Görüş Bildir
Haberler
Bir Pati de Sen Tut: Hayvanlara Yardım Eden 14 Sosyal Medya Hesabı

etiket Bir Pati de Sen Tut: Hayvanlara Yardım Eden 14 Sosyal Medya Hesabı

Gunes
29.03.2016 - 15:05

Birçok hayvansever, kurum, proje ve oluşum var bu konuda. Tek istedikleri bağış, mama yardımı ve destek. Onların beslemelerine katılabilirsiniz, onlara destek verdiğinizi belirtebilirsiniz ya da o oluşumlardan hayvan sahiplenebilirsiniz, bir hayvanı tedavi ettirebilirsiniz. Emin olun bunun karşılığını alırsınız ve böylece dünya daha da güzel olur. Çünkü dünya sevgi ve merhamet ile dönüyor.

Yazdığım ya da yazmadığım tüm yardım eden o güzel insanlara, o büyük kalplere çok teşekkür ediyorum. Hepiniz harikasınız. Hayvanseverlere, yardımda bulunan herkese de çok teşekkür ediyorum. Belki bu yazımla sizin sesiniz daha çok duyulur. Unutmayalım onların konuşmadıkları, hissetmedikleri anlamına gelmez. Hayvanların da değer gördüğü daha güzel günlere.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Orman Çocukları

1. Orman Çocukları

Kurtköy ormanları.... Barınaklardan bırakılmış ya da bir zamanlar birçok amaç için alınmış sonra sıkılınca, hastalanınca, büyüyünce ya da hamile kalınca bir malmış gibi terk edilmiş binlerce can...

Orman çocukları grup başkanı Zeynep Hanım, buna sessiz kalmayarak kendisi gibi vicdanlı bir ekip kurarak onların sesi, ailesi, evi ve her şeyi olmuş. 

Onlar sadece ormanın çocukları değil, sadece bu ekibin değil, hepimizin çocukları. Siz de bu ekibe mama yollayarak boğazından geçen nimete ortak olmak istemez misiniz?

İletişim için

2. Çocuklarının tatlı abisi Ayberk

2. Çocuklarının tatlı abisi Ayberk

Kalbin ne kadar büyük senin Ayberk. Kırıkkale de arazi çocuklarına abilik eden, onları öpen, bebek gibi sarılan, elleriyle besleyen bu çocuk gerçekten koca yürekli bir adam... 

Onları kliniklere alıyor, gece beslemelere gidiyor, kışın kara aldırmadan saatlerce onlar için, onlar biraz daha doysun, üşümesin diye besleme yapıyor. Kucağına alıp onların sahipsiz ve ölmeye mahkum olmadıklarını söyleyerek rahatlatıyor. Resimdeki çocuk iyileştiğinde, onun neşeyle nasıl mutlu olduğunu görünce hayvansever olmanın çok farklı bir şey olduğunu anlayabilirsiniz.

Bu yazıyı okuyan böylece Ayberk'i ve diğer yardım meleklerini tanıyarak onlara yardım edenler olursa ne de güzel olur.

Teşekkürler Ayberk ve ekibi. Sana nasıl mutlulukla, hürmetle baktıklarını görüyorum. İyi ki onların abisisin. Sana daha çok yardım gelsin ki bu çocuklar da bu dünyada biraz daha mutlu olsunlar. 

İletişim için

3. Engelsiz Hayvanlar

3. Engelsiz Hayvanlar

Efe bey veteriner kardeşi Sara, engelli hayvanlar için çok güzel bir projeye imza atmışlar. Sara, yurtdışında hayvanlar için fizik tedavi ve rehabilitasyon eğitimi almış ve onlarla özel olarak ilgileniyor. 

Okuyucular arasında felçli, yürüyemeyen, engelli hayvanları olanlar varsa iletişime geçebilirler. Birçok ürünü sizlere sağlayabiliyorlarmış. Bu, Türkiye'de özellikle çok farklı ve önemli bir alan. Sırf bunun için bile kutluyorum onları.

İletişim için

4. Kedi Sahiplendirme

4. Kedi Sahiplendirme

Cenk bey kendisini anlatırken bile bir kedi babası olarak tanımlıyor. Bence her sahiplendirdiği kedinin de babası... Yani çokça çocuğu aileye kavuşturan, onları sevindiren birisi. O minik arkadaşlara yuva bulmak için 1 yıl önce projeyi oluşturdu. Şu an hayvan sahiplenmek isteyenlerin tercih ettiği yerlerden biri. Amacı; sadece cins hayvanların ev bulması değil yardıma muhtaç, terk edilmiş canların da bir yuvaya ihtiyacı olduğunu belirtmek ve sahiplenilmesinde yardımcı olmak.

İletişim için

5. Marmara Adası Sokak Hayvanları

5. Marmara Adası Sokak Hayvanları

Ada... Marmara Adası veteriner işleri bakımından oldukça eksik. Birçok ekipman ve işlemde eksiklikler var. Orada hastalanan ya da kaza geçiren bir can için nakil gerekebiliyor. Kısırlaştırma yapılamaması sonucu birçok hayvan zor durumda. Merve hanım, Marmara adasının hayvanseverlerinden. Miniklerin cici annesi. Veterinerlerin adaya gelerek kısırlaştırma yapmaları için belediyeyle anlaşmaya çalışıyor. Birçok şeyi deniyor onlar için. Tam bir hayvansever hareketi değil mi? 

İletişim için

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Destek Bin Huzur

6. Bir Destek Bin Huzur

Merve o kadar güzel ve sosyal bir şey yapmış ki gerçekten kutluyorum. Projesinin amacı bilinçli olmak. Hayvanları önemsetmek ve hayvan haklarını göstermek. Ne de güzel söylemişsin Merve 'Yüreği hayvanlarla çarpan herkesin kalbinden öpüyoruz'. Etkinliklerinden haberdar olmak için sosyal medya hesapları ektedir.

İletişim için

7. Sakarya Sokak Canları

7. Sakarya Sokak Canları

Sakarya'da o kadar çok güzeller güzeli çocuklar var ki... Hepsi sizlerden yardım bekliyor. Oradaki hayvansever kardeşlerimiz onların nefesi oluyor. Ablaları abileri onları bakım evlerine alarak tedavilerine de destek oluyorlar. Birçok ilan da mevcut. Sakarya'nın bu çocuklarını orman beslemelerinde mutlu etmek ister misiniz?

İletişim için

8. Elazığ Çocukları

8. Elazığ Çocukları

Nazlı bir gün bir kedi bulur. Kedi yaralıdır. Nazlı kliniğe getirir bu oğlanı. Çok kötü durumda olan oğlanı bandajla sarmalar tedavi ederler. Nazlı onu bırakmaz tabi vicdan sahibidir. Peki bu hikaye nasıl biter?

Bu yakışıklı oğlanın yaralı resmini tabi ki koymayacağım çünkü şu an aslan gibi bir delikanlı oldu ve Nazlı annesiyle pozlar vermekte. İsmi de Asil. Nazlı onu evine aldı, yarasına zarar vermemesi için bebek tulumları giydirdi, elleriyle ilaçlarını verdi, hep onunla oldu. Takipçileri onun iyileşmesi için dualar etti, ona renk renk tulumlar yolladı ve tabi ki asil oğlumuz iyileşti. 

İletişim için

9. Üniversite Hayvanseverler Kulübü

9. Üniversite Hayvanseverler Kulübü

Üniversitede, kışın sokak hayvanları için kartonlarla gençlerin kedi evi yapması mı? Hayvanlar için standlar düzenlenerek bağış etkinliği düzenlenmesi mi?

Bunların üniversite gençliği tarafından yapılması, hayvanseverler kulübunun kurulması, köpeklerin tedavi edilmeye çalışılması hatta başka yerlerdeki hayvanlar içın bağışlar toplanması...

Bu iyi yürekli bayanları, bayları desteklemek için kampüslerindeki standlara uğrayarak bağış yapabilirsiniz. 

İletişim için

10. Canların Sarıldığı Bir Gönüllü

10. Canların Sarıldığı Bir Gönüllü

O Beykoz barınak gönüllüsü bir teknik veteriner. Barınağa gidip çocuklarının arasına katılınca o koca köpeklerin onu arasına alıp sevmeleri, ona sarılmaları o kadar tatlı ki görmelisiniz.

Onun da hayali birçok hayvansever gibi. Kocaman evim olsa da onların hepsi evimde olsa hepsine yardım edebilsem. Bu düşünceler biz hayvanseverlerin hemen hemen hepsinde vardır. 

İletişim için

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hipder

11. Hipder

Hayvanlar için projeler derneği. Bu proje kesinlikle arttırılması ve desteklenmesi gereken bir oluşum. Hesaba bağışlanan ürünler açık arttırma yoluyla satılıyor ve bu para klinikte tedavi bekleyen, yaşama direnen hayvanlara ya da barınaklara gidiyor. Fikrin güzelliğine bakın....

İletişim için

12. Burdur Hayvan Dostları Derneği

12. Burdur Hayvan Dostları Derneği

Türkiye Hayvan Hakları Konfederasyonu Burdur Temsilcileri, gerçekten harikalar. Barınaklarda kendi oğulları gibi sevdikleri oğulları var, çöplüklerde oyuklara saklanmış bebekleri, hasta halde onları bekleyen çocukları var onların. Ortaokul öğrencileriyle beraber konfederasyon ortaklığında yaptıkları iş gerçekten çok güzel. 

İletişim için

13. Sokaklar Bile Yasak Bize

13. Sokaklar Bile Yasak Bize

Kurtarılacak canlara klinik desteği vermek ya da yuva aramalarına yardım etmek istiyorsanız bu hesaba bakın. Umarım artık sokaklarda bu melekler özgür olur, rahatça koşarlar, rahatça yemeklerini yerler, oyunlar oynarlar, böylece güzellikler de hayatımıza renk vermiş olur.

İletişim için

14. Haytap

14. Haytap

Hayvan Hakları federasyonunu birçok hayvansever biliyordur. Her zaman hayvanlara yapılan haksızlıklarda ya da bir şey öğrenmek istediğimizde ilk başvurduklarımızdan ve gerçekten çok ilgililer. 

Sitelerinde birçok afiş görselleri bulunmakta. Dükkanında hayvan besleyenler, bahçelerinde kedilere bakanlar, evlerinde köpek besleyenler için; karşı çıkılan durumlarda, haksızlıklarda daha birçok konuda bu broşürlerle ve yazılarla farkındalık yaratmayı amaçlıyorlar. Siz de bunları alabilirsiniz. 

İletişim için

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
322
149
34
8
8
8
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
_orca_

Ekmek, makarna, ilaç, kuru mama, battanıye, tahta, aklınıza ne gelirse bağışlayabileceğinizi unutmayın. Yarım saat durup sevgiyi hisedin yeter. Dönüşte kafan... Devamını Gör

Asabi Kedi

çok güzel bir içerik

Alaina

Gayet güzel bir içerik olmuş ve ne mutlu içinde hayvan sevgisi ve merhamet taşıyan insanlara :) Verilen değerin en ufak zerresini haketmeyen insanlara duyduğ... Devamını Gör