Görüş Bildir
Haberler
Bir İnsanı Kitap Gibi Okumanızı Sağlayacak Bu İpuçlarına Mutlaka Göz Atmalısınız!

Bir İnsanı Kitap Gibi Okumanızı Sağlayacak Bu İpuçlarına Mutlaka Göz Atmalısınız!

Penny
02.05.2019 - 12:46

Vücudumuz sözlerimizden daha dürüst. Yeterince dikkat ederseniz, karşınızdaki kişinin tam olarak ne düşündüğünü tespit edilebilirsiniz. Her insan farklı olduğu için bununla kesin sonuca varmanızı önermiyoruz tabii.

Kaynak: https://brightside.me/inspiration-psy...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Tokalaşma biçimi

Bir insanın el sıkışma tarzı bize o insan hakkında fikir verebilir. Konunun uzmanları 3 farklı el sıkışma türünü şu şekilde açıklıyor;

  • Avuç içi yukarı bakacak şekilde: Mütevazı

  • Avuç içi aşağı bakacak şekilde: Baskın

  • Her iki insanın elleri aynı pozisyonda: Nötr

Yeni tanıştığınız kişinin size nasıl el uzattığını ve ne yaptığını izleyin. Bir kişi elinizi baskın olarak tanımlanan şekilde sıkıyorsa, başka birinin fikrini dikkate alma ihtimali çok düşüktür ve muhtemelen sizin onun fikirlerini kabul etmenizi bekleyecektir. Bazı politikacıların tokalaşma biçimlerine dikkat edin. Özellikle bu el sıkışma tarzlarıyla birbirlerine mesaj vermeye çalışırlar.

Gülümseme

Gülümseme

Bir insanın nasıl gülümsediğini izleyin. Hızlı bir incelemeyle, sahte gülüş ile gerçek gülüş arasındaki farkı anlatmanız kolay. Çünkü iki durumda farklı kas grupları çalışır. 

  • Samimi gülüş: Risorius kasları kullanılır. Dudak köşeleri yukarı çekilir, gözlerin etrafında kırışıklıklar oluşur ve kaşın altı biraz aşağı inebilir. 

  • Sahte gülüş: Dudak köşeleri birbirlerinden uzaklaşır, yüzün üst kısmı hareket etmez.

Bir kişinin gülümsemesinin samimi olduğunu fark ettiğinizde,  o kişinin sizin yanınızda rahat hissettiğinden emin olabilirsiniz.

Sembolik jestler

Sembolik jestler

Zaman zaman popüler hareketleri hepimiz kullanırız ve neredeyse herkes ne anlama geldiğini anlar. Bunlara sembolik jestler denir. Öyleyse, kişinin onları iletişimde nasıl kullandığını izleyin. Hareketler, kişinin konuştuğu şeyle uyuşmalıdır. 

Eğer biri büzülmüş dudaklarıyla başparmağını kaldırarak ‘ok’ işareti yapıyorsa bu iyiye işaret değil. Büyük olasılıkla o kişi size karşı dürüst değil. Aynı durum omzunu silkerek evet diyen bir kişi için de geçerli.

Ellere dikkat!

Ellerini birleştirmek, sıkılı yumruklar gibi kapalı el pozisyonları hemen hemen her zaman endişe veya kötü bir ruh halini gösterir. Bu el hareketleri, o kişilerle bir anlaşmaya varmanın çok zor olacağı anlamına gelir. Bir kişiyi bu durumda görürseniz rahatlamalarına yardımcı olun.

Biri bir eliyle diğer kolunu tutuyorsa bu, o kişinin olumsuz duygularını bastırmaya çalıştığı anlamına gelir.

Biri bir eliyle diğer kolunu tutuyorsa bu, o kişinin olumsuz duygularını bastırmaya çalıştığı anlamına gelir.

Bu, ruh hallerini dengelemek ve sakinleşmek için bilinçaltı bir çabadır. Baş parmaklarına dikkat edin; parmaklar genelde kapalı konumda ve yere paralel olur. Baş parmağı yukarı bakıyorsa bu o kişinin kendi kontrolünü nadiren kaybeden, kendine güvenen bir kişi olduğunu gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Eller aşağıda birleştirilmişse bu, kişinin stres altında olduğu anlamına gelir.

Eller aşağıda birleştirilmişse bu, kişinin stres altında olduğu anlamına gelir.

Küçükken annenizle yürürken elini tuttuğunda ne kadar güvende hissettiğinizi hatırlayın. Çocuklar büyür, ancak refleksleri kaybolmaz. Bu durumda kişinin kendisini daha rahat hissetmesini sağlayın. Konuyu değiştirmeye çalışın, ayaktalarsa oturmalarını önerin. Tartışmanızın konusunu değiştirmeyi deneyin. Daha keyifli bir şey hakkında konuşmaya başlarsanız, kişi rahatlayabilir ve böylece sohbete devam etmek daha kolay olacaktır.

Elleri arkada birleştirmek

Elleri arkada birleştirmek

Ellerimizi arkamızda birleştirdiğimizde, vücudumuzun savunmasız kısımlarını ön plana çıkarırız. Bir kişi bu hareketi ancak o anda kesinlikle kendinden emin olduğunda veya daha üstün hissettiğinde yapacaktır. Büyük olasılıkla, saklayacak hiçbir şeyleri yoktur ve size karşı tamamen dürüsttürler. Rahatsız hissettiğinizde bu pozisyonu alın. Bu pozisyon sizin daha kendinden emin hissetmenize yardımcı olacak.

Stres seviyelerini analiz edebilirsiniz.

Saçı düzeltmek gibi küçük hareketler endişeli ve stresli bir ruh halini gösterir. Bu hareketler kişilerin o anda gergin oldukları anlamına gelir.

  • Erkekler genellikle yüzlerine dokunur.

  • Kadınlar boyunlarına, kıyafetlerine ve saçlarına dokunur.

Bu hareketler kalp atışlarını dengelemelerine ve sakinleşmelerine yardımcı olur. Ayrıca, kalemle oynamak, ıslık çalmak ve bacakları hareket ettirmek aynı şeyin göstergesidir. Bir kişinin strese girmeye başladığını fark ederseniz, olumlu bir şey hakkında konuşmaya başlayın.

Bacaklar vücudun en dürüst bölgeleridir!

Bacak sallamak ve ayakla yere vurmak genellikle bir kişinin kendini rahatsız hissettiğini gösterir. Ancak bu her zaman doğru değildir. Ayrıca bilmeniz gereken bazı şeyler vardır. Bir insan bacaklarını daha hızlı sallamaya başladığında, bunun nedeni muhtemelen güzel bir şey duymalarıdır. Bir insan aniden durduğunda bu, ruh hallerinin muhtemelen olumsuz yönde ani bir şekilde değiştiği anlamına gelir. Bu tür değişikliklere özellikle dikkat edin, özellikle de bir iş toplantısı yaparken. Bu, konuşmaya nasıl devam edeceğiniz konusunda size daha fazla bilgi verecektir.

Kişinin duruşuna bakın.

Kişinin duruşuna bakın.
  • Geniş açılmış bacaklar: Kişi güven için bir dayanak bulmaya çalışıyor demektir. Bu onları rahatsız eden bir şey olduğu anlamına gelir. Bacaklar arasındaki mesafe ne kadar büyük olursa, endişeleri de o kadar büyüktür. 

  • Çapraz bacaklar: Bu durumda ayakta durmak zor, bu yüzden olası bir tehlike durumunda, bu kişinin yapabileceği fazla bir şey olmayacak. Bu, o anda herhangi bir tehlike düşünmediklerini, kendilerini rahat ve sakin hissettiklerini gösterir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Ayakların pozisyonu da önemli!

Ayakların pozisyonu da önemli!
  • Topuk yerde ve ayakucu yukardaysa: Bu, kişinin iyi bir ruh hali içinde olduğunu gösterir. Belki, sadece güzel bir şey duymuşlardır.

  • Topuk yukarıda ve ayakucu yerde ise: Bu, kişinin bazı hareketler için hazırlandığının bir işaretidir. Oradan ayrılabilir ya da konuyu değiştirebilirler. Ya da size yalan söylemekle gerçeği söylemek arasında gidip geliyorlardır. İlkine doğru eğiliyor olmaları muhtemeldir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
130
37
18
9
4
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
victor shole

Bende bacaklarım açık dikilirim genelde ama sebebi bahsettiği şey değil belimin ağrıması. Lavaboda ellerimi yıkarken de açarım onun sebebi de boyumun uzun ol... Devamını Gör