Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanlarına Göre Güçlü İlişkiler İçin Mükemmel Yaş Farkı Düşündüğünüzden Daha Az!

etiket Bilim İnsanlarına Göre Güçlü İlişkiler İçin Mükemmel Yaş Farkı Düşündüğünüzden Daha Az!

Rinascita
31.12.2018 - 13:36

Bazı insanlar yaşın yalnızca sayılardan ibaret olduğunu ve birbirinizi sevdikten sonra herhangi bir önemi olmadığını söylerler. Peki bu doğru değilse ve yaşa bağlı olarak bir ilişkinin ne kadar uzun süreceğini tahmin edebiliyorsanız ne olacak?

Bir ilişkinin nasıl iyi bir şekilde yürüyeceğine dair kimsenin net bir anlayışı yoktur. Ama bilim insanlarına göre belirleyici bir faktör var. Amerika'nın en güvenilir araştırma merkezlerinden birinde yapılan araştırmaya göre iyi ve uzun soluklu bir ilişki için matematiksel olarak hesaplanan bir yaş farkı bulunuyor. Detayları sizler için derledik.

Kaynak: https://www.independent.co.uk/life-st...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Araştırmanın konusu ve istatistikler

Araştırmanın konusu ve istatistikler

Araştırmada 3.000 kişi yer aldı. Hepsi de en az bir kere evlenmiş kişilerdi. Bilim insanlar komik bir bağlantı buldular. Yaş farkı arttıkça ayrılık riski de artıyor. Elbette bundan emin olamayız ve istisnalar illaki vardır. Ama sonuçlar en azından hayatın farklı devirlerinde çiftlerin aralarındaki çatışmaları açıklıyor. Bunun da nedeni partnerlerin farklı amaçları ve ilgi alanları olması. 

Araştırmacılar daha detaylı istatistikler de paylaştılar. Mesela aralarında 5'ten daha fazla yaş farkı olan çiftlerin ayrılma olasılığı %18. Eğer bu yaş aralığı 10'a çıkıyorsa risk de %30'a çıkıyor. 20 ve daha üzeri yaş farkı için ise tahminler oldukça olumsuz çünkü ayrılık riski %95 olarak hesaplanıyor.

Araştırmacılar yalnızca yaş parametrelerine değil ayrıca evlilik öncesi başkasından çocuğu olma durumuna, ortak çocuk durumuna, flört sürecine, evlilik masraflarına, eğitime ve birçok diğer faktöre de baktılar.

Araştırmacılar yalnızca yaş parametrelerine değil ayrıca evlilik öncesi başkasından çocuğu olma durumuna, ortak çocuk durumuna, flört sürecine, evlilik masraflarına, eğitime ve birçok diğer faktöre de baktılar.

Bu arada eğer partnerler arasında büyük bir eğitim farkı bulunuyorsa ayrılık riskini %43 olarak hesapladılar. 

Şimdi esas konuya gelecek olursak, bilim insanlarına göre mükemmel yaş farkı 1 yaş olarak saptandı. Daha doğrusu aynı yaşta olanlar ve aralarındaki yaş farkı 1-3 arasında olanlar olarak düşünülebilir. Bu çiftlerin beraberlik süresi oldukça yüksek görülürken, ayrılma olasılıkları %3'ten daha az olarak hesaplandı. 

Bunun nedeni ise genellikle insanların hedeflerinin ve değerlerinin hayatın her döneminde farklı olması. Yaş farkı arttıkça dünyaya bakış açısındaki farklılıklar da artıyor. Aynı şekilde benzer hobiler ve hayaller olasılığı da düşüyor.

Sonuç:

Sonuç:

Daha önce de söylediğimiz gibi elbette istisnalar var. Ve rakamlar her şey demek değildir. Yalnızca dünyanın işleyişini gösteren belli başlı veriler bunlar. Bu nedenle eğer kendinizden daha büyük veya daha küçük biriyle beraber iseniz, endişelenmeyin. En önemlisi hisler, karşılıklı saygı ve rahatlıktır. Eğer ilişkinizde bunlar varsa, buna sonuna kadar tutunmalısınız. 

Eğer daha önceki ilişkileriniz iyi gitmediyse bir de bu yaş faktörünü analiz edip göz önünde bulundurabilirsiniz. 

Siz yaş farkının ilişkide önemli bir faktör olduğunu düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi bizimle yorumlarda paylaşın!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
211
73
23
22
16
14
11
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mida yuhen

Evlilikte matematik işlemiyor eşim benden bir yaş büyük. Her evliliğin ritmi farklıdır ama çevremde gördüğüm kadarıyla fazla yaş farkı bir süre sonra sıkıntı... Devamını Gör

zey

Eğitim farkından korkuyorum.Ben üniversite mezunuyum.Erkek arkadaşım ise ortaokul.Umarım evlenince sorun yaratmaz

jashyni

Bırak ortaokul ön lisans mezunu olsa bile yaratıyor. Neden olduğunu anlayamıyorum, ama erkeklerin çoğunda böyle bir durum söz konusu.

Baver Asana

genel olarak eğitim ve yaş farkı sorun oluyor