Görüş Bildir
Haberler
Binali Yıldırım'dan Çiftçilere: 'Deliler Gibi Ekin, Dağı Taşı Ekin'

Binali Yıldırım'dan Çiftçilere: 'Deliler Gibi Ekin, Dağı Taşı Ekin'

Rusya-Ukrayna savaşı yüzünden dünyanın her yerinde gıda sorunu yaşanacağını belirten AKP'li Binali Yıldırım, 'Vatandaşlarımıza deliler gibi ekin, dağı taşı ekin diyorum çünkü artık gıda petrolden de altından da önemli hale geldi' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Sancaktepe'de AKP'lilere hitap eden Binali Yıldırım, Rusya - Ukrayna savaşının Türkiye'yi derinden etkileyeceğini söyledi: 

'Bu savaşın doğurduğu sonuçlar, bugün ateş düştüğü yeri yakıyor ama bu savaş bittiği zaman bunun en büyük bedelini yaşayacak ülkelerin başında biz geliyoruz. Unutmayalım. Çünkü bizim ticaretimizin büyük bir kısmı, alışverişimizin 40 milyar doları bu iki ülkeyle yapılıyor. Bu iki ülkeden ülkemize 8 milyon ziyaretçi geliyor. Bu iki ülke, dünyanın tahıl ihtiyacının yüzde 60'ını sağlıyor. 

Şimdi bunlar yok. Bunlar olmayınca ne olacak? Gıda, tarım ürünleri önemli hale gelecek. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın her yerinde gıdaya erişimde sorunlar yaşanacak. Bunun farkındayız, öncü göstergeleri görüyoruz ve gerekli tedbirleri de hükümetimiz alıyor. 

Birkaç konuşmamda tarıma çok dikkat çektim, vatandaşlara dedim ki 'ekin, deliler gibi ekin, dağı, taşı ekin. Merak etmeyin devletimiz sizin maliyetlerinizi biliyor, gereken desteği verecek. Yeter ki siz ekin'. Artık gıda petrolden de altından da önemli hale geldi.'

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
38
27
12
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bozkurt

Aynen. Deliler gibi ekin. Sonra o ürünleri satamayın. Ardından iktidar sizi "stokçulukla" itham edip orkların önüne atsın.

Trabzonnn

Burada bir üyenin de dediği gibi orklar bile sorguluyor ''Niye et yemiyoss''

Sedat Yılmaz

Tarım ürünlerine kotayı kim koydu, atalık tohumları kim yasakladı, şeker fabrikalarını kim sattı?

Mr Logical

Dış minnaklar...

Halil Değerli

Gübre ithal... Tohum ithal... .... Mazot uçuyor.... Tarım arazileri mutehaitlerde.... ..... 😠🤪😡