Görüş Bildir
Haberler
Biraz da Edebiyat: Okuyucuların Hayallerini Süsleyen Tüm Zamanların En Ateşli 12 Roman Karakteri

etiket Biraz da Edebiyat: Okuyucuların Hayallerini Süsleyen Tüm Zamanların En Ateşli 12 Roman Karakteri

Laurie Strode
17.11.2021 - 22:15
İçeriğin Devamı Aşağıda

Edebiyatın en güzel yanlarından biri çoğunlukla sizin hayal gücünüze bağlı olarak şekillenmesi bizce. Yazar, bir karakteri ne kadar betimlerse betimlesin o karakter sizin zihninizde tamamen biricik olarak kalıyor. Bu listemizde edebiyatın en seksi bulunan popüler karakterlerine kısa bir göz atacağız.

Siz de yorumlarda en seksi olduğunu düşündüğünüz roman karakterlerini bizimle paylaşmayı unutmayın lütfen! 👇

1. Bay Darcy (Gurur ve Önyargı)

Tam adıyla Fitzwilliam Darcy, Jane Austen'in en ünlü karakterlerinden biri. Kibirli, sahiden burnu düşse yerden kaldırmayacak ama bir o kada yakışıklı, zengin, gururlu, kibar bir beyefendi olan Darcy, Austen okuyan herkesi etkilemiş ve etkileyen roman karakterlerinin başında geliyor. Tabii bir de Colin Firth'lü temsili de sonradan bunda etkili olmadı değil.

2. Jacob Black (Alacakaranlık serisi)

Alacakaranlık serisinin kurt adamı Jacob, türünün verdiği sıcakkanlılıktan olsa gerek serinin en seksi bulunan karakterlerinden biriydi. Kurt adam olduğunu öğrenmeden önce bir vampir seksiliğine erişememiş olsa da dönüşümü başladıktan sonra hem fiziksel olarak hem de karakter olarak müthiş bir değişim geçirmişti. Gerek özverisi gerek içtenliğiyle serideki diğer erkekleri sollaması bu yüzden!

3. Mark Darcy (Bridget Jones'un Günlüğü)

Bir Darcy de Bridget Jones'umuzun armağanı bize. Mesafeli, soğuk ve ketum duruşunun yanı sıra Mark Darcy üst sınıfa mensup bir avukat ve aynı zamanda zeki, iyi huylu. Bridget'in neden kendisine aşık olduğunu anlamak çok zor değil. Bunun haricinde filmlerde kendisini Colin Firth canlnadırıyor!

4. Fleur Delacour (Harry Potter serisi)

Harry Potter serisinden bir karakteri seksi olarak almak o kadar kolay değil, kabul. Fakat Ateş Kadehi kitabından sonra tanıdığımız Fleur Delacour, nefes kesici bir güzelliğe sahip olarak tanıtılıyor kitapta bizlere. Bunun yanı sıra son derece cesur, uzun, mavi gözlü, uzun sarı saçlı, ışıl ışıl parlayan Fransız Yarı-Veela genç bir kadın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Christian Grey (Grinin Elli Tonu serisi)

Sinema uyarlamasıyla bir süre oldukça konuştuğumuz serinin ana karakteri Christian; hali hazırda Jamie Dornan ile seksilik listesinin en başına oturuveriyor. Fakat kitaplarda da bu karaktere düşmemek mümkün değil. 20'li yaşlarının sonunda, müthiş başarılı, varlıklı bu genç beyefendi hem uzun hem kaslı. Kitaptaki tarifine göre de nefes kesici bir erkek güzelliğine sahip.

6. Sherlock Holmes

Bu zamana kadar hep müthiş yakışıklı beyefendilerin canlandırdığı Sherlock Holmes; kitaplarda Watson'ın tarifiyle vücut buluyor. Esasında o kadar da sevilecek bir yanı olmamasına rağmen üstün zekası sayesinde seksi olmaktan asla kaçınamıyor.

7. Daenerys Targaryen (Taht Oyunları serisi)

Tüm Targaryenler gibi uzun gümüş saçları, mor gözleri olan Daenerys tüm güzelliğiyle serinin en seksi karakterlerinin başında geliyor. Hem oldukça cesur, zeki ve kurnaz olan karakterimizin ejderhalarının olması da cabası!

8. Daisy Buchanan (Muhteşem Gatsby)

Fitzgerald'ın klasik romanı Muhteşem Gatsby'de okuduğumuz, bayıldığımız Daisy Buchanan zarifliğiyle göz dolduran ışıl ışıl bir kadın. Fitzgeral'in Caz Çağının estetiği içerisinde kendi güzelliğini ön plana çıkaran bu karakterini eşi Zelda'dan esinlenerek yazmış diye söyleniyor.

9. Mr. Big (Seks ve Şehir)

Candace Bushnell'in diziyle meşhurlaşan aynı adlı kitabının karakteri Mr. Big, odaya girdiğiniz anda dönüp bakacağınız karizmatiklikte bir beyefendi. Dizide kendisini Chris Noth'un canlandırması da bambaşka bir boyut katmıştı karaktere.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Heathcliff (Uğultulu Tepeler)

Emily Bronte'nin tek romanı Uğultulu Tepeler'in karanlık bir çekiciliğe sahip olan merkez karakteri Heathcliff, sevmesi kolay olmayan roman karakterlerinden biri. Ama karanlık tarafı, her daim asık suratıyla karizmatik ve seksi bir profile sahip olduğu bir gerçek.

11. Carmilla (Carmilla)

J. Sheridan Le Fanu'nun kitaba ismini veren ana karakteri Carmilla, olağanüstü güzelliğiyle tanıtılıyor okuyucuya. Yumuşak sesli, zarif ve kibar olan Carmilla kendisi gören herkesi büyülüyor.

12. Dorian Gray (Dorian Gray'in Portresi)

Bir Oscar Wilde efsanesidir Dorian Gray ve tamamen gençlik ve güzelliğin arketipini aktarır okuyucusuna. Üst sınıfa mensup bu son derece yakışıklı genç, zevk ve sefa düşkünü, aynı zamanda da içinde kaybolduğu bir karanlık barındırmaktadır. Seksi olmak için bunlar yetti sanıyoruz ki...:)

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
10
9
8
4
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Perrin Aybara

İçerik sahibi terapiye başlamanı tavsiye ederim. bu kadar falsolu bir liste kasten yapmaya çalışsan çıkmaz ortaya. Hayırı kabul etmeyen, ısrarcı takıntılı v... Devamını Gör

Saikirecebb

Carmilla'nın ele alınacağını hiç düşünmemiştim. Gerek kitapta gerek de animesinde harika bir karakter kendisi.