Görüş Bildir
Haberler
Birbirinden Tuhaf Bu Hayvanların Gerçekten Var Olduğunu Öğrendiğiniz Anda Şaşıracaksınız!

Birbirinden Tuhaf Bu Hayvanların Gerçekten Var Olduğunu Öğrendiğiniz Anda Şaşıracaksınız!

İçinde bulunduğumuz bu Dünya vahşi canlılarla doludur ve bu sadece aslanlardan ve zürafalardan ibaret olmadığı kesin. Gezegenimizde ismini dahi duymadığımız çok sayıda ilginç yabani hayvanlar yaşamaktadır. Bu garip hayvanların çoğu hayali canlılar olarak görüldüğü için gerçekten var olup olmadıklarına inanmak zordur. Üstelik aşağıdaki resimlerin fotoşoplanmış olduğunu bile düşünebilirsiniz. Fakat bu canlıların çoğuna aşina olmasanız da yeryüzünde yaşadıklarını ve korunması gerektiğini bilmeniz gerekmektedir. Sizler için sıraladığımız bu canlılara gelin biraz daha yakından bakalım...

Kaynak: https://mymodernmet.com/weird-animals/
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Yeleli kurt

1. Yeleli kurt

Yeleli kurt kırmızımsı kürküyle büyük bir tilkiyi andıran Güney Amerika'daki en büyük köpekgiller familyasındandır. Bu memelilerin doğal yaşam alanları Güney Amerika'daki dağınık çalılar ve ağaçlardan oluşan çayırlardır. Bunun yanı sıra uzun bacakları zaman içinde yaşam alanlarına adaptasyon sağlamıştır.

2. Fossa

2. Fossa

Madagaskar'a özgü olan bu canlı kediye benzeyen etçil bir memelidir. Madagaskar adasındaki en büyük memeli etçildir ve küçük bir pumaya benzetilmektedir. Keskin pençelere ve esnek bileklere sahip olan bu memeli kolaylıkla ağaçtan ağaca tırmanıp atlayabilir.

3. Babirusa

3. Babirusa

“Domuz geyiği” anlamına da gelen Babirusa, Wallacea'da veya özellikle Endonezya'nın Sulawesi adalarında bulunan domuzgiller familyasının bir parçasıdır. Eğer bu hayvanlar düzenli olarak azı dişlerini yontmazsa kendi kafatasına girecek şekilde büyümeye devam edecektir.

4. Okapi

4. Okapi

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne özgü olan bu Okapiler sanki bir zebra ve atın fotoşoplanmış hali gibidir. Bunun sebebi ise Okapilerin yüzleri ve izleri zebraya ve çikolata kahvesi gövdeleri ata benzetildiği içindir. Ne yazık ki avlanma ve insan yerleşimi nedeniyle okapiler şu anda nesli tükenmekte olan canlılardır.

5. Zebra Duiker

5. Zebra Duiker

Zebra Duiker Fildişi Sahili ve Afrika'nın diğer bölgelerinde bulunan küçük bir antilop türüdür. Bu canlıların kırmızı-kahverengi tüyleri olmasının yanı sıra  zebra çizgilerine de sahip oldukları için bu isim verilmiştir. Sivri uçlu boynuzları erkeklerde yaklaşık 4.5 santimetreye kadar uzarken dişilerde ise bunun yarısıdır. Düz arazilerde ve yağmur ormanlarında yaşamayı severler ve çoğunlukla meyveler ile beslenirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pembe Armadillo

6. Pembe Armadillo

Pembe Armadilloların kuyrukları hariç uzunlukları yaklaşık 8.89 ila 11.43 santimetre arasındadır. Ayrıca korktuğu durumlarda kendini birkaç saniye içinde tamamen toprağa gömme yeteneğine de sahiptir. Geceleri ortaya çıkan bu hayvanlar kuru topraklardaki karınca kolonilerinin yakınında küçük delikler açıp yuvalarını yaparlar ve karınca larvalarıyla beslenirler.

7. Ornitorenk

7. Ornitorenk

Ya da diğer adıyla gagalı memeli olarak da bilinen bu canlıları daha önce duymuşsunuzdur ama hiç bir tane gördünüz mü? Muhtemelen görmemişsinizdir çünkü bu yarı suda yaşayan memeliler Doğu Avustralya ve Tazmanya'da yaşıyor. Familyasının ve cinsinin tek örneği olan bu canlılar diğer memelilerin farklı özelliklerine sahiptir. Mesela ördek gagalarına ve kunduz gibi geniş kuyruklara sahiplerdir. Bunun yanı sıra yumurta bırakırlar ve zehirli olduklarının da altını çizmekte fayda vardır.

8. Amazon Kraliyet Sinekkapan

8. Amazon Kraliyet Sinekkapan

Amazon havzasının ormanlık alanlarında bulunur. Uzunlukları yaklaşık 15 santimetre kadardır ve böcekleri yakalamak için daldan dala atlamayı severler.  Yuvalarını suya yakın dallara yaparlar ve böylece yırtıcı hayvanların ulaşması zor olur.

9. Pangolin

9. Pangolin

Aynı familyadan olmamalarına rağmen Pangolinler bazen pullu karıncayiyenler olarak da adlandırılır. Dört farklı türü olan bu pangolinler Asya ve Afrika'nın bir kısmında yaşarlar. Geceleri ortaya çıkan bu hayvanların tırnakları ve ayak tırnakları keratinden yapılmış pullarla kaplıdır. Bu hayvanlar uyurken veya savunma halindeyken bir topa dönüşüp yuvarlanırlar. Ne yazık ki tıpta kullanıldığı için tüm pangolin türleri kaçak avlanma nedeniyle risk altındadır.

10. Gerenuk

10. Gerenuk

Waller ceylanı olarak da bilinen bu canlı Doğu Afrika'daki kuru dikenli çalılıklarda ve çölde yaşayan uzun boylu antilop türüdür. Bu ceylanların kafası vücutlarına göre oldukça kısadır fakat kulakları ve gözleri için aynısı söylenemez. Arka ayakları üzerinde dik durarak ve uzun boyunlarının avantajını kullanarak diğer ceylan ve antiloplardan daha yüksek dallara uzanabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Patagonya marası

11. Patagonya marası

Arjantin'in bazı bölgelerinde bulunan bu canlılar diğer kemirgenlere nispeten daha büyük bir kemirgendir. Tavşana benzeyen bu canlı kendine özgü uzun kulaklara ve bacaklara sahiptir. Ayrıca bir tavşana göre oldukça kaslı olduklarını da söyleyebiliriz.

12. Ay-Ay

12. Ay-Ay

Bu uzun parmaklı lemurlar Dünya'nın en büyük gece primatıdır. Madagaskar'a özgü olan bu canlıların yiyecek arama konusunda oldukça yetenekli oldukları söylenebilir. Bir ağaçkakan gagasıyla ağacın içinden yiyeceğini nasıl çıkarıyorsa aynısını Ay-Ay'lar uzun parmaklarıyla yapıyorlar. Her deliğe girebilecek uzun ince parmakları vardır ve bu onlara ziyafet çekmelerinde kolaylık sağlar.

13. Çıkık burunlu maymunlar

13. Çıkık burunlu maymunlar

Bu hayvanlar isimlerini yüzlerindeki burundan alırlar. Oldukça sevimli olan bu dostlarımızı Asya'nın çeşitli yerlerinde görebilirsiniz. Hayatlarının çoğunu ağaçlarda geçiren bu hayvanlar 600'den fazla aile üyesiyle bir arada yaşarlar. Bu kadar büyük bir aileyi bir araya toplamak oldukça zordur bu yüzden sesle ve koro benzeri bir şekilde bir araya geliyorlar.

14. Püsküllü geyik

14. Püsküllü geyik

Püsküllü geyik bu hayvana alnındaki belirgin siyah saç tutamından gelmektedir. Oldukça çekingen olan bu hayvanlar Çin'in geniş bir bölgesinde yaşamaktadır. Bunun yanı sıra kamuflaj olma konusunda inanılmazlar.

15. Hint munçağı

15. Hint munçağı

Güney Asya'da bulunan bu canlılar yumuşak ve kahverengimsi tüylere sahiptir. Her şeyi yedikleri için çimen, meyve, tohum, kuş yumurtaları ve küçük hayvanlar gibi ayırt etmeksiniz midelerine indirirler. Hatta bazen hayvan leşleri ile beslendikleri de olur. Erkekler son derece bölgelerine sahip çıkarlar ve köpekler gibi yırtıcı canlılara karşı kendilerini savunabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

16. Kırmızı dudaklı yarasa balığı

Bu garip balıklar Peru ve Galapagos Adalarındaki kıyılarda bulunur. Kırmızı ruj sürmüş gibi gözüken bu yarasa balıkları güçlü yüzücüler değildir. Aksine yüzmek yerine okyanus zemininde yürümesiyle bilinir.

17. Cam kurbağa

17. Cam kurbağa

Orta ve Güney Amerika'daki tropik bölgelerde yaşayan bu canlılar Centrolenidae familyasına ait amfibilerdir. Onları sıra dışı yapan şey iç organlarının görünmesini sağlayan saydam bir cilde sahip olmalarıdır. Bu etkili bir kamuflaj yöntemi olarak görünmese de üzerinde durdukları yapraklara göre renk değiştirme özelliğine de sahipler.

18. Burma boynuzlu keçi

18. Burma boynuzlu keçi

Bu hayvanlar kuzeydoğu Afganistan ve Pakistan'da bulunan büyük yaban keçisi türüdür. Ayrıca türleri 2 bin 500'den az olduğu için nesli tükenmekte olan canlılardır. Geviş getirirken ağızlarından yere düşen ve kuruyan bir madde çıkarırlar. Ve bu maddenin yılan sokmalarına merhem olduğunu inanılmaktadır.

19. Asya yaban köpeği

19. Asya yaban köpeği

Asya yaban köpeği Güney ve Güneydoğu Asya'ya özgü bir köpek türüdür. Bu hayvanlar avlanmak için küçük sürülere ayrılır ve grup halinde yaşarlar. Avlanmada oldukça iyi olan bu  hayvanlar önce avladıkları hayvanların bağırsaklarını deşerek yemeye başlarlar . Ayrıca insanlardan korkmalarına rağmen yaban domuzlarına ve kaplanlara saldıracak kadar cesurlardır.

20. Irrawaddy yunusu

20. Irrawaddy yunusu

Bir okyanus yunusu türü olan bu canlılar genellikle Bengal Körfezi ve Güneydoğu Asya'nın bazı bölgelerindeki deniz kıyılarının yakınında ve nehirlerde bulunurlar. Aynı zamanda bu yunusların genetik olarak katil balina ile bir akrabalığı olduğu da söylenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Rakun köpeği

21. Rakun köpeği

Tanuki olarak da bilinen bu Japon köpeği Doğu Asya'ya özgü bir köpektir. Sizin de anlayacağınız gibi ismini rakuna benzediği için almıştır fakat uzaktan ve yakından hiçbir akrabalığı yoktur. Genellikle bir ev kedisi gibi mırlarlar ve çok iyi bir tırmanıcı oldukları da bilinir.

22. Cyphonia Clavata

22. Cyphonia Clavata

Bu canlının bir ağaçkakan benzeri bir karınca olduğunun biliyor muydunuz? Vücutlarındaki iğneleri avcılara karşı korunmak için kullanırlar.

23. Goblin köpek balığı

23. Goblin köpek balığı

Korkunç görüntüsünü göz önüne aldığımızda neden Goblin ismi verildiğini anlatmamıza gerek yoktur herhalde. Bu derin denizlerde yaşayan köpek balığına bazen yaşayan fosil de denilmektedir ve türünün tek örneğidir. Bu korkunç canlıların uzun bir burnu ve küçük jilet gibi dişlerle dolu çıkıntılı bir çenesi vardır.

24. Malaya kolugosu

24. Malaya kolugosu

Bu hayvanlar makigiller familyasından olduğunu bilinse değillerdir ve uçamazlar. Bunun yerine ağaçtan ağaca zıplayarak giderler. Daha çok geceleri avlanırlar ve yaprak, çiçek, meyve gibi yumuşak besinleri tercih ederler.

25. Kiwa Hirsuta

25. Kiwa Hirsuta

Bu yengeçler derin denizlerde ve soğuk sularda yaşayan bir canlı türüdür. Aynı zamanda isimlerini beyaz tüyleri olan efsanevi Yeti'den ya da diğer adıyla Kocaayak'tan alırlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

26. Yıldız burunlu köstebek

26. Yıldız burunlu köstebek

Bu canlılar Doğu Kanada ve kuzeydoğu Amerika Birleşik Devletleri'nin ıslak ve alçak bölgelerinde yaşayan küçük köstebeklerdir. Köstebeğe benzeyen bu canlıların burnunda 11 tane çıkıntılı et parçaları vardır ve 25.000'ten fazla duyu reseptörüne sahiplerdir.

27. Taşemenler

27. Taşemenler

Bu canlılar tatlı sularda yaşayan çenesiz bir balık türüdür. Yetişkinlerde huni şeklinde korkunç dişleri ile kan emerler. Bu canlılar yaklaşık olarak 300 milyon yıldır Dünya'da yaşamaktalar ve neredeyse hiç evrimleşmemişlerdir.

28. Çıplak kör fare

28. Çıplak kör fare

Bu canlıların insanlara olan faydalarını biliyor muydunuz? Örneğin kansere karşı dirençlidirler. Diğer bir yandan bu hayvanların 28 yılda pek yaşlanmadıklarını söyleyebiliriz. Daha basit ifadelerde genç kalmayı başarabiliyorlar. Bu özelliklere sahip canlıların hem kanser araştırmalarında hem de yaşlanma çalışmalarında kullanıldığı bilinmektedir.

Hayvanlarla ilgili bu içeriklere de göz atabilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
37
20
19
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Sero Hanım

görsellerin birini, uzun zamandır paylaştığın estetikli kızlar sandım biran onedio. dedim yine yapmış yapacağını sıkıştırmış araya bir magazin 😂