Görüş Bildir
Haberler
Bir Dijital Pazarlamacı’nın Aklının Nasıl Çalıştığına Dair 7 Olgu

Bir Dijital Pazarlamacı’nın Aklının Nasıl Çalıştığına Dair 7 Olgu

Sergen Okur
04.11.2015 - 18:34

Dijital Pazarlama günümüzde, müşteriye ulaşabilme anlamında en önemli kavramların başında geliyor. Şirketler artık online olarak çok daha fazla pazarlama bütçesi ayırmaya ve bu alana yatırım yapmaya başladırlar. Amaç ise hedef kitleleri ile çok daha yakın iletişim sağlayabilmek tabiî ki.

Şirketlerin gerek kendi bünyelerinde gerekse dışarıdan herhangi bir dijital ajans ya da sosyal medya ajansı vasıtasıyla danışmanlık olarak aldıkları dijital pazarlama hizmeti, firma iletişimi açısından çok önemli bir rol üstlenmekte. Bu sebepledir ki, dijital pazarlamacılara olan rağbet te her geçen gün artmakta.

Peki dijital pazarlamacıların genel olarak aklının nasıl çalıştığını hiç düşündünüz mü? Ne tarz bir kurgu ile hareket ediyorlar? Nelere öncelik veriyorlar? Hangi olgular onlar için temel stratejilerini oluşturuyor? İşte bu anlamda Soriano Media nefis bir infografik görsel düzenlemiş. Gelin bu infografik içerikten feyz alarak şu dijital pazarlamacıların aklını okumaya çalışalım.

SEO

Dijital pazarlamacıların zihninin en önemli köşesinde duran olguların başında SEO (Search Engine Optimization) gelmekte. Arama motorlarına oynama, çok daha fazla kitleye ulaşabilme anlamında belirleyici bir kriterdir.

Dönüşüm Optimizasyonu

SEO bilindiği gibi trafiğe oynamak anlamına gelir. Ancak trafiğe oynamak demek, bu olgunun paraya dönüşmesi demek değildir. Dijital pazarlamacı ise bu trafiğin karlı bir hal alması için yolları bulabilen kimsedir.

Web Tasarım

Harika görünen bir websiteye sahip olmak, markanız açısından çok olumlu bir izlenim oluşması demektir. Akıllı bir dijital pazarlamacı da bunu bilir ve buna göre bir yol çizer.

Metin Yazarlığı

Dijital pazarlamanın temelini oluşturan olguların başında da metin yazarlığı , içerik yazmak, blog yazmak ve hedef kitleniz ile iletişimi sürdürülebilir kılacağınız yazılar hazırlamaktan geçer. Dijital pazarlamacılar bu anlamda uzman kimselerdir.

Sosyal Medya

Bir dijital pazarlamacı mutlaka sosyal medyanın gücüne inanan bir kimsedir. Facebook, Twitter, Instagram, Linkedin …vb mecralardan gelebilecek yeni kitleyi öngörebilir ve stratejisini buna göre belirler.

Analiz

Çoğu dijital pazarlamacı özellikle Google Analytics gibi, herhangi bir trafiğin nereden geldiğini, nereye yönlendiğini, hangi kitleyi işaret ettiğini, hangi içeriğin revaçta olduğunu … vb olguları net bir biçimde gösteren analiz araçları kullanır.

Reklam

Online platformlarda reklam ve tanıtım anlamında yeterli bilgiye sahiptir bir dijital pazarlamacı. Bu nedenle Google AdWords, Facebook reklamları gibi kavramlar her zaman aklının bir köşesini işgal etmektedir.

Kaynak: http://www.webtures.com.tr/blog/bir-d...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın