Görüş Bildir
Haberler
Bir Zamanlar Sabah Akşam Dünya'yı Dolaştığımız Google Earth’de Denk Gelinen En İlginç 25 Manzara

Bir Zamanlar Sabah Akşam Dünya'yı Dolaştığımız Google Earth’de Denk Gelinen En İlginç 25 Manzara

S
26.12.2021 - 08:15

Google Earth en yüksek çözünürlüklü fotoğrafları çeken uydulardan uçangözlere kadar pek çok farklı kaynaktan elde edilen fotoğrafları derleyerek Dünya'yı kuş bakışı bir şekilde gözlerimizin önüne serer. Bunun sonucunda askerî uçak mezarlığından karıncaların oluşturduğu desenlere kadar çok ilginç manzaralar ortaya çıkıyor. Biz de en ilginçlerini sizler için derledik. Bunları merak ediyorsanız içeriğimize buyurun. 👇

Kaynak: https://www.livescience.com/28828-10-...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Saçılmış gamalı haçlar.

1. Saçılmış gamalı haçlar.

Bilim insanları Kazakistan'ın kuzeyinde görseldeki gamalı haça benzeyen şekiller de dâhil 50'den fazla şekil buldu. Gamalı haçlar keresteden yapılmış olsa da toprağa kazınan şekillerin çoğu höyüklerle meydana getirilmiş. Şekillerin 2.000 yıllık olduğu düşünülüyor. 2.000 yıl önce gamalı haç, Avrupa ve Asya'da nadir olmasa da herhangi bir siyasi görüşle bağlantılı değildi.

2. Adadaki gölün içindeki adadaki gölün içindeki ada.

2. Adadaki gölün içindeki adadaki gölün içindeki ada.

Bu görselde gerçekten de bir adadaki gölün içindeki adadaki gölün içindeki bir ada yer alıyor. Filipinler'in Luzon adasındaki Taal gölünün içindeki Volkan adasının içindeki gölcüğün ortasında bir krater bulunuyor. Uzun yıllar boyunca bundan daha karmaşık bir ikili yapı olmadığı sanılırken Kanada'nın kuzeyinde, insanların ayak basmadığı topraklarda daha da karmaşık bir ikiliye rastlandı.

3. Garip tekerlekler.

3. Garip tekerlekler.

8.500 yıllık olduğu düşünülen bu geometrik yapılar Peru'daki Nazka çizgilerinden daha eski. Ürdün'deki Azrak Vadisi'nde bulunan bu işaretlerin bazıları kış gündönümünde güneşin doğuşuna göre hizalanmış. Tekerleklerin tasarımlarında farklılıklar mevcut. Bazıları merkezden yayılan parmaklara sahipken, diğerlerinde bir veya iki çubuk bulunuyor. Ayrıca bunlar daire şeklinde değil, kare, dikdörtgen veya üçgen şekline sahip.

4. Hedef tahtası.

4. Hedef tahtası.

Orta Doğu'daki bu tekerleklerden biri hedef tahtasına benziyor. Üç tane üçgen şeklin ucu göze doğrultulmuşken üçgenlerden göze doğru oluşturulmuş taş yığınları da mevcut.

5. Gizemli piramit…

5. Gizemli piramit…

Bu görseldeki yapının kazılmamış bir piramit olabileceğine inanılıyor. Son beş yılda Google Earth kullanılarak Mısır'da pek çok anormallik tespit edildi. Ancak bunların doğal şekiller mi yoksa yapay yapılar mı olduğu tartışma konusu. Bu cisimlerin kazılması istense de Mısır'ın ekonomik durumu ve güvenlik sıkıntıları, kısıtlı sayıda kazı gerçekleştirilmesine neden oluyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bunlar da piramit olabilir mi?

6. Bunlar da piramit olabilir mi?

Aynı şekilde bu görseldeki yapıların da piramit olup olmadığı tartışma konusu. Piramit olmaları durumunda yapımlarının üzerinden binlerce yıl geçmesi ve coğrafi koşullar sonucunda aşınmış olmaları muhtemel.

7. Aslında var olmayan kara parçası.

7. Aslında var olmayan kara parçası.

2012'de bir grup Avustralyalı araştırmacı Güney Pasifik'teki Manhattan büyüklüğünde bir adayı 'keşfedemedi'. Sandy Adası olarak adlandırılan bu gizemli yer haritalarda belirivermişti. Google Earth'te de siyah bir çokgen olarak görünüyor. Bölgeye giden bilim insanları bir kara parçası bulamadılar, aksine okyanus varlığını sürdürüyordu. Bir sene sonra yapılan bir açıklamada bu sözde kütlenin yüzyıldan uzun süredir haritalarda bulunma nedeninin insan kaynaklı bir hata olduğu belirtildi.

8. Kafa karıştırıcı pentagram.

8. Kafa karıştırıcı pentagram.

Orta Asya'nın rüzgârın estiği bozkırlarında 366 metre çapında Dünya'nın yüzeyine kazınmış bir beş köşeli yıldız bulunuyor. Etrafı daireyle sarılmış olan yıldız, Kazakistan'ın ıssız bir köşesinde yer alıyor. İnternette burayı şeytana tapanlarla, diniz mezheplerle ve yeraltı dünyasının sakinleriyle ilişkilendiren çokça yorum var. Aslında burası yıldız şeklindeki bir park. Yıldız, etrafı ağaçlarla çevrili yolların inşa edilmesiyle oluştuğundan çok daha belirgin bir şekilde görülüyor.

9. Terk edilmiş füze ateşleme tesisleri.

9. Terk edilmiş füze ateşleme tesisleri.

Süpersonik karadan havaya ateşlenen Nike füzeleri, Soğuk Savaş döneminde 1954'ten 70'lere kadar ABD'deki yaklaşık 300 noktada fırlatılmaya hazır hâlde bekledi. Füzelerin bazıları nükleer savaş başlıkları bile taşıyordu. Uzun menzilli kıtalararası balistik füzelerin ortaya çıkmasıyla eskidiler ve rafa kaldırıldılar tabii. Yukarıda da bu füzelerin bulunduğu tesislerden biri olan Hawaii'deki Oahu Savunma Bölgesi'nin 1968'de çekilmiş bir fotoğrafı bulunuyor.

10. Çöl nefesi.

10. Çöl nefesi.

Alternatif bir evrene açılan sarmal bir kapı olabilir mi? Belki uzaylıların bıraktığı bir mesajdır... Bu devasa sarmal şekil, Mısır'ın Kızıl Deniz yakınlarındaki ıssız bir çölünde bulunan bir sanat eseri. 2007'nin Mart ayında üç sanatçı, 'çölün bir ruh hâli, zihnin bir manzarası' olduğu düşüncesiyle hareket edip toplamda 100.000 metre karelik bir sanat eseri oluşturdu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Çukurlarla dolu.

11. Çukurlarla dolu.

Suriye'deki iç savaşta, dünyanın en eski yerleşim yerlerinden olduğu kabul edilen 6 UNESCO Dünya Mirası da dâhil yüzlerce arkeoloji alanı zarar görme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu yerlerdeki tahribat özellikle uydularla gözlemlendi. Görselde Apamea antik kentindeki yıkım görülebiliyor. Bu antik şehir, savaşın başlamasından bu yana yağmacıların kazdığı çukurlarla doldu taştı.

12. Kan gölü.

12. Kan gölü.

Koordinatları tam olarak 33.396157° K, 44.486926° D olan Irak'taki Sadr kentinin hemen dışında kan kırmızısı bir göl bulunuyor. Bu tuhaf su kütlesinin renginin neden böyle olduğu henüz açıklanabilmiş değil.

13. Karınca sanatı.

13. Karınca sanatı.

Büyük Kanyon'un kuzey ucundaki Vulkan'ın Tahtı olarak adlandırılan volkan konisinin yakınındaki bu tuhaf benekli desenin bir açıklaması var: karıncalar. Büyük Kanyon'u çevreleyen çölde kırmızı ekin karıncaları yaşıyor. Bu sinir bozucu hayvanlar, çevresi 10 metreye kadar çıplak zeminle çevrili 120 santimetre çapında yuvalar oluşturabilir. Görseldeki noktacıkların bu yuvalar olduğu tahmin ediliyor.

14. Yine adalar ve göller…

14. Yine adalar ve göller…

Dünyanın en büyük 'bir adadaki gölün içindeki adadaki gölün içindeki ada' şekli Kanada'da bulunuyor. Bu isimsiz ada (görseldeki çizgi şeklindeki kara parçası), kendisi de biraz daha büyük bir ada tarafından çevrelenmiş küçük bir gölün ortasında yer alıyor. Kuzey Kanada'daki Viktorya Adası'nın güney kıyısından 120 kilometre içerisindeki bu insanların ayak basmadığı adacığın konumunu merak edenler için koordinatları 69.793° K, 108.241° B.

15. Uçak mezarlığı

15. Uçak mezarlığı

Arizona'nın Tucson kentindeki Davis Monthan Hava Kuvvetleri Üssü, ABD'ye ait uçakların mezarlığı olarak da biliniyor. Bu 2.600 hektarlık mezarlık, 32 08'59.96' K, 110 50'09.03' B koordinatlarında bulunuyor. Halka kapalı olsa da haritalar sayesinde içerisinde neler olduğu görülebiliyor. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana göklerde süzülen her uçağa rastlamak mümkün.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Dünya üzerindeki en büyük sözcük.

16. Dünya üzerindeki en büyük sözcük.

Abu Dabi'yi yöneten ailenin mensubu olan milyarder şeyh Hamad bin Hamdan al Nahyan, Basra Körfezi'nde sahibi olduğu Futaisi Adası'nın üzerine kendi adını kazıttı. 3 kilometre uzunluğundaki HAMAD yazısı, dünyanın en büyük yazısı olmakla birlikte uzaydan da görülebiliyor. Normalde kuma yazılan yazılar silinirken buradaki harfler, gelgiti emebilecek su yolları oluşturacak kadar büyük.

17. Fillere yakından bakış.

17. Fillere yakından bakış.

Hayatınızda asla Afrika'ya gidip filleri göremeyeceğinizi mi düşünüyorsunuz? Fırsat ayağınıza geldi. Uydular sayesinde 10.903497 K,19.93229 D koordinatlarında Çad'da bulunan bir fil sürüsünü hareket hâlindeyken görüntüleyebilirsiniz.

18. Uzaylı sığınağı.

18. Uzaylı sığınağı.

ABD'nin New Mexico eyaletinde çöl tabanına kazılan bu iki büyük elmas şekli ve çevrelerindeki iç içe geçmiş dairelerin bulunduğu bölgede bir Scientoloji Kilisesi sığınağı olduğu iddia ediliyor. Scientoloji, insanın ruhani doğası ve benliği, ailesi, dostları, insanlık, tüm canlılar, maddi evren, ruhani evren ve Yüce Varlık ile ilişkisi hakkında tam ve kesin bir anlayışa kavuşturmanın yolunu sunan bir dindir. Çölde bulunan bu semboller, gezegende yaşanacak kıyametten sonra scientolojistlerin Dünya'yı bulabilmesi için konulmuş. Tabii gerçekte bu sembollerin ne olduğu bilinmiyor…

19. Gobi Çölü’ndeki gizemli yapılar.

19. Gobi Çölü’ndeki gizemli yapılar.

Çin'deki Gobi Çölü'nün yüzeyine kazınmış bir dizi gizemli yapı ve desen ortaya çıkarıldı. Uzmanlara göre burası gizli bir askerî üs ve silah denemelerinden casus uydu kalibrasyonlarına ve radyo enstrümantasyonlarına kadar pek çok amaçla kullanılıyor. Buranın en ayrıntılı özelliği ise her 33 kilometrede bir yön değiştiren düz çizgilerden oluşması. Bu çizgiler muhtemelen hava durumu takibi ve diğer atmosferik araştırmalarda kullanılan Yagi anteniyle bağlantılı.

20. Haritada reklam yapan KFC.

20. Haritada reklam yapan KFC.

Yerleşim yerlerinden uzak bölgelerde 'harita reklamcılığı' olarak bilinen bir kavramın, keyfi olarak muazzam büyüklükte reklamlar şeklinde hayata geçiriliyor olmasına şaşırmamak gerek. Örneğin, dünyanın en büyük Coca Cola logosu 70.000 boş Coca Cola şişesinden yapıldı ve Şili'de bulunuyor. Bu gördüğünüz KFC logosu ise bir zamanlar Nevada'da bir otoyolun kenarında yer alıyordu ancak sonradan kaldırıldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

21. Gözle görülebilen bir gemi enkazı.

21. Gözle görülebilen bir gemi enkazı.

S.S. Jassim adlı Bolivya kargo gemisi 2003 yılında Sudan açıklarında karaya oturarak battı. 81 metre uzunluğundaki gemi, bir zamanlar Google Earth'de görüntülenebilen en büyük gemi enkazlarından biriydi. Sonradan tamamen çökmesiyle görünemez oldu.

22. Kırmızı dudaklar.

22. Kırmızı dudaklar.

Doğanın şans eseri meydana getirdiği bu dudaklar, 12°22'13.32'K, 23°19'20.18'D koordinatlarında Sudan'da bulunan bir tepe oluşumu aslında.

23. Avustralya ufosu.

23. Avustralya ufosu.

Avustralya'da düzlük bir yüzeyde içinde yanıp sönen noktaları olan bir üçgen belirdi. 2007'de keşfedilen bu üçgen, uzaylılara inanan kesimlerce 'UFO üçgeni' olarak adlandırıldı. Aynı zamanda, çevredeki uzaktan kumandalı rüzgâr çiftlikleriyle iletişim kurulmasını sağlayan bir anten olabileceği öne sürüldü. Üç kablo setinden ve tam ortadaki kuleden oluşan bu üçgen, muhtemelen kontrol sinyallerini alıyor ve gönderiyor.

24. Gizli askerî üs.

24. Gizli askerî üs.

Eski bir CIA ajanının Çin'in Sincan bölgesindeki Kaşgar kenti çevresinde çölde 'yapılar' bulduğunu söylemişti. Bazıları bu yapıların gizli bir askerî üsse ait olduğunu iddia ederken, bu bölgede uzun vakit geçiren bir araştırmacı görselleri incelediğinde buranın bir üretim tesisi olduğunu belirtti.

25. Çin uydu görselleri.

25. Çin uydu görselleri.

Yine Çin'deki bir çölden alınan bu görselde helikopter test alanına benzeyen bir yapı bulunurken incelemeler sonucunda buranın askerî faaliyetlerle bağlantılı bir tesis olması için herhangi bir sebep olmadığı açıklandı. Dahası, bölgenin kalabalık nüfuslu bir yerleşim merkezine yakın olması ve çevrede herhangi bir kule ya da bariyere rastlanmaması da gizli askerî üs olma olasılığını epey azalttı.

Bunlar da ilginizi çekebilir. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
23
9
8
5
5
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ogzhn İzci

bullseye = hedef tahtası ≠ boğanın gözü

S

Düzeltildi. Uyarınız için teşekkür ederim.