Görüş Bildir
Haberler
Bir Mete Gazoz Olamasak da Ok ve Yay Kullanmanın Tadına Varabildiğimiz 13 Oyun

Bir Mete Gazoz Olamasak da Ok ve Yay Kullanmanın Tadına Varabildiğimiz 13 Oyun

Ülkemize okçuluk alanında ilk Olimpiyat altın madalyasını kazandıran Mete Gazoz'u izlerken hepimiz şüphesiz çok gururlandık. Bir Mete Gazoz olamasak da farklı oyunlar bizlere ok ve yay kullanma deneyimini sonuna dek yaşatıyor. Gelin bunlara birlikte bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Tomb Raider

1. Tomb Raider

2013 yılına kadar ateşli silahlarla görmeye alıştığımız Lara Croft serinin aldığı yeni yönle birlikte ateşli silahlardan çok ok ve yayından medet ummaya başladı. 2013 yılından sonra çıkış yapan Tomb Raider ve arkasından gelen iki devam oyunu ile okçuluk maharetlerinizi konuşturabilirsiniz.

2. Crysis 3

2. Crysis 3

Teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin ok ve yayın modası asla geçmiyor. Crysis 3 de bunun oyun dünyasındaki karşılığı. Nanosuitlerimizi çekip teknolojinin bu son harikası silahımızı elimize aldıktan sonra karşımızda durabilecek kimse yok.

3. Far Cry

3. Far Cry

Cennet gibi mekanlarda adeta cehennemi yaşadığımız Far Cry oynları da bizlere oldukça tatmin edici bir ok ve yay kullanma deneyimi yaşatıyorlar. Farklı yaylar arasından tarzınıza uygun olanı seçtikten sonra o av partisi senin, bu görev benim koşturabilirsiniz.

4. The Elder Scrolls V: Skyrim

4. The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls serisinin şimdilik son halkası olan Skyrim konusunda emin olduğumuz bir şey varsa o da oyunu oynamış olan herkesin en az bir kez sinsi okçu karakter yaratmış ve oynamış olmasıdır. Ancak keyifli değil diyen yalan söyler!

5. Mount And Blade

5. Mount And Blade

Serinin herhangi bir oyununda ok ve yayı ana saldırı aracı olarak kullanan oyunculara saygımız sonsuz. Zira seride ok ve yay kullanmak gerçekten de her babayiğidin harcı değil, ancak bir kere alışınca vazgeçmesi de epey zor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Legend of Zelda: Breath of the Wild

6. Legend of Zelda: Breath of the Wild

Yılların eskitemediği oyun serisi Zelda'nın çok sevilen son halkasında da Link'in okçuluk yeteneklerini pek çok farklı durumda farklı şekillerde kullanarak bu masalsı diyarda maceralara atılabilirsiniz.

7. Red Dead Redemption 2

Vahşi Batı'nın kuralsız topraklarında bir kovboy olarak ilk tercihimiz elbette ki dönemin ateşli silahları, fakat Rockstar Games ok ve yay kullanma konusunda da oyunculara geniş bir özgürlük alanı bırakıyor ve bunu oldukça eğlenceli yollarla bizlere sunuyor.

8. Overwatch

Blizzard'ın sevilen takım bazlı rekabetçi oyununda şimdilik oku ve yayına güvenen tek karakter Hanzo olsa da gerek karakterin yetenekleri, gerekse de oyunun akıcı oynanış mekanikleri onu savaş alanında en az diğer rakipleri kadar oynaması keyifli ve ölümcül bir karakter yapıyor.

9. Thief

9. Thief

Bir hırsız olarak gölgelerin içinde saklanırken bize en çok yardımcı olacak silah elbette ki her işimizi sessizce halletmemize olanak sağlayan bir yay olacaktır. Farklı şekillerde de kullanabildiğimiz bu yay ayrıca oyun boyunca en sadık dostumuz.

10. Horizon: Zero Dawn

10. Horizon: Zero Dawn

Bizleri alıştığımız medeniyetin yerle bir olduğu uzak bir geleceğe davet eden Horizon: Zero Dawn'da tehlikeli düşmanlarımıza karşı güvenebileceğimiz en büyük silahımız hayatta kalma içgüdümüz ve yayımız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Warframe

Son yılların en çok beğeni toplayan ücretsiz yapımlarından olan Warframe de oyunculara ok ve yay kullanma özürlüğü sunan oyunlardan. Üstelik bu silahların her biri üstün Tenno teknolojisinden de nasibini almış vaziyette.

12. Monster Hunter World

12. Monster Hunter World

2018 yılında gerçekleştirdiği çıkışı ile oyun dünyasını sallayan Monster Hunter World bizleri fantastik bir dünyanın içine atarak pek çok farklı düşman tipi ile karşı karşıya getiriyor. Farklı düşmanlara karşı farklı taktikler kullanmanın hayati önem taşıdığı yapımda iyi bir yaya ve okçuluk becerilerine sahip olmak sizi pek çok zorlu durumdan çekip çıkartabilir.

13. Assassin's Creed

13. Assassin's Creed

Serinin pek çok oyununda kullandığımız ok ve yay bir suikastçı için olmazsa olmaz silahlar. Gizli hareket etmenin hayati önem taşıdığı seride zaman zaman Hidden Blade çaresiz kalırsa ok ve yaya davranmak da iyi bir seçenek oluyor. Üstelik kullanması da son derece keyifli!

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
17
5
4
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Yasin Akson

Rust da ok atma konusunda bayağı güzel bir oyun, ama multiplayer olduğu için bu 13 oyunun arasına girer mi bilmem. Hem crossbow, compound bow ve düz bow oldu... Devamını Gör