Görüş Bildir
Haberler
Billur Kalkavan ile Bir Yıldız Daha Kaydı

etiket Billur Kalkavan ile Bir Yıldız Daha Kaydı

Ebru Şinik
16.10.2022 - 12:57

Billur gerçek bir ışık savaşçısıydı.

Cesareti, özgüveni, dobralığı, yaşam sevinci, içindeki çocuğun hiç bitmeyen sonsuz çoşkusu, hayata tutunuşu, evrensel etik değerleri, sadece insanlara değil, hayvanlara, çiçeklere ve tüm canlılara olan şefkati, hep ileriye bakması, medeniyet ve çağdaş yaşama tutunuşu, ilim ve bilimi sentezleme ve anlamlandırma gayreti ve sıradışı kişiliği ile türk halkına uzun yıllardır ilham veren ve daha iyiyi nasıl yaratabiliriz peşinde olan bir güzel ruhtu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Billur şahsi çıkarlarını asla inançları ve prensipleri üzerinde tutmamış, bu nedenle yaşamı boyunca bindiği dalları kimi akıllara göre çatır çatır kesmiş olan özgür, asi ve aslan yürekli bir kadındı.

Billur şahsi çıkarlarını asla inançları ve prensipleri üzerinde tutmamış, bu nedenle yaşamı boyunca bindiği dalları kimi akıllara göre çatır çatır kesmiş  olan özgür, asi ve aslan yürekli bir kadındı.

Billur; zihne öğretilmiş olan çaresizliklerin ötesine geçmek, toplumsal zihnin kurduğu duvarları yıkmak ve her daim öteye daha da öteye geçmenin peşinde, kimseye boyun eğmeden, inançları doğrultusunda  onurlu bir yaşam sürdü.

Billur ve hayat arkadaşı Buğra’nın yıllardır sürdürdükleri çok anlamlı beraberlik hepimize gerçek aşkın varlığını kanıtladı. Aşkları lafta kalmadı, her daim birbirlerini besleyerek, destek verdiler, imkansız gibi görüneni ikisi birlikte başardılar.

Dün sabaha uyandığımda yaklaşık 6 aydır süren tedavisi neticesinde bu yüzü güzel, ruhu güzel, fikri güzel, kalbi pırıl dostumuzun bu boyuttan ayrıldığını öğrendim.

Dün sabaha uyandığımda yaklaşık 6 aydır süren tedavisi neticesinde bu yüzü güzel, ruhu güzel, fikri güzel, kalbi pırıl dostumuzun bu boyuttan ayrıldığını öğrendim.

Bu boyuttaki acısının sonlanmasına sevinirken, bir daha bu harikulade, her hücresinden ışıklar saçan görkemli özel enerjiyi yanımda dokunarak bulamayacağım ve onu çok özleyeceğim için çok sarsıldım. 2013 yılında ilk kitabımı çıkardığım günden beri bana verdiği desteği ve sağlığa bütüncül bakılması gerektiğine olan inancını asla unutmayacağım.

Billur yaşamı boyunca milyonlarca insana ülkemizin ilk internet televizyon kanallarından olan, kendi kurmuş olduğu gerek Billur TV platformundan, gerek sosyal medya ve muhtelif mecralardan binlerce kez dokundu ve toplumsal hafızamızda epey etkili izler bıraktı. 

Aklı ve yaşam tarzı ile çağının ilerisinde yaşayan bir kadın olarak, cesaretinden korkanların önüne çıkardığı tüm zorlukları asla geriye adım atmadan karşılayarak, üstesinden geldi. Bence ondan hala öğrenecek çok şeyimiz vardı ama belli ki o vazifesini tamamladığına kanaat getirdi.

Sonsuza kadar ışıklar içinde yaşamaya devam edecek...

YouTube

Instagram

Facebook

Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
65
18
7
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Equal

Yazı güzel de. Neden kendi sosyal medya hesaplarınızı bu şekilde paylaşıyorsunuz. Garip bir hareket.

Mert Soylu

çok taşşaklı karıydı, benim bu lafıma da eminim gururlanarak gülerdi. eski türkiyenin son çılgın,özgür,mutlu kadınlarındandı. diğer tarafta tanışırız umarım.

Ayşe Haseki

Güzeldi, güzellikler yaşadı, yaşattı. Yolu açık ve aydınlık olsun