Görüş Bildir
Haberler
Binbir Gece’den Kulüp’e Severek İzlediğimiz Dizi/Filmlerin Arkasındaki Başarılı 13 Türk Kadın Yönetmen

Binbir Gece’den Kulüp’e Severek İzlediğimiz Dizi/Filmlerin Arkasındaki Başarılı 13 Türk Kadın Yönetmen

Severek izlediğimiz dizi/filmlerin arkasında başarıları ile adından söz ettiren kadın yönetmenleri unutmadık! İzlerken heyecanlandığımız, yeri gelince ağlatan yeri gelince kahkaha attıran dizi/filmlerin bizlere bu duyguları yaşatmak için elinden geleni yapan 13 kadın yönetmenini sizler için derledik!👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Zeynep Günay Tan

1. Zeynep Günay Tan

Zeynep Günay Tan severek izlediğimiz birçok dizinin yönetmenliği yapmış başarılı bir kadın. Öyle Bir Geçer Zaman ki, İstanbullu Gelin, Eşref Saati, Muhteşem Yüzyıl Kösem, Aziz ve  Kulüp gibi uzun soluklu çok ses getiren yapımların arkasında...

2. Jale Atabey

2. Jale Atabey

Komedi dizisi denilince ilk aklınıza ne geldi? Tabii ki Avrupa Yakası işte üzerinden kaç yıl geçerse geçsin ne repliklerini ne de sahnelerini unutamadığımız dizinin yönetmenliği Jale Atabey'e ait. Bununla bitmedi tabii Mükemmel Çift, Yerden Yüksek, Yalan Dünya, Türk Malı gibi daha birçok başarılı işin arkasında da kendisi var.

3. Esra Saydam

3. Esra Saydam

Esra Saydam ise Deniz Seviyesi isimli uzun metrajlı bir film ile adını duyurmuştu. Bu film ile Milano Uluslararası Film Festivali ve 21. Altın Koza Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödüllerini kazandı.

4. Çiğdem Vitrinel

4. Çiğdem Vitrinel

Çiğdem Vitrinel, başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğlulları'nın yer aldığı Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku filminin yönetmenliğini yaptı. Geriye Kalan filmi ile de 48. Altın Portakal Film Festivali'nde En İyi Yönetmen Ödülünü kazandı.

5. Handan İpekçi

5. Handan İpekçi

Kendisini Çınar Ağacı, Saklı Yüzler, Büyük Adam Küçük Aşk, Babam Askerde, Ayaşlı ve Kiracıları filmlerin yönetmenliğini yapması ile tanıyoruz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. İlksen Başarır

6. İlksen Başarır

İlksen Başarır başrollerinde Mert Fırat ve Saadet Aksoy gibi isimlerin yer aldığı  Başka Dilde Aşk filminin yönetmenliğini yaptı. Sadece bununla kalmayıp Atlıkarınca, Erkek Tarafı, Bir Varmış Bir Yokmuş, Bir Ömür Yetmez gibi filmlerin de arkasında kendisi var.

7. Tomris Giritlioğlu

7. Tomris Giritlioğlu

1999 yılında Salkım Hanımın Taneleri ile üne kavuşmuştu. Sadece yönetmen olarak değil aynı zamanda Kurşun Yarası ve Çemberimde Gül Oya dizilerinde de yapımcı ve proje yaratıcısı olarak yer aldı. Güz Sancısı, Kördüğüm, 80. Adım, Yaz Yağmuru gibi filmlerinde yönetmenliğini yaptı.

8. Türkan Derya

8. Türkan Derya

Türkan Derya da sevdiğimiz dizi filmin yönetmenliğini yaptı. Çıkışını Kara Melek dizisiyle yapmış olsa da İkinci Bahar, Yeditepe İstanbul, Çok Uzak Fazla Yakın, Gönül İşleri, Sen de Gitme, Türkan gibi daha birçok dizi/filmin yönetmenliğini yaptı.

9. Hilal Saral

9. Hilal Saral

Efsane dizilerin arkasında ise Hilal Saral yer alıyor. Her yıl vazgeçmeden tekrarlarını izlediğimiz birçok dizinin yönetmenliğini yapan Hilal Saral Aşk-ı Memnu, Kara Sevda, Kurt Seyit ve Şura, Kuzey Güney, Fatmagül'ün Suçu Ne? gibi akıllarımıza yer edinen dizilerin yönetmenliğini yaptı.

10. Merve Girgin

10. Merve Girgin

İlk yönetmenlik tecrübesini Doktorlar gibi önemli bir dizide yaparak kazanan Merve Girgin Fikrimin İnce Gülü, Kahramanlar, Lale Devri, Adını Feriha Koydum, Umutsuz Ev Kadınları ve O Hayat Benim gibi uzun soluklu ve ülkece izlemekten keyif aldığımız dizilerini yönetmenliğini ve yardımcı yönetmenliğini yaptı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Nisan Dağ

11. Nisan Dağ

Nisan Dağ, yukarda bahsettiğimiz yönetmen Esra Saydam ile birlikte Deniz Seviyesi filminin yönetmenliğini yapmış ve ödül almıştı. 2020 yılında Bir Nefes Daha filminin, son olarak ise 2022 yılında, geçtiğimiz günlerde yayına giren ve oldukça konuşulan, başrollerinde Hazal Kaya ve Selahattin Paşalı'nın yer aldığı Pera Palas'ta Gece Yarısı dizisinin yönetmenliğini yaptı.

12. Neslihan Yeşilyurt

12. Neslihan Yeşilyurt

Yine popüler dizi/filmlerin arkasında bir isim; Neslihan Yeşilyurt. Kendisi Binbir Gece, Yol Arkadaşım, Adını Feriha Koydum, Muhteşem Yüzyıl, Yasak Elma ve Sadakatsiz gibi dizi ve filmlerin yönetmenliğini ve yardımcı yönetmenliği yapmış önemli isimlerden biri.

13. Cahide Sonku

13. Cahide Sonku

Cahide Sonku'yu Türk sinemasının ilk kadın yönetmeni olarak tanıyoruz. Kendisi yaklaşık 29 sinema filminde yer alırken birkaç tanesinin de çekimini yapmayı ihmal etmemiş. Fedakar Ana, Vatan ve Namık Kemal, Beklenen Şarkı gibi sinema filmlerinde hem yer alan hem de yönetmenliğini yapan Cahide Sonku o yıllarda gösterdiği cesaretle birçok kadının da önünü açmış oldu.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
16
5
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın