Görüş Bildir
Haberler
Bilim Kurgu Filmlerindeki Hayata Her Geçen Gün Yaklaştığımızın Kanıtı Olan 17 Harika Akıllı Ev Teknolojisi

Bilim Kurgu Filmlerindeki Hayata Her Geçen Gün Yaklaştığımızın Kanıtı Olan 17 Harika Akıllı Ev Teknolojisi

Tuğba Erdem
29.02.2020 - 16:10

Yıllardır filmlerde gördüğümüz sesli komutlarla ev aletlerinin görevlerini yaptığı evlere sahip olmak mümkün. Biraz araştırma ve uyumlu cihazları seçerek geleceğe dokunabiliriz. Sizin için derlediğimiz bazı akıllı ev teknolojileri:

Kaynak: 1 2 3 4 5

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Her eve lazım akıllı süpürge

Akıllı navigasyon sayesinde evinizi öğrenip sonrasında önceden planladığınız şekilde ev temizliğini tek başına üstlenebilen çok faydalı bir cihaz.

2. Bahçesi olanlar için kurtarıcı çim biçme makinesi

2. Bahçesi olanlar için kurtarıcı çim biçme makinesi

İsveçli firma Husqvarna'nın ürettiği akıllı çim biçme makinesini telefondan kontrol edebilir, bahçenizin planını yükleyebilir ve çalışması için takvim oluşturabilirsiniz. Yorucu ve zaman alan bir aktivite için 'akıllı' bir çözüm.

3. Anova Culinary Precision Cooker Wi-Fi

3. Anova Culinary Precision Cooker Wi-Fi

Vakumlanmış gıdayı suyun içine koyup gerisini  ve dilediğiniz yerden wi-fi bağlantısı ile yemeğinizi hazırlayabilirsiniz

4. Char Broil

4. Char Broil

Düzenli ızgara yapıyorsanız tam sizlik. Sürekli etinizi kontrol etmekten kurtulabilirsiniz. Etin suyunu kaybetmemesini ve tam istediğiniz şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.

5. Perfect Bake Pro

5. Perfect Bake Pro

Yemek yaparken ölçü birimleriyle başınız dertteyse tam size göre. Yarım su bardağı un ne kadardı, bir avuç tam olarak ne kadar sorularını sizin için cevaplayacak bir cihaz. Tariflerinize göre size alışveriş listesi hazırlayabilir, tarifleri düzeltebilir ve tam olarak ne kadar malzeme eklemeniz gerektiğini söyleyebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Logitech Harmony Elite

6. Logitech Harmony Elite

Logitech'in  bu akıllı cihazı geleneksel yöntemleri düğmelere basmayı sevenler için. Uzaktan kumandaya benzeyen bu cihazla bluetooth, wi-fi veya evinizdeki diğer akıllı cihazları kontrol edebilirsiniz.

7. Smart TV

7. Smart TV

Artık evlerimizin olmazsa olmazı akıllı televizyonlar da diğer cihazlarla entegre olarak bu sistemin bir parçası olabilirler.

8. Philips Hue

Akıllı ampuller sayesinde ışığınızın rengini ve parlaklığını ayarlayabilir ve istediğiniz zaman istediğiniz gibi bir yaşam alanı yaratabilirsiniz.

9. Amazon Alexa Echo Speaker

9. Amazon Alexa Echo Speaker

Amazon alexa sayesinde müzik dinleyebilir, telefon görüşmelerinizi yapabilir, alarm kurabilir, sorularınıza cevap bulabilir, alışveriş listesi oluşturabilir hatta pizza sipariş edebilirsiniz.

10. Switch

10. Switch

Akıllı switchler sayesinde telefonunuzdan evin tüm aydınlatmasını yönetebilirsiniz veya diğer akıllı ev sistemlerinizle bağlayarak daha konforlu bir yaşam alanı elde edebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Termostat

11. Termostat

İster speakera bağlayın ve sesli komutlarla evinizin sıcaklığını kontrol edin ister telefonunuzdan tamamen size kalmış.

12. Güvenlik kamerası- Net Gear Arlo Q

Evinizin güvenliğini de akıllı sisteme bağlayarak kayıtlarınızı saklayabilir, gece karanlığında dahi yüksek kalitede görüntüler elde edebilirsiniz.

13. Akıllı Havayı Temizleyici

13. Akıllı Havayı Temizleyici

Artık istemediğiniz partikülleri solumak zorunda değilsiniz. Gelişmiş fanı sayesinde ortamdaki havayı filtreleyerek temiz hava sunar.

14. Kahve makinesi

14. Kahve makinesi

Sesli komutla çalıştırabilir veya önceden planlayabilirsiniz kahve saatinizi. Kahve çekirdeğini öğütüp kahvenin demlenmesini beklemeniz gerekmeyecek akıllı kahve makinenizle.

15. Qardio Base 2 - Akıllı Tartı

Akıllı tartı sayesinde, yağ oranınız, vücut kitle endeksiniz, kas oranınız hatta hamilelik durumunuzu öğrenebilir ve telefonunuza güncel bir şekilde bilgileriniz depolayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Akıllı kapı zili ve kamera

Akıllı güvenlik kapı önünde başlar diye düşünenlerdenseniz akıllı kapı zilleri size göre. Bu sayede anlık kapınızda olanları görebilir ve hareket sensörleri sayesinde kapı önünüzde olanlardan haberdar olabilirsiniz. Ayrıca, speaker aracılığıyla sesli komutlar verebilirsiniz.

17. Google Assistant

17. Google Assistant

Google'ın sahip olduğu geniş arama ağı motoru ve partnerlikleri sayesinde Google Assistant sorulan sorulara büyük oranda cevap verebiliyor ve insanların hayat kalitesini yükseltiyor.

Akıllı cihazlara Türkiye şartlarında sahip olmak biraz zor olsa da insanı heyecanlandıran gelişmeleriyle önümüzdeki yıllarda daha çok hayatımıza gireceği kesin.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
11
8
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın