Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanlarına Göre Sekiz Saatten Fazla Uyumak Erken Yaşta Ölüme Sürüklüyor!

Bilim İnsanlarına Göre Sekiz Saatten Fazla Uyumak Erken Yaşta Ölüme Sürüklüyor!

Rinascita
17.08.2018 - 12:10

Yapılan araştırmalara göre, bir insanın ortalama sağlıklı uyku süresi 7-9 saat arasında gözlemlendi. Oldukça mantıklı görünüyor değil mi? Ama yapılan yeni bir araştırma sekiz saatten fazla uykunun sizi genç yaşta ölüme sürüklediğini öne sürdü. Detayları sizler için Unilad'dan derledik.

Kaynak: https://www.unilad.co.uk/health/sleep...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Keele Üniversitesi araştırmacıları 1970-2017 yılları arasında üç milyon kişide uyku düzeni örneklerini incelediler. Bulguları ise Journal of the American Health Association'da yayımladılar.

Keele Üniversitesi araştırmacıları 1970-2017 yılları arasında üç milyon kişide uyku düzeni örneklerini incelediler. Bulguları ise Journal of the American Health Association'da yayımladılar.

Araştırmacılara göre günde sekiz saatten fazla uyumak 'ciddi uyku düzensizliğine' neden olabilir, bu da solunum sistemine zarar verebilir. 

Araştırmaya göre 'uyku düzenindeki bozukluklar yüksek kardiyovasküler riskin işareti' ve gelecekte yapılacak çalışmalar da uyku miktarının ve kalitesinin değişmesinin kalp ve damar hastalıkları olasılığını azaltıp azaltmayacağına odaklanmalı.

Dahası Manchester, Leeds Üniversitesi ve East Anglia Üniversitesi bilim insanları sekiz saatten daha fazla uyuyan kişilerin kalp rahatsızlıklarına yakalanma olasılıklarının %44'e kadar çıktığını belirttiler.

Çalışmayı yürüten Chun Shing Kwok ise konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. 

'Çalışmamız halk sağlığı konusunda önemli bir etkiye sahip. Çünkü aşırı uykunun yüksek kalp ve damar hastalıkları riskinin bir işareti olduğunu düşünüyoruz. Eğer sekiz saat veya daha fazlası gibi aşırı uyku durumu varsa, klinik tedavi uzmanları kalp damar hastalıkları risk faktörleri ve tıkayıcı uyku apnesi konusunda testler yapmalılar. Tıkayıcı uyku apnesi, birinin uyku sırasında nefes alışverişinde düzensizlikler olmasından kaynaklanır.'

Keele Üniversitesi'nin uyku çalışması uyku zamanları ve modelleri ile ölüm oranı ve tehlikeli kalp damar hastalıkları riski arasında bir ilişki olduğunu ortaya çıkardı.

Ayrıca önerilen uyku süresinin üstüne çıkmakla, altında uyumak da aynı şekilde tehlikeli. Önerilen uyku saatinin dışına ne kadar çıkarsanız, yaşayacağınız sağlık sorunları olasılığını da o kadar arttırıyorsunuz. Uyku düzenindeki sıkıntılar kalp damar hastalıklarının bir işareti olabileceği için doktorların da muayenede aynı şekilde titiz davranması gerekiyor. Hastaların uyku düzeni ve uyku kalitesini göz önünde bulundurmaları gerekiyor.

Bu yıl yapılan araştırmalarda İngilizler'in ortalama 6 saat 19 dakika uyuduğu belirtildi.

2.000 İngiliz yetişkin üzerinde yapılan araştırma teknoloji kullanımı, spor yapmama ve gece yemek yeme gibi nedenlerin de yeteri kadar uyuyamamaya sebep olduğu ortaya çıktı. Ayrıca kafein bağımlılığı da önemli derecede etkili oluyor.

Hepinizin bildiği gibi 24 saat bile bu yoğun tempoda bize yetmiyor.

Araştırmada yer alan bulgulara göre, bütün bu sorunlara rağmen insanların %85'i gece uyuyup sabah uyandığında yenilenmiş hissediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sonuç: Ne fazlası, ne de azı!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
92
70
26
10
8
7
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Atın ölümü arpadan olsun.

Gamze Öznalbant

Kesin bunu az uyuyanlar uydurdu,kendileri uyuyamıyorlar diye bizim uykumuza göz dikmişler yürü git :D

Elena Claire Carter

En azından uykumu almış bir şekilde ölürüm