Görüş Bildir
Haberler
Bırakın Yemeyi, Bakması Bile Sağlam Mide Gerektiren Çin Yemekleri

etiket Bırakın Yemeyi, Bakması Bile Sağlam Mide Gerektiren Çin Yemekleri

R.G.
24.05.2021 - 12:20

'İsraf olmasın' mantığının hakim olduğu Çin mutfağında birbirinden değişik yemekler bulmak mümkün. Pek iştah açıcı olduklarını söyleyemesek de oldukça ilginç oldukları kesin!

1. İpek Böcekleri

1. İpek Böcekleri

Çin'de kozalarından ayrılan ipek böceklerinin farklı şekillerde pişirilerek tüketildiğine şahit olabilirsiniz. Yerel pazarlarda konserve ya da dondurulmuş olarak bulunabilen ipek böcekleri çeşitli sebzelerle kızartılıp erişte veya pilavla servis ediliyor. Turistlerin ilgisini çekmek için özellikle derin yağda kızartılan ipek böceklerinin çikolata sosuyla servis edildiğini görebilirsiniz.

2. Pi Dan

2. Pi Dan

Oldukça eşsiz bir renk ve kokuya sahip olan bu yemekte özellikle ördek yumurtaları kil, tuz, ve kül karışımında bekletiliyor. İşlem sürecine göre yumurtanın beyaz kısmı sarı, koyu yeşil veya kahverengine dönüşüyor. Yumurtanın sarısı ise beyazından daha yumuşak bir halde kalıyor.

3. Kuş Yuvası Çorbası

3. Kuş Yuvası Çorbası

Adının bu kadar güzel olduğuna bakmayın. Güneydoğu Asya'ya özgü karanlık mağaralarda yaşayan ve yuvasını yapmak için kendi tükürüğünü kullanan bir kuş türünün yuvalarından yapılıyor bu çorba. Havayla etkileşime geçen tükürük sertleşerek sert bir yapıya bürünüyor. Biraz suda bekletildikten sonra buharda pişirilen bu yemek jölemsi bir kıvamda oluyor.

4. Yarasa Çorbası

4. Yarasa Çorbası

Yarasa çorbasını bu listeye almasak olmazdı! Özellikle son iki yıldır dünyayı saran bir pandeminin baş kahramanı olarak anılan yarasa çorbası Çin'in meşhur çorbalarından biri. Bütün bir yarasanın tavuk suyunda pişirilmesiyle yapılıyor. Ve siz sormadan hemen cevaplayalım: Evet. Yarasa, tüylerinden arınmadan bir bütün olarak çorba kasesinin içinde sunuluyor!

5. Kaplumbağa Kabuğu Peltesi

5. Kaplumbağa Kabuğu Peltesi

Hep ana yemek olmaz, biraz da tatlılarına bakalım! Karşınızda kaplumbağa kabuğu peltesi! Kaplumbağanın kabuğuna göre ucuzdan pahalıya birçok çeşidi olan bu tatlının tadı biraz acı olduğu için çeşitli tatlandırıcılarla tadının zenginleştirildiği söyleniyor. Tıbbi olarak vücuda yararlı olduğu düşünüldüğü için de fazlaca tüketiliyor.

6. Denizatı Kızartması

6. Denizatı Kızartması

Uzun yaşamanın sırrının denizatı yemekten geçtiğine inanılan Çin'de bu güzel yaratıklar kızartılarak yeniliyor. Olur da bir gün Çin'de denizatı kızartması yemeniz gerekirse bizden söylemesi; yerken çok dikkatli olun çünkü denizatlarının keskin parçaları ağzınıza veya diş etlerinize batabilir.

7. Tuna Balığı Gözleri

7. Tuna Balığı Gözleri

Tuna balığı gözleri özellikle Çin ve Japon mutfağında çok tüketiliyor. Genellikle soya sosu ve çeşitli baharatlarla soslanarak pişirilen tuna balığı gözleri çiğ olarak da servis edilebilir. Pişmiş gözlerin çevresindeki kas ve yağ dokusunun bu yemeğe leziz bir tat kattığı söyleniyor.

8. Tavuk Testisleri

8. Tavuk Testisleri

Kadınların cilt tonlarını güzelleştirdiğine ve erkeklere güç kazandırdığına inanılan tavuk testisleri Çin'de popüler olan yiyeceklerden bir diğeri.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1455
624
568
148
110
90
88
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ş.D

Tavukta testis mi olur? Tavuk dişi değil mi? Horoz olmasın o?

Gamze Er

Kuşun yuvasını da yemezsin ya.

SELENA

tavuğun testisleri ne ya fıhdfaekfjaeıfheajfheafheajfjefejfnej