Görüş Bildir
Haberler
Bir Tropikal Meyve Olan Pembe Renkli Guava ile Tanışmış mıydınız?

Bir Tropikal Meyve Olan Pembe Renkli Guava ile Tanışmış mıydınız?

Guava, içi beyaz, pembe ya da yeşil olabilen, kokusu kötü ve kabuğu sert olsa da tadı mükemmel olan tropikal bir meyve. Bu meyve ve meyvenin yaprakları, içinde bulundurdukları antioksidan, vitaminler, mineraller ve daha birçok önemli maddeyle sağlığa oldukça faydalı. Siz de bu meyveyi uzmana danışarak beslenme listenize ekleyebilirsiniz. 

Kaynak: 1, 2

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. C Vitaminince zengin.

1. C Vitaminince zengin.

Guava içerdiği bol miktardaki C vitamini ile hücreleri korur ve kanserli hücrelerin vücuda zarar vermesini önler.

2. Daha az diyabet riski ve temizlenmiş sistem.

Lif, kan şekeri düzeylerini düşürmek için önemlidir. Aynı zamanda, sindirim sistemini temizlemek ve serbest bağırsak hareketini korumak için iyidir. Sindirim sisteminizin temizlenmesi sizi çok daha rahat hissettirecektir.

3. Göz sağlığını iyileştirebilir.

A vitamini ve retinol göz sağlığında oldukça etkili. Guava da retinol açısından zengindir, bu yüzden havuç sevmiyorsanız, görme yeteneğinizi geliştirmek için guava deneyebilirsiniz.

4. Doğurganlığı artırır.

4. Doğurganlığı artırır.

Guava, folat olarak bilinen bir minerali bol miktarda içerir. Folat insanlarda doğurganlığı artırmaya yardımcı olan önemli bir maddedir.

5. Kilo vermede etkili.

5. Kilo vermede etkili.

Guava, kompleks nişastaların şekere dönüştürülmesini engelleyerek kilo vermeye yardımcı olur. Karbonhidratlar vücut tarafından kullanılmak üzere karaciğere ayrılmalıdır ve guava yaprakları karbonhidratların kullanılabilir bileşiklere geçişini önleyerek yakılmasına yardımcı olur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kötü kolesterolü düşürebilir.

Guava'nın bu kadar büyük kilo kaybını sağlamasının bir başka nedeni ise kolesterol içermemesi ve sindirilebilir karbonhidratlarca çok düşük olmasıdır. Araştırmalar, 3 ay boyunca guava yaprağı çayı içmenin, LDL veya kötü kolesterol ve trigliseritlerde iyi kolesterol üzerinde herhangi bir olumsuz etki olmaksızın azalmaya yol açabileceğini kanıtlamıştır.

7. İshale iyi gelebiliyor.

Guava yaprakları ishal ve dizanteri için bitkisel ilaçtır. İshali tedavi etmek için, 30 gram guava yaprağını 1-2 bardak su içinde bir avuç pirinç unu ile kaynatın ve bu karışımı günde iki kez tüketin. Dizanteri durumunda, guava bitkisinin köklerini ve yapraklarını kesin ve bunları 90 derece sıcaklıkta 20 dakika kaynatın. Suyu süzün ve rahatlayıncaya kadar ılık bir şekilde tüketin. Tüketmeden önce mutlaka uzmana danışın.

8. Bronşit tedavisi

Guava yaprağı çayı, akciğerleri açarak, mukus oluşumunu yavaşlatır ve öksürüğü hafifleterek bronşit tedavisinde etkili olabilir.

9. Diş ağrısı, boğaz ağrısı ve dişeti hastalığının tedavisi

Anti-inflamatuar nitelikleri nedeniyle, taze guava yaprakları diş ağrısını rahatlatabilir, ağız yaralarını iyileştirebilir ve gargara için kullanıldığında boğaz ağrılarını tedavi edebilir. Bu yapraklardaki antibakteriyel madde dişleri ve diş etlerini korur ve bu nedenle guava yaprakları, diş macunlarında ve ağız tazeleyicilerinde bir bileşen olarak kullanılır. Guava yaprakları dişleri ve diş etlerini fırçalamak için evde doğal bir macun haline getirilebilir.

10. Prostat kanserine karşı savaşır.

10. Prostat kanserine karşı savaşır.

Guava yaprakları prostat kanseri riskinin azalmasında etkili olabiliyor ve kötü hücrelerin dağılımını engelleyebiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Alerjik reaksiyonları rahatlatabilir.

Guava yaprakları histamin salınmasını önler. Ayrıca guava yapraklarında bulunan bileşikler, tüm alerjik reaksiyonları bloke etmede etkilidir.

12. Sperm sayısını artırır.

Guava yaprağı çayı tüketiminin, sperm üretimini arttırmakta etkili olabilmektedir, bu da doğurganlığa olumlu şekilde etki edebilir.

13. Yaraların ve enfeksiyonların tedavisinde ekilidir.

Guava yaprakları, kesikler, darbe, aşınma vb. yaraları tedavi edebilen mükemmel iyileştirici özelliklere sahiptir. Antibakteriyel maddeler, enfeksiyonu önler ve yaraların iyileşmesini hızlandırmak için uterusun iltihaplanmasını azaltır. Guava yaprağı çayı da kulak enfeksiyonlarını iyileştirmede yardımcı olabilir.

14. Sivilceleri geçirebilir.

14. Sivilceleri geçirebilir.

Akne ve siyah noktalar, cildinizin görünümünü olumsuz etkiledikleri için oldukça can sıkıcıdır. Guava yaprakları, cildin akne ve siyah lekelerini gidermede etkilidir. Akneleri öldüren bakterilere neden olan bir antiseptik içerirler. Bu amaçla, guava yaprağını akne ve koyu lekeler üzerinde uygulayın. Biraz beklettikten sonra su ile durulayın. Cildiniz düzelene kadar düzenli olarak uygulayın.

15. Yaşlanma karşıtı

15. Yaşlanma karşıtı

Guava yaprakları cildinize zarar veren serbest radikalleri tahrip eden antioksidanlar içerir, böylece cildinizi yaşlanmaya karşı koruyarak cilt tonunu ve dokusunu geliştirir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Kaşıntıyı hafifletir

Cilt kaşıntısı hemen tedavi edilmezse ciddi bir soruna yol açabilir. Guava yaprakları, alerji engelleyici bileşikler içerdiğinden kaşıntıdan kurtulmak için anlık bir tedavidir.

17. Saç dökülmesine doğal çözüm.

Saç dökülmesini durdurmak için, yaklaşık 20 dakika boyunca bir litre suda bir avuç guava yaprağı kaynatın. Saçınızı bu su ile durulayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
10
5
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Darth Vader

Gideyim de biizm mahallenin manavından bir kilo pembe renkli guava alayım.. ben de evde eksik olan şey ne diye düşünüyordum

grpbrdyg

karpuzun genetigiyle oynanmisina benzettim ben daha cok.