinin bölümlerini art arda izleme) olan bu kültürün bazı dertlere deva olduğu da çok açık!

Peki, nedir onlar?

İşte cevabı bu içerikte. 👇🏻 📺

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Âşk acısı!

Dizi maratonunun bir numaralı özelliği belki de âşk acısına birebir olmasıdır. 4 sezonluk bir dizinin geçiremeyeceği âşk acısı yoktur sevgili Onedioseverler, sözümüze güvenin.

2. İşsizlikle geçirilen günler.

İş bulunamayan dönemlerde yapacak çok fazla bir şey olmaz ne yazık ki. Yapmaya niyetlendiğiniz şeylerde ya karşınıza ekonomik engeller çıkar ya da planlarınız arkadaşlarınızın çalışma saatleriyle uyumlu olmaz. İşte böyle zamanlarda dizi maratonu sizin kurtarıcınız olabilir.

3. Yabancı dildeki kelime haznenizin gelişmesi.

İngilizcenizi geliştirmek istiyorsanız izleyeceğiniz dizi ve filmlerin epey yardımcı olacağı kuşkusuz. Bu konuda yabancı dizi maratonu gerek kelime gerek aksan olarak size oldukça yardımcı olabilir.

4. Tatile gitme imkânınızın olmadığı tatil zamanları.

Herkesin sosyal medyadan akın akın deniz, kum, güneş fotoğrafları paylaştığı lakin sizinse evde tıkılı kaldığınız günlerde dizi maratonu destekçi bir dost olabilir. Sosyal medya fotoğraflarını yok sayın ve dizinize odaklanın! 💪🏻

5. Dünya ve hayat gerçekleriyle aranıza mesafe koymak istediğiniz ruh halleri.

Bu ruh halleri ara ara herkesi yoklar. İşten güçten, hayattan ve geri kalan her şeyden epey bunalmışsınızdır. Bu dönemlerde bilhassa fantastik ve bilimkurgu dizileri ilaç gibi gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Partilemekten bıktığınız arkadaş toplaşmaları.

Hep aynı şeyleri yaptığınız arkadaş toplaşmalarından bıktınız mı? Fiziksel olarak partileyemeyecek kadar yorgun musunuz? O zaman çareniz dizi maratonunda! Kimse spoiler vermediği sürece arkadaşlarla dizi izlemenin bambaşka bir tadı vardır hem. 💜

7. Depresyon dönemleri!

Kimseyi görmek ve konuşmak istemeyip kendi içinize döndüğünüz depresyon dönemlerinizde aklınızda sizi ruhsal olarak yıpratan düşüncelerden kurtulmak için bir tık uzağınızdaki o çok sevdiğiniz dizilere başvurabilirsiniz.

8. 2-3 saatlik filmi izleyemeyecek kadar bunaldığın anlar.

Canın bir şeyler izlemek ister ancak bir film açtığında uzunluğundan üzerine kasvet çöker, izleyemezsin. Böyle zamanlarda 20şer dakikalık dizilerden iyisi yoktur. 👍🏻

9. Maddi olarak sıkışıklık yaşayıp çok fazla dışarı çıkamadığınız geceler!

Dışarı dans etmek, içip eğlenmek varken parasızlıktan eve kapandığınız o geceler bir türlü bitmez. Uzayıp durur. İşte o zamanlarda yapacak çok fazla şey yoktur; ucuz ve eğlendirici bir yöntem olarak dizi maratonunu başvurabilirsiniz.

10. Günlerin geçmediği hastalık neşesizliği.

Yanı başınızda tonlarca peçete, üzerinizde battaniye! Bu haldeyken neşeyi kim kaybetmiş de siz bulacaksınız diye düşünüyorsunuz haklı olarak ama belki de neşeniz yattığınız yerden yapacağınız bir komedi dizisi maratonunda saklı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Havanın evden çıkmaya elverişli olmadığı haftasonları!

Bu haftasonu için harika planlarınız vardı ama delicesine yağmur mu bastırdı? Ya da kar mı yağdı? Evde ne yapacağım diyorsanız... >> 📺

12. Aileden birinin "Beraber hiç oturmuyoruz..." dediği anlar!

Beraber hiç oturmuyoruz muyuz? 'Sürekli beraberiz zaten...' diyesiniz gelir ama diyemezsiniz. Seçin aile filtreli komedi dizilerinden bir tanesini, güzelce oturun beraber.

13. Ve son olarak hiçbir eyleme tutunamadığınız, yapacak daha iyi bir şeyinizin olmadığı ve bir şey yapmazsanız da sıkıntıdan çatlayacağınız o lanet boş zamanlar!

Dizi maratonu birçok yönüyle, zor zamanlarda yardımcı olsa da dışarıda yaşanacak çok güzel bir hayatın olduğunu da unutmamanız dileğiyle... 💜

BONUS: Dizim Bitti Diyenlere: Hali Hazırda Devam Eden En İyi 50 Yabancı Dizi

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
81
26
14
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
diantus

sonra sezonlar bitince daha büyük acı benim niye böyle bi hayatım, arkadaşlarım yok diye sızlanırsınız bak yazarken bile kalbim acıdı

iuhfkutuphanesi

her günüm böyle geçiyor çünkü her gün parasızım, depresyondayım, aşk acısı çekiyorum ve bunalıyorum