Görüş Bildir
Haberler
Şehitlere Veda

Şehitlere Veda

Deniz Gök
16.08.2015 - 13:21 Son Güncelleme: 16.08.2015 - 17:14

Bingöl'de PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 3 askerin cenazeleri, gözyaşları eşliğinde memleketlerine gönderildi. Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur için ise Trabzon Havalimanı'nda tören düzenlendi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bingöl'ün Karlıova ilçesi Hacılar mevkiinde PKK'lı teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan Astsubay Muhammed Gürlek, Uzman Çavuş Musa Saydam ve Uzman Çavuş Haşim Dirik için Bingöl Havalimanı'nda cenaze töreni düzenlendi.

Bakan Yıldız: 'En yüksek mertebeye ulaştılar'

Törene Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger, Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Çardakçı, AK Parti Bingöl Milletvekilleri Şebnem Koçakelçi ve Enver Fehmioğlu, askeri erkan ve STK temsilcileri katıldı. Saygı duruşu ve şehitlerin öz geçmişinin okunmasıyla başlayan törende konuşan Bakan Yılmaz, şehitler en yüksek mertebeye ulaşan insanlar oluğunu söyledi.

'Terörle mücadeleye devam edeceğiz'

Terörle kararlı bir şekilde mücadele edileceğini vurgulayan Bakan Yılmaz, 'Şehitlerimiz bu yüce mertebeye uğurluyoruz. Bu şehitlerimizi hain bir şekilde şehit edenleri lanetliyoruz. Terörü, terör öğütlerini ve bu terör eylemlerinin arkasında duranları da lanetliyoruz. Terör, kardeşliğimizi bozmak ister. Terör, ülkemizin güçlenmesine, daha büyük olmasına engel olmak ister. Terör, huzurumuzu bozmak ister, terörün amaçları neyse bu eylemleri gerçekleştirirken neyi amaç hedef edindiyse, onların karşısında inatla, sabırla duracağımızı buradan bir kez daha belirtmek istiyorum. Bir taraftan sabrımızı, metanetimizi koruyup bu tuzaklara düşmezken, diğer taraftan terörle kararlı ve çok yönlü bir şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz' dedi.

Şehitler, edilen duaların ardından gözyaşlarıyla toprağa verilmek üzere memleketlerine uğurlandı.

Şehit komiser için tören düzenlendi

Şehit komiser için tören düzenlendi
İçeriğin Devamı Aşağıda

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki çatışmada şehit olan komiser Ahmet Çamur için Trabzon Havalimanı'nda tören düzenlendi.

şehit olan komiser Ahmet Çamur'un cenazesi, Trabzon'a getirildi.

Şehit Çamur'un cenazesi, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Jandarma Pilot Yarbay Yusuf Turgut Kışlası Helikopter Filo Komutanlığında düzenlenen törenin ardından Trabzon'a gönderildi.

Çamur'un Türk bayrağına sarılı naaşının getirilişi sebebiyle Trabzon Havalimanı'nda tören düzenlendi.

Törene, şehidin yakınları, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon milletvekilleri Adnan Günnar, Muhammet Balta, Ayşe Sula Köseoğlu, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, MHP Trabzon İl Başkanı Muammer Demeli ile aralarında özel hareket polislerinin de bulunduğu askeri erkan katıldı.

Şehit Çamur'un Türk Havva Kuvvetlerine ait bir uçak ile havalimanına getirilen Türk bayrağına sarılı naaşı, tören mangası tarafından uçaktan alınıp, bir süre omuzlarda taşınarak cenaze aracına konuldu.

Bu sırada şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaşın gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Çamur ile aynı uçakla, şehidin eşi Gökçen Çamur ve çocukları Zeynep Ala, Ayşe Begüm ve Elif Tuğçe ile elinde şehidin fotoğrafını taşıyan ikiz kardeşi Mehmet Çamur da Trabzon'a geldi.

İçişleri Bakanı Öztürk ve Trabzon Valisi Öz'ün de aralarında bulunduğu protokol üyeleri, Şehit Çamur'un cenazesinin araca konulması sonrası, tören alanında bekleyen kalabalığın yanına gelen şehityakınlarına başsağlığı diledi.

Şehit Çamur'un cenazesi, daha sonra havalimanında alınarak, baba ocağı Çaykara ilçesine götürmek üzere yola çıkarıldı.

Şehit Çamur hem öksüz hem yetim

Ankara'da hakim olan Gökçen Çamur ile evli olan ve Zeynep Ala, Ayşe Begüm ve Elif Tuğçe adında 3 kız çocuk sahibi şehit Ahmet Çamur'un, hem öksüz hem de yetim olduğu belirtildi.

Ahmet Çamur'un babası İbrahim Çamur'un 33 yıl önce, annesi Güzela Çamur'un da 21 yıl önce vefat ettiği öğrenildi.

Ajanslar ve Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0