Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanlarından Çılgın Tasarım: İnsanı Stres ve Anksiyeteden Arındıran Battaniye!

Bilim İnsanlarından Çılgın Tasarım: İnsanı Stres ve Anksiyeteden Arındıran Battaniye!

cakyz
29.04.2017 - 12:14

Artık bilimkurgunun gerçek olduğu bir çağda yaşıyoruz sevgili dostlar. İşte bilim insanları tarafından geliştirilen ve insanı stres ve anksiyeteden kurtardığı kanıtlanan battaniye:

İçeriğin Devamı Aşağıda

ABD'de yürütülen çalışmalar, günümüzde stresin ulaştığı boyutu gözler önüne seriyor.

ABD'de yürütülen çalışmalar, günümüzde stresin ulaştığı boyutu gözler önüne seriyor.

Bu çalışmaya göre nüfusun %10'u bir uyku bozukluğuna, %18'i ise anksiyete bozukluğuna sahip. Aynı zamanda ABD'de 11 milyon kadar insan dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğundan muzdarip. Gördüğünüz üzere oranlar epey yüksek. İnsanoğlu, tarihte hiç olmadığı kadar endişeli ve gergin...

Bilim insanlarının bu korkunç tabloya sunduğu yeni çözüm ise "Yerçekimi Battaniyesi" (Gravity Blanket).

Bu battaniyenin yaptığı ise en basit anlatımıyla şu: Tüm vücudumuzda yer alan basınç noktalarını uyararak rahatlama sağlamak. Yakın zamanda tespit edilen bu yeni tekniğin sinir sistemini rahatlattığı, mutluluk sağlayan bir nörotransmiter olan serotoninin ve rahatlık hissi veren bir hormon olan melatoninin salınımını arttırdığı, aynı zamanda bir stres hormonu olan kortizolün vücuttaki seviyesini azalttığı kanıtlanmıştır.

Tüm bu etkiler ise üzerimizdeki stresi azaltmakta, uykumuzu düzene sokmakta ve akıl sağlığımızı geliştirmektedir.

Vücudumuzdaki basınç noktalarını uyarabilmesi için battaniyenin biraz ağır olması gerekmiştir. Netice olarak ise insana rahatsızlık vermeyecek şekilde tasarlanmış 11 kiloluk bir ürün ortaya çıkmıştır. Aslında ağır battaniyelerin tıbbi gerekçelerle kullanılmaya başlanması çok daha erken tarihlere dayanmaktadır. Bilim insanları onlarca yıldır stres ve anksiyeteyi azaltmak ve otizm, MS ve travma sonrası stres bozukluğunu tedavi etmek için kullanılmıştır.

Konu üzerine çalışan Amber Martin, vücudun belirli noktalarına uygulanan basıncın herkes için faydalı olduğu belirtmektedir.

Ve ayrıca, bu uyarılmanın kişileri gündelik yaşamda daha sakin ve düzenli bir hâle getirdiğini ifade etmektedir. Kaldı ki önceleri doktorlar tarafından gerçekleştirilen basınç uyarımı uzun süre boyunca tüm insanların ulaşımına sunulamamıştır. Geliştirilen yeni battaniyeyle başarılması umulan da tam olarak budur. Kickstarter isimli kitle fonlama sitesinde başlatılan projeyle battaniyenin herkesin ulaşımına sunulması amaçlanmaktadır.

Battaniyenin içine, basınç noktalarını uyarmayı kolaylaştıracak ufak toplar yerleştirilmiştir.

Battaniyenin içine, basınç noktalarını uyarmayı kolaylaştıracak ufak toplar yerleştirilmiştir.

Stresi azaltarak sağlıklı bir uykuyu mümkün kılan battaniye, aynı zamanda kişiye özel olarak üretilmektedir. Kısacası her bir vücut tipi için farklı bir battaniye bulunmaktadır ve bu farklı tasarımlar, alıcılar tarafından internet sitesi üzerinden seçilmektedir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Serotonin ve melatonin, zihin sağlığımız için oldukça önemli hormonlardır.

Serotonin ve melatonin, zihin sağlığımız için oldukça önemli hormonlardır.

Serotonin, üzerimizde canlılık ve zindelik hissi uyandıran, çoğu antidepresan ilacın dolaşımını arttırarak kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlayan bir nörotransmiterdir. Melatonin ise kişinin kendisini güvende ve huzurlu hissettiği zamanlarda salgılanan ve hayattan alınan tatmin hissini arttıran bir hormondur. Tasarım, vücudumuzun bu iki öğesinde artış sağlarken, sağlığımız için büyük zararları olan kortizol hormonunu baskılamaktadır.

Peki bir battaniyenin tüm bu vaatleri gerçekleştirmesi mümkün mü?

Yalnızca bedensel düzeyde bakarsak, evet. Ancak bizler için en yararlı olan elbette stres ve anksiyete gibi hisleri yaşamımızdan çıkarmak için bilinçli çaba sarf etmektir. Sonuç olarak tüm yaşamımızı bir battaniyenin altında geçiremeyiz; öyle değil mi?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
20
17
3
2
2
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kübra

Bu battaniyeyi nereden alabiliyoruz acaba

Pasif Kullanıcı

Hâla uykuya çözüm bulamadık kkk