Görüş Bildir
Haberler
Bir 2021 Sabahına Uyandığınızda Sizi Neler Bekliyor Olacak?

Bir 2021 Sabahına Uyandığınızda Sizi Neler Bekliyor Olacak?

Canan Keleş
09.06.2020 - 17:17

Bu Dünya 2020’de Bıraktığımız Dünya Mı?

Siz de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak gibi hissediyor musunuz? Kimi küçük kimi büyük ama mutlaka birden fazla değişiklik bizi bekliyor. Elveda Lenin! filmindeki gibi birden 2021 yılına uyansanız hangi gelişmelerle karşılaşacağınızı görmek ister misiniz?

Koltuğunuza yerleşin, çünkü bu bir tür zamanda yolculuk!

Kaynak: https://unsplash.com/photos/EcgyryGygeE
İçeriğin Devamı Aşağıda

Dijital etkinliğimize katılımınız beklenmektedir!

2021’de artık 20 kişiden fazla katılımcısı olan etkinlikler olmayacak, hiçbir marka buna cesaret edemeyecek ama insanların tanışması, çevrelerini genişletmeleri ve iş bağlantıları kurmaları da olmazsa olmaz! O yüzden yenilikçi sanal etkinlikler düzenlenecek. Zoom’un ücretli kullanıcılarına güçlü bir şifre özelliği getirdiğini duyurması bu sürecin ayak sesleri aslında. Artık otel yok, uçak yok, toplantı salonu yok ama biz yine etkinlikten etkinliğe koşacağız.

Kaynak: https://unsplash.com/photos/KzUsqBRU0T4

Artırılmış gerçeklikten göz gözü görmüyor!

2021’de yeni spor ayakkabınızı artırılmış gerçeklik ile seçebileceksiniz, bir ruju satın almadan önce uygulama üstünden deneyebileceksiniz, katalogdan bir ürünü beğendiğinizde, gerçek boyut ve renkleriyle 3D olarak evinizde görebileceksiniz. 

Geçen ay Apple’ın yaklaşık 100 milyon dolara satın aldığı tahmin edilen NextVR

da arttırılmış gerçeklik teknolojisini eş zamanlı olarak canlı gösterilere aktaracak, defile bile yapılabilecek. Peki moda dünyası hazır mı sizce?

Kaynak: https://www.endustri40.com/artirilmis...

Yeni iş tanımları ile tanışıyoruz. Mesela ‘Tasarruftan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı’!

Tamam ben de pek çok büyük şirkette verimlilik ve tasarruf odaklı birimler olduğunu biliyorum. Ama onlar kısıtlı yetkilerinden dolayı ana odağı tasarruf olan bir genel müdür yardımcısı bakış açısıyla hareket edemiyorlar. 2021’de şirketlerin herhangi bir aksiyonunda yaratılabilecek tasarrufları araştırıp bulmak temel mesele olacak. Sevgili genel müdür yardımcısı bu konuda gerekli kulis faaliyetlerini yürütmek gibi konularda oldukça fazla çalışacak.

Kaynak: https://sustainability-academy.org/ch...

Anında vize kapınızda!

En sevmediğimiz süreçlerden biri Schengen

benzeri vizelere başvurmak değil mi? Gerekli evrakları bin bir güçlükle

tamamlama, sonrasında bitmeyen gergin bekleyişler…

2021’de azalması öngörülen turistik seyahatleri teşvik etmek amacıyla hızlı vize uygulamalarına yönelim artacak. Ülkeler de sağlayabilecekleri kolaylıkları devlet kurumları aracılığıyla çalışacaklar.

Haydi herkes e-sınıfa!

Deloitte’un Covid-19’un sektörlere olan etkisini inceleyen raporu diyor ki, beyaz yaka çalışanlar iş hayatları yavaşlayınca kendilerini online eğitimlere adamışlar ve bu alanda sertifikalı uluslararası platformların trafikleri geçen sene aynı döneme göre %1,500 artmış. 2021'de bir de işin içine yapay zeka teknolojileri girecek. Artık her yaştan öğrenci yapay zeka tarafından analiz edilecek ve öğrenciye özel eğitim

yöntemleri oluşturulacak. Ayrıca her derse özel, sorulara cevap verebilecek yardımcı rehber robot uygulamaları geliştirilecek. Hazır olun, çok çalışacağız!

Kaynak: https://unsplash.com/photos/2xaF4TbjXT0
İçeriğin Devamı Aşağıda

Yaşasın Glamping!

2021’den itibaren büyük zincir otellerin yerine daha çok butik, müstakil konumlandırılmış evler tercih edilecek. Artık kişiye özel seyahat planlamalarının öne

çıkacak.Doğal olarak gemi turlarına,aşırı kalabalık kapalı mekanlara da talep azalacak. Küçük arkadaş grupları ile yapılan yat, dalış, karavan, çadır gibi alternatif

turizm çeşitlerini popülerlik kazanacak.

Kaynak: https://www.irishtimes.com/life-and-s...

Bu seyahati havayoluyla gerçekleştirmek istediğinize emin misiniz?

Moody’s geçen hafta açıkladı, havacılık sektörünün 2023 yılından önce toparlanamayacak. Tahmin etmek zor değil, herkes sağlığıyla ilgili endişe duruyor, işsizlik yükseldiği için harcamalar azaltılıyor. Havalimanına gitmek,arada boş koltuk olmadan tanımadığınız insanlarla çok yakın oturmak, huzursuz nefesler almak sizin kulağınıza nasıl geliyor?

Kaynak: https://unsplash.com/photos/EC_GhFRGTAY

Sosyal medya platformları hız kesmiyor!

Her ne kadar Reddit CEO'su Steve Huffman TikTok gibi uygulamalardan kaçınılması gerektiğini belirtse de, YouTube TikTok'a yeni rakip Shorts özelliğini devreye sokacağını duyursa da, TikTok geçen ay sonu itibariyle Dünya genelinde 2 milyar indirmeye ulaştı. Neden mi bu kadar popüler?

Tüm sosyolojik açıklamalar bir yana, yeni bir veri markaların gözlerini

kamaştırıyor. TikTok Amerika'da karantina boyunca günde ortalama 95 dakika kullanılmış. Bu hızla devam ederse geçen seneyle karşılaştırdığımızda %100’ün üstünde büyümeler göreceğiz. Siz de Türkiye rakamlarını merak etmiyor musunuz?

Kaynak: https://unsplash.com/photos/WRNPKfPwN9I

Elon Musk ile uzay seyahatlerine hazırız!

İki NASA astronotuna resmen taksi hizmeti veren olan SpaceX'in roketi CrewDragon 30 Mayıs’ta fırlatıldı. Özel sektör ilk kez uzaya insanlı bir araç gönderdi ve başarılı oldu. Bunun üstüne ABD'li uzay turizmi şirketi Axiom, SpaceX ile yaptığı anlaşma aracılığıyla 2021’in yaz aylarından itibaren Uluslararası Uzay İstasyonu'na turist taşımaya başlayacak.10 günlük turistik gezinin bedeli ise 55 milyon dolar olarak belirlenmiş. Merak etmeyin geç kalmadınız, hala yer ayırtabilirsiniz.

Kaynak: https://www.theverge.com/2017/2/28/14...

Sürdürülebilirlik sürdürülebilir mi?

Vatandaş yeni bir normale uyum sağlamaya çalışırken, tarım gibi bazı sektörler iş modellerini neredeyse bir gecede değiştirmek zorunda kaldı. Sürdürülebilirlik konusu 2021’de özellikle yeşil gelecek ve tarım alanlarında önemini koruyacak. Türkiye İş Bankası, Vodafone gibi kuruluşlar sürdürülebilirliğe yatırım yapmaya devam edecek. Ünlü sokak sanatçısı Banksy’nin şehirlerdeki yeşil alanların azalmasına yaptığı harika gönderme Los Angeles’da yerini aldı bile!

Kaynak: https://tr.pinterest.com/pin/54338751...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Siz Davos’a gider misiniz bilinmez ama 2021’de toplantı online yapılacak!

2021 Dünya Ekonomik Forumu teması Dünyanın Canlandırılması olarak belirlendi. Ocak ayında düzenlenecek 51. Dünya Ekonomik Forumu, küresel ekonomik ve sosyal sistemlerin temelinin hızlı işbirliği ile oluşturulması, böylece daha adil, sürdürülebilir ve dayanıklı bir geleceğin yaratılmasını hedefleyecek. Ne yapalım biz de Ocak’ta bilgisayarlarımızın başında yerimizi alırız.

En üzücü gündem maddesi ırk ayrımcılığı...

25 Mayıs tarihinde Minneapolis'te George Floyd'un ölümü, önce Amerika’da sonra Avrupa’da ırk ayrımcılığı karşıtı protesto ve gösterilere sebep oldu. 2021’de de UNESCO dahil birçok örgüt ırk ayrımının ortadan kalkması için çalışmalarına devam edecek.Sevindirici olan yanı ise artık tüm sosyal ve ekonomik grupların buna sessiz kalmayışı! Coca Cola’nın George Floyd’un ölümünden sonra yayınladığı bu bildiri ise akıllardan uzun süre çıkmayacak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
4
3
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın