Görüş Bildir
Haberler
Bir Daha Gidilsin! Akdeniz’de Bir Kere Gitmiş Olmanın Asla Yetmeyeceği 10 Nokta

Bir Daha Gidilsin! Akdeniz’de Bir Kere Gitmiş Olmanın Asla Yetmeyeceği 10 Nokta

Lisa Campton
24.02.2023 - 20:03

Hem doğal güzellikleri hem de bitmek bilmeyen antik kentleriyle dikkat çeken Akdeniz bölgesi, turistik anlamda ziyaretçileri her sene kendine çekmeye devam ediyor. Akdeniz bölgesinde o kadar güzel yerler var ki ne kadar görürseniz görün sizi her seferinde tekrar kendine çekebilir.

Gelin bu güzellikleri birkaçına birlikte göz atalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gelidonya Burnu (Feneri) - Antalya

1. Gelidonya Burnu (Feneri) - Antalya

Gelidonya Feneri, Antalya'nın Kumluca ilçesinin Taşlık Burnu’nda tarihi Likya Yolu’nda yer alıyor ve Türkiye kıyılarının en yüksek fenerlerinden biri olma özelliğini taşıyor. Gelidonya Feneri, denizden yaklaşık 227 metre yükseklikte ve 3 kilometre içeride yer alıyor. Gelidonya Feneri aynı zamanda ünlü trekking (doğa yürüyüşü) noktalarından. Ulaşımı oldukça zor olsa da görmeniz ve 1 gece de olsa kesinlikle konaklamanız gereken bir yer. Özellikle geceleri gökyüzünün görüntüsü muazzam seviyede. Ama daha önce de dediğimiz gibi ulaşımı zor olduğundan dolayı malzemelerinizi öncesinden depolamanız ve yanınızda götürmeniz gerekiyor.

2. Kekova Adası (Batık Kent) - Antalya

2. Kekova Adası (Batık Kent) - Antalya

Kekova Adası, Kaleköy ve Üçağız açıklarında yer almakta olup, Antalya’nın Demre ilçesine bağlıdır. Kayalık ve engebeli yapısından dolayı uzun bir süre yerleşim yeri inşa edilmemiştir. Daha sonrasındaysa turistler için kafeler ve pansiyonlar inşa edildi. Genellikle ulaşımı teknelerle gerçekleşir. Bu adanın belki de en önemli özelliği batık antik kenti Dolkisthe Antik Kenti'dir. Depremlerden dolayı su altına gömülen antik kentin kalıntıları su yüzeyinden görünebilir. Bu da size eşsiz bir deneyim sağlar.

Huzurlu bir tatil isteyenler için mükemmel bir yer diyebiliriz. Kaç kez giderseniz gidin sıkılmayacağınız nadir tatil bölgelerinden.

3. Lavanta Vadisi - Isparta

3. Lavanta Vadisi - Isparta

Her gidişinizde mis kokusuyla ve iç ferahlatıcı manzarasıyla sizi kendine tekrar tekrar aşık edecek Lavanta Vadisi, Isparta'nın Keçiborlu İlçesi'ne bağlı Kuyucak Köyü'nde bulunmakta. Eğer yolunuz Isparta'ya düşerse kesinlikle görmeden geçmeyin.

4. Kaleiçi - Antalya

4. Kaleiçi - Antalya

Eğer antik bir kentin içinde gece hayatı nasıl olur diye düşünüyorsanız Kaleiçi'ne kesinlikle gitmelisiniz. Kaleiçi'nin tarihi sokakları, gündüzleri sizi mimarisiyle hayran bırakır. Geceleriyse hareketli barları ve gece kulüpleriyle adeta sizi içine çeker. Aynı zamanda yat limanının da manzarası mükemmeldir.

5. Aspendos Antik Kenti - Antalya

5. Aspendos Antik Kenti - Antalya

Antalya - Serik ilçesinde yer alan Aspendos, sadece Anadolu’nun değil tüm Akdeniz dünyasının en iyi korunmuş Roma Dönemi tiyatrosuna sahip olmasıyla ünlüdür. Oldukça büyük bir alanı kapsayan Aspendos Antik Kenti kesinlikle görünmesi gereken antik kentlerdendir. Zaman zaman Aspendos Antik Tiyatro'sunda gösteriler de yapılmakta. Eğer denk gelirseniz kaçırmamanızı şiddetle tavsiye ederim.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Cennet Cehennem Mağarası - Mersin

6. Cennet Cehennem Mağarası - Mersin

Bir yeraltı deresinin yol açtığı kimyasal erozyonla tavanın çökmesi sonucu meydana gelmiş büyük bir çukurdur. Elips biçimindeki ağız kısmı çapları 250 m. ve 110 m. olup derinliği 70 metredir. Çökük tabanının güney ucunda 200 m. uzunluğunda ve en derin noktası 135 m. olan büyük bir mağara girişi ve bu mağaranın ağzında küçük bir kilise vardır. İlk Hristiyan dönemlerinden kalma kilise de görmeye değer yerler arasında.

7. Patara Plajı ve Patara Kum Tepeleri - Antalya

7. Patara Plajı ve Patara Kum Tepeleri - Antalya

Tatlılıkları ve nadirlikleriyle bilinen Caretta Caretta kaplumbağalarının yumurtlama alanı olan Patara Plajı, Kaş’a 43 km uzaklıkta yer alıyor. 12 km'lik sahil uzunluğu ve 1500 metreye ulaşan genişliği ile dünyanın 1. en uzun plajı unvanına sahip. Aynı zamanda rüzgar sörfçülüğü için de uygun yapısıyla birçok spor severi de kendine çekmekte.

Eski Türk filmlerindeki birçok çöl sahnesinin çekildiği kum tepeleriyse her gördüğünüzde sizi büyülemeye yetecek ambiyansa sahip. Patara Plajı'na ne kadar fazla giderseniz gidin sıkılmayacağınız garanti.

8. Salda Gölü - Burdur

8. Salda Gölü - Burdur

Salda Gölü, Burdur'un yaklaşık 64 km batısında Yeşilova ilçe sınırlarında yer alıyor. Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip göllerindendir. Deniz seviyesinden yüksekliği 1140 metredir. Bembeyaz plajı ve turkuaz renkli gölüyle insanı kendine hayran eden göl, Burdur'un en önemli doğal güzelliklerinden. Salda Gölü'nü eğer bir kez gördüyseniz kesinlikle tekrar gidersiniz.

9. Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası - Mersin

9. Gilindire (Aynalıgöl) Mağarası - Mersin

Mersin'de bir kirpiyi takip eden çobanın keşfettiği Akdeniz kıyısındaki Gilindire Mağarası, ziyaretçilerine 560 merdiven inerek buzul dönemini keşfetme fırsatı sunuyor. Deniz seviyesinin altına kadar uzanan eşsiz özelliklere sahip mağara buzul dönemine ilişkin bütün hidrolojik ve atmosferik verileri içerisinde saklı tutuyor. Bu özelliğiyle Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Balkanları kapsayacak şekilde Doğu Akdeniz'de bulunan tek kayıt noktası olarak kabul ediliyor. O kadar ilginç bir mağara ki her gittiğinizde yeni sarkıtlar keşfede bilirsiniz.

10. Manavgat Şelalesi - Antalya

10. Manavgat Şelalesi - Antalya

Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan şelaleye ulaşım oldukça kolay. Çünkü oldukça popüler bir rafting alanı. Eğer raftinge ilgi duyuyorsanız ülkemizin en iyi rafting alanlarından olan Manavgat Şelalesine göz atmalısınız ve çevresinde ki kanyonlarda vakit geçirmelisiniz. Hem kendi bünyesinde hem de çevresindeki kanyonlarda farklı ekstrem sporları yapmak mümkün. Her gittiğinizde farklı bir ekstrem sporu deneyebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
3
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Cengiz Bey

Ben 34yaş bekar kafa dengi bir bayan olursa beraber tüm buraları gezmek isterdim iletişim nunaram: 05334343202