Görüş Bildir
Haberler
Bill Gates Uyarmıştı, İtiraf Geldi: İşte Dünyayı Bekleyen Yeni Tehlike...

Bill Gates Uyarmıştı, İtiraf Geldi: İşte Dünyayı Bekleyen Yeni Tehlike...

Tüm dünya koronavirüsle mücadele ederken, Bill Gates'in 2015 yılında yaptığı 'Bir salgın hastalığa hazır değiliz' açıklaması zaman zaman gündeme geliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İlk olarak 2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan bugün ise küresel bir pandemiye dönüşen Koronavirüs (Kovid-19) Dünya genelinde çeyrek milyara yakın insana bulaştı.

5 milyondan fazla insanın canına mal olan virüs ile mücadele son sürat sürüyor. Dünya genelinde aşılama çalışmaları sürerken bir yandan da virüse karşı geliştirilen ilaç için son kontroller yapılıyor.

'Küresel ısınmada 1,5 derece sınırlandırma hedefi gerçekçi değil'

'Küresel ısınmada 1,5 derece sınırlandırma hedefi gerçekçi değil'

Son dönemde varyantlar ile gündemde olan virüs gezegenimizin bir numaralı ortak gündemi olmaya devam ederken Bill Gates'ten gelen yeni uyarı dünya gündemine tabiri caizse bomba gibi düştü.

Tarih, 2015 yılında Kovid-19 benzeri bir salgına karşı hazırlıklı olmadığımızı belirten ve uyarılarda bulunan Gates'i haklı çıkarmıştı.

Gates şimdi de gezegenimizi bekleyen yeni tehlike ile ilgili uyarılarda bulunuyor. Gates, G20 zirvesi bildirisinde küresel sıcaklık artışının 1.5 derece ile sınırlandırılması sözünün gerçekçi olmadığını açıkladı.

Dünyanın sıcaklık artışlarını 1.5 derece ile sınırlama hedefini kaçıracağı konusunda uyarılarda bulunan Gates açıklamasında çok konuşulacak ifadelere yer verdi.

Dünya nüfusunun yüzde 65'inin Çin ve Hindistan da dahil olmak üzere orta gelirli ülkelerde yaşadığının altını çizen Gates, 'Onlar iklimin anahtarı. Dünyadaki emisyonların çoğu orta gelirli ülkelerden geliyor' dedi.

Gates'in açıklamasının ardından itiraf geldi

Gates'in açıklamasının ardından itiraf geldi

Gates'in bu açıklamalarının yankıları sürerken BM Genel Sekreteri António Guterres'ten itiraf gibi açıklamalar geldi. Guterres, zirvede hükümetlerin karbonmonoksit salımını yeterli derecede kesme taahhütlerini büyük ihtimalle vermeyeceğini kaydetti.

Guterres, hükümetlerin bir yandan fosil yakıtlara yatırım yaparken, bir yandan da karbon salımında kesinti yapmayı vaat etmesinin anlamsız olduğunu söyledi. Genel Sekreter 'Fosil yakıt endüstrisi hala trilyonlarca sübvansiyon alırken, verilen sözler boş geliyor' dedi.

Bilim insanları, küresel ortalama sıcaklık artışını sanayi devrimi öncesine kıyasla 1,5 dereceyle sınırlamanın, insanlığın iklim değişikliğinin en kötü sonuçlarından kaçınması anlamına geleceğini söylüyor.

Gates, bir sonraki pandemiye hazır olmadığımızı da söylüyor...

Gates, bir sonraki pandemiye hazır olmadığımızı da söylüyor...

Gates'in uyarıları bununla sınırlı değil. Gates ayrıca bir sonraki pandemiye hazır olmadığımızı söylüyor. 'Salgın hazırlıklarına gösterilen ilginin beklediğimden daha düşük olmasından biraz endişeliyim' diyen Gates, dünyanın bir sonraki pandemiye hazır hale gelmesi için 100 günde aşı üretme, diğer 100 günde ise bunu milyarlarca insana sunabilme kapasitesine ulaşması gerektiğinin altını çizdi.

Gates'e göre bu kapasiteye sahip fabrikaları kuracak yeteneğe sahibiz. Ancak tek eksik olan şey henüz bu konuda gerekli adımların atılmaması.

Gates'in kurucusu olduğu Bill & Melinda Gates Vakfı , Pazartesi günü yayınlanan bir raporda , ulusların aşı üretme kapasitesi de dahil olmak üzere sağlık sistemlerine daha fazla yatırım yapmaları için çağrıda bulundu.

Raporda, pandemiyi sona erdirmek için kullanılan araçların büyük ölçüde diğer bulaşıcı hastalıklarla savaşmak için kullanılanlarla aynı olduğu belirtildi

Aynı raporda aşı adaletsizliğine dikkat çekildi ve bunun salgına karşı dünyanın en büyük sorunlarından birisi olduğu vurgulandı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
9
9
5
3
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Doom Guy

Orta gelirli ülkeler? Ulan sanki dünya birbiriyle ticaret yapmıyor. Amerika'ya mal'ı Çin, Hindistan, gibi ülkeler gönderiyor. Sen almazsan, o adam da yapmaz.... Devamını Gör

Melih Ertaş

söylemlerinde sonuna kadar haklısın. Ama Gates şuna dikkat çekmek istemiş, fosili salan ülkeler orta gelirli ülkere bu ülkeler yeterli mali seviyeye ulaşmadı... Devamını Gör

Ukela

Nüfus artışına ve tüketim çılgınlığına karşı global bir plan yapılmadığı sürece küresel ısınma önlenemez. Isınmayı durduracağız diyorsunuz da nasıl yapılacağ... Devamını Gör