Görüş Bildir
Haberler
Bir Yılda İsraf Ettiğin Gıda Miktarı Kaç Kilo?

Bir Yılda İsraf Ettiğin Gıda Miktarı Kaç Kilo?

19.05.2021 - 18:00

Son yıllarda gıda israfında gözlenen artışın uzun vadede dünyamıza büyük zararlar verebileceği düşünülüyor. Peki sen bu yıl ne kadar gıda israf etmiş olabilirsin? Testimizi çöz, birlikte bakalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öncelikle yaşını öğrenebilir miyiz?

Dün akşam yaptığın makarnanın bir kısmı buzdolabında kaldı. Ne yaparsın?

Buzdolabında tarihi biraz geçmiş ancak tadı ve kokusu bozulmamış bir kase yoğurt buldun. Ne yaparsın?

Kararmış muzları ne yaparsın?

Yemek hazırlarken porsiyonu iyi ayarlayamadığın oluyor mu?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ne sıklıkla market alışverişi yapıyorsun?

Brokoli ve karnabaharın sapını yer misin?

93 kilogramın altında!

Dünyada her gün yaklaşık 5 milyon ekmek ve 18 milyon tonu aşan sebze ve meyve çöpe gidiyor. 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu'na göre Türkiye'de her yıl kişi başı tam 93 kilogram yiyecek çöpe atılıyor. Verdiğin cevaplara göre bu durumun çevrede, ekonomimizde ve sağlığımızda yol açtığı tahribatın farkındasın ve buna göre hareket ederek gıda israfını minimumda tutmaya çalışıyorsun. Tebrik ediyoruz, böyle devam et lütfen!

90 kg üstü!

Dünyada her gün yaklaşık 5 milyon ekmek ve 18 milyon tonu aşan sebze ve meyve çöpe gidiyor. 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu'na göre Türkiye'de her yıl kişi başı tam 93 kilogram yiyecek çöpe atılıyor. Verdiğin cevaplara göre bu durumun uzun vadede hepimize zarar verebileceğinin farkındasın ve gıda israf etmekten hoşlanmıyorsun; ancak gidişatı tersine çevirmenin hepimizin elinde olduğunu ve hayatımızda yapabileceğimiz küçük değişikliklerle büyük adımlar atılmasına öncü olabileceğimizi hatırlamanı isteriz.

93 kilonun üstünde!

Dünyada her gün yaklaşık 5 milyon ekmek ve 18 milyon tonu aşan sebze ve meyve çöpe gidiyor. 2021 BM Gıda İsrafı Endeksi Raporu'na göre Türkiye'de her yıl kişi başı tam 93 kilogram yiyecek çöpe atılıyor. Türkiye maalesef dünya genelinde gıda israfının en yüksek seviyede olduğu ülkelerden biri. Dünyada açlık, maddi kayıplar ve çevre kirliliği gibi sorunların artış göstermesi de israftaki bu artışla doğrudan alakalı. Unutma ki bu gidişatı tersine çevirmek için hepimize büyük roller düşüyor. Beslenme şeklinde yapacağın küçük değişikliklerle sen de büyük adımlar atılmasında öncü olabilirsin, biraz daha dikkat!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

Daha sürdürülebilir bir yaşam, daha güzel yarınlar ve güzel ülkem için doğa bize emanet!

**Ülker olarak, “Önce Ülkem, sonra Ülker” ilkesiyle “Güzel Ülkem İçin Doğa Bize Emanet” diyoruz ve sürdürülebilirlik konusunu önemsiyoruz!

#GüzelÜlkem #DoğaBizeEmanet
**

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
64
22
17
10
9
6
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mustafam_fb

90 kg üstü! bu bana biraz abartılı geldi...

Tugbaa

93 kilonun altında!

Yasin Dinç

93 kilonun üstünde!