Görüş Bildir
Haberler
Bir Ponzi Sistemi Daha Çöktü: 110 Bin Kişi Cancri Jewellery Mağduru Oldu

Bir Ponzi Sistemi Daha Çöktü: 110 Bin Kişi Cancri Jewellery Mağduru Oldu

Ponzi sistemlerinin mağduru ne kadar çok olursa olursun yeni ponzi sistemini kullanan ve üyelerini mağdur eden şirketler türememeye be binlerce insanı mağdur etmeye devam ediyor. 110 binden fazla kişi mağdur eden yeni şirketin ismi Cancri Jewellery.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Türkiye'de 2021 yılında açılan ve kısa sürede Antalya, Trabzon, Yalova, İstanbul ve İzmit olmak üzere 5 ilde şubeler açan Cancri Jewellery Şirketi, yaklaşık 2 ay önce ödemeleri durdurdu. Ardından, şubeler teker teker kapandı. Şirkete yatırım yapan ve ödeme alamayan vatandaşlar, yetkililere ulaşmaya çalışsa da, bir cevap alamadı.

Sosyal medyadan mağdur olduklarını dile getirdiler

Sosyal medyadan mağdur olduklarını dile getirdiler

Sabah'ta yer alan habere göre, bazıları sosyal medya hesaplarından bazıları ise video paylaşım kanallarından mağdur edildiklerine dair paylaşımlarda bulundu. Ancak bu süreçte üyelerin büyük çoğunluğu, şirketten gelen mesajlara itibar ederek beklemeyi seçti.

Şirketin üyeleri tarafından kurulan sohbet gruplarında, şirket yönetimi tarafından bankalar ile ilgili sorun yaşadıkları, hesaplarının bloke edildiğini, sorunun en kısa sürede çözüleceğini belirten yazılı açıklamalar paylaşıldı.

Mağdur olanları ikinci defa yatırım yapmaya ikna etti

Mağdur olanları ikinci defa yatırım yapmaya ikna etti

Ancak şirket, yeni yatırım tavsiyeleri ile hem mağdur olanları ikinci kez yatırım yapmaya, hem de yeni kurbanlar aramaya devam etti.

Bu süreçte mağazalara giden mağdurlar ile mağaza çalışanları arasında tartışmalar yaşandı. Bazı üyeler hukuki yoldan hak aramaya başlayınca, şirketin kapalı şubeleri, polis eşlinde açılarak haciz işlemi yapıldı.

Mağazalarına haciz işlemi yapıldı

Mağazalarına haciz işlemi yapıldı

Son olarak önceki gün Kocaeli'de bulunan ve kapalı olan şubenin kapıları açılarak haciz işlemi yapıldı.

Şirkete yatırım yaparak üye olanların, Telegramda kurmuş oldukları sohbet odasında, sürekli kendilerini oyalayıcı mesajlar geldiği ve mağdurların muhatap bulamamaktan şikayet ettikleri görüldü. İşte o mesajlardan bazıları:

'Cancri'de 18.04.22'de çekim vermeme rağmen hala hesabıma gelmedi. Sürekli sunum mesajları geliyor, ancak bir açıklama yok. Canlı desteğe yazıyorum orada da sadece 18' inde yapılan çekim taleplerinde karışıklık oldu deniliyor. Sürekli herkese farklı bahaneler sunuluyor, umudumuz kalmadı'

'En son tarafınızdan 8 Nisan'da ödeme gelmiş hesabıma. 20 gündür neredesiniz siz, mesaj atıyorsunuz banka sorunu diye arıyoruz yuvarlak cevaplar. Banka değişikliği dediniz, 5 iş günü dediniz onu bıraktınız bayram girdi?' 'Bu oluşum asla ve asla vadettiği yatırımları yapmıyor. Cevap olarak bir bankanın bloke koyduğunu ve banka değişikliği olduğu için gecikme olduğu söylendi. Değişiklik yapıldığı söylenen bankadan da asla ödeme almadığım gibi şimdi de Bitcoin'den ödeme alabileceğimiz söyleniyor. Ben bana vaat edilen şekilde paramın bana derhal ulaşmasını istiyorum ama karşımızda hiçbir muhatap yok. Hala sunum yapmaya ve yeni insanlar yanıltmaya devam ediyorlar. Suç duyurusunda bulunacağım'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
29
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
1.Harald

yahu bu kadar salak adam varken ben hala nasıl fakirim.. yakındır bir sistem kuracağım hepimizi zengin yapacağım.. 1 yatırıyorsun 5 alıyorsun. varmı gelen

nzylmz

Aynı şeyi düşünüyoruz

kirim

mağdur değilsiniz. emek harcamadan, kısa yoldan, az koyup çok kazanmak isteyen kunduzilersiniz. Millet asgari ücretten 200 lira fazla kazanabilmek için mesai... Devamını Gör

Turgut Güler

Cancri jewelleri ne yav, çok mu cahilim acaba