Görüş Bildir
Haberler
Bilim İnsanları Bir İnsanın Zeki Olduğunu Gösteren Tuhaf Ama Gerçek 12 İşareti Belirledi!

etiket Bilim İnsanları Bir İnsanın Zeki Olduğunu Gösteren Tuhaf Ama Gerçek 12 İşareti Belirledi!

Aburoski
26.03.2018 - 12:26 Son Güncelleme: 26.03.2018 - 21:39

Bazı Bilim insanları IQ ya da EQ'nun (Duygusal Zeka) hangisinin önemli olduğunu tartışıyor. Bu tartışmalar sürerken, diğer araştırmacılar görünüş ve davranışları içeren bazı faktörlerin bir kişinin yeteneklerini nasıl etkileyebileceğini anlamak için daha kapsamlı bir araştırma yaptı. Ve beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı. Boy, kilo, parmak uzunluğu, göz rengi gibi..

Ve biz de bu özelliklerden bazılarına sahip olup olmadığını öğrenmeniz için 12 işareti sizinle paylaşıyoruz. Belki senin içinde büyük bir dahi yaşıyor! Fakat bu özellikler kişiliğinle uyuşmuyorsa kafana takma!

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Gürültülü bir arkadaş ortamındansa yalnız vakit geçirmeyi tercih edersin.

12. Gürültülü bir arkadaş ortamındansa yalnız vakit geçirmeyi tercih edersin.

Zeki insanlar iyi vakit geçirmek için geniş bir arkadaş çevresine ihtiyaç duymazlar. Norman Li ve Satoshi Kanazawa tarafından sürdürülen ve  'Zeka, nüfus yoğunluğu ve arkadaşlık modern mutluluğu nasıl etkiler?' adlı bu araştırma gösteriyor ki zeki insanlar tek başlarına vakit geçirirken daha fazla keyif alıyor ve sosyalleşmek keyif vermekten ziyade onları yoruyor. Zeki insanlar aynı zamanda kendi kendilerine konuşmaya daha meyilliler. Bu, onların ileri düzey zekalarının bir göstergesi, deliliklerinin değil!

11. Okumayı erken bir yaşta öğrendin.

11. Okumayı erken bir yaşta öğrendin.

Bazı çocukların okumayı erken bir yaşta öğrenmesi onları hükmen zeki yapmaz. Diğer taraftan İngiliz bilim insanları Stuart J. Richie, Timothy C. Bates ve Robert Plomin, okumanın kendisinin bu çocukları zeki kıldığına inanmaktadır. O kadar açıktır ki ne kadar erken alfabeyi öğrenirseniz o kadar çok kitap okumayı başarırsınız ve ufkunuz o kadar genişler. Tabii ki  bu okuma tecrübesi kapsamlı olan insanlara uygun ve sadece bir türle veya bir yazarla sınırlı değil!

10. Sen büyük kardeşsin.

10. Sen  büyük kardeşsin.

Edinburgh Üniversitesi'nden bilim insanları, daha büyük çocukların IQ açısından hemen hemen her zaman sayısal olarak küçük ama önemli yarara sahip olduğunu ispatladı. Genelikle 3 puan ileridir. Bu farklılığın biyolojik ya da genetik faktörlere bağlı olmadığına, aile ve çocuk arasındaki psikolojik etkileşimle ilgili olduğuna da ulaşıldı.   

Bununla birlikte, ilginç bir nokta; Dmitri Mendeleev 17 kardeşin en gencidir. Bu onun, elementlerin periyodik tablosunu oluşturmasını ve tarihte iz bırakmasını engellemedi.

9. Boyun ortalamanın üzerinde.

9. Boyun ortalamanın üzerinde.

Uzun boylu çocukların IQ testlerinde sıklıkla daha fazla puan ve yetişkinlikte daha iyi durumda olduklarını Anne Case ve Christina Paxson tarafından yürütülen bir Princeton çalışması gösterdi. Örneğin, Steve Jobs'ın uzunluğu 1,88 m'dir. 

Bu eğilim erken çocukluk döneminde görülebilir. Hızlı büyüyen 3 yaşındaki bir çocuk, kendisinden daha kısa olan yaşıtlarına göre, çeşitli testlerde daha iyi sonuçlara ulaştı.

8. Müzik okuluna katıldın.

8. Müzik okuluna katıldın.

Glenn Schellenberg'in calışmaları gösteriyor ki, 2 farklı müzik dersine (piyano ya da şan) 9 ay  boyunca katılan öğrenciler, sadece drama dersine katılan veya aktiviteleri es geçen öğrencilere nazaran daha yüksek bir IQ seviyesine sahipler. 2013'te Glenn Schellenberg, yüksek IQ'nun nedeni olarak bu çocukların müziği ilk sıraya koymuş olmalarını öne sürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Obeziteden muzdarip olmazsın.

7. Obeziteden muzdarip olmazsın.

2006'da yürütülen bir araştırma vücut kitle endeksiyle zihinsel fonksiyonlar arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösterdi. Vücut kitle endeksi ortalamanın üstünde olanlar diğer gruplara nazaran daha düşük IQ sonuçlarına sahipler. Fransız bilim insanları 2200 katılımcıyla yaptığı 5 senelik araştırmanın sonucunda bel çevresinin yüksek IQ ile doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koydu.

Büyük olasılıkla yüksek IQ'lu insanların daha yüksek gelirli olmaya daha müsait olmaları, düzenli tıbbi kontrollerden ve sağlıklarına dikkat etmelerinden kaynaklanıyor olabilir.

6. Ama dışarda çalışmaktan gerçekten keyif almıyorsun.

6. Ama dışarda çalışmaktan gerçekten keyif almıyorsun.

Bir deney sırasında Amerikalı bilim insanları, Todd McElroy ve David Dickinson, zihinsel işlerde çalışmayı tercih eden insanların daha az aktif olduklarını ve tersine kavrama ihtiyacı düşük olanların dışarda calışmaya daha eğilimli olduklarını ortaya çıkardı. İleri düzeyde zeki insanlar sabır ve yoğun efor gerektiren aktiviteleri tercih ediyor, örneğin satranç oynamak!

Bir önceki noktayı dikkate alarak kısır bir döngü elde ediyoruz: Daha düşük aktiviteli yaşam şekli IQ üzerinde negatif etkiye neden olan aşırı kiloya yol açıyor. Bu yüzden sağlıklı bir yaşam dengesinin bir gereklilik olduğunu bilmek önemli..

5. Sen mavi gözlüsün.

5. Sen mavi gözlüsün.

Louisville Üniversitesi'nde profesör olan Joanna Rowe, mavi gözlü insanların koyu gözlü insanlarla karşılaştırıldığında daha yüksek IQ seviyesine sahip olduklarını iddia eder. Örneğin; çoğu zeki insan gibi Stephen Hawking mavi gözlere sahip. Bununla birlikte, kahverengi gözlü insanlar çok endişelenmemelidir. Onlar da, güçlü yanlara sahip! 

Açık renkli gözlü insanlar konsantre olmaya zaman ayırarak ve rasyonel bir karar vererek farklı durumları ele alabilirler. Koyu gözlü insanlar zamana ihtiyaç olduğunda hızlı reaksiyon vererek, mükemmel sonuçlar gösterir.

4. Seslere karşı aşırı duyarlısın.

4. Seslere karşı aşırı duyarlısın.

Çatlayan yerler, cips çıtırtıları ve hatta yüksek sesli nefes alışlar! Bu gündelik sesler yüksek IQ'lu insanlar için dikkat dağıtıcı faktörler olabilir. Helsinki Üniversitesi'nden bilim insanları, problemlere alışılmadık çözümler bulabilme ile çevresel gürültüleri gözardı edememe arasında güçlü bir bağlantı olduğunu gösterdi.

Hatta bu gibi durumlar için bir teşhis bile var: Misophony. Örneğin; bir insan yanlarında cips çıtırdatırken Misophony olan insanların beyin aktivitelerinde değişimler oluyor.

3. Yüzük parmağın işaret parmağından uzun.

3. Yüzük parmağın işaret parmağından uzun.

Norveçli fizikçi Karl Pinks,  insanların yatkınlıklarını belirlemede parmak uzunluklarının oranlarını bir yöntem olarak tanımlıyor. Gözlemlere göre yüzük parmağın uzunsa matematik problemlerini çözmede daha iyisin. Ancak sözlü sınavlar bu duruma bir itiraz teşkil edebilir.

Cambridge Üniversitesi'nden araştırmacı Johns Coates,  bir insanın finansal yaşamdaki başarısının parmak uzunluğundan tahmin edilebileceği çıkarımını yapıyor. Araştırma şöyle sonuçlanıyor; yüzük parmağı işaret parmağından uzun olanlar daha yüksek gelire sahip olurlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Genellikle gergin hissediyorsun ve panik yapmaya meyillisin.

2. Genellikle gergin hissediyorsun ve panik yapmaya meyillisin.

Herzliya'daki Disiplinlerarası Araştırma Merkezinden Psikolog Organ-Tal ve Tsachi Ein-Dor, zeki insanların başlarına gelebilecek çeşitli nahoş durumlarla yüzyüze geldiklerinde kötümserliğe daha meyilli olduklarını kanıtlayan bir araştırma yürüttüler. Araştırmada yüksek zekalı insanların geçmişin olaylarını analiz etmeye alışkın oldukları ve dolayısıyla gelecekte olabilecek olaylara daha çok dikkat ettikleri irdelendi.

Diğer taraftan zeki insanlar hayattaki olası zorluklara karşı daha hazırlıklıyken, bir yandan da sürekli stresle yaşamak zorunda kalıyorlar. Grimm Brothers Fairy Tale'deki Clever Elsie'yi hatırlıyor musunuz?  Onun için böyle bir zekayla yaşamak hiç kolay değildi!

1. Çok fazla küfür edersin.

1. Çok fazla küfür edersin.

Bu size garip gelebilir ama küfürlü kelimelerin kullanımı yüksek zeka belirtisidir. Büyük ihtimalle, zeki insanlar duygularını en iyi şekilde ifade edebilmek için kelime kullanımında ustadırlar ve çok geniş bir yelpazede kelime haznesine sahiptirler. 

Yakın zamana kadar, müstehcen sözlerin, az eğitimli insanlar tarafından çok kullanıldığı ve geniş bir kelime dağarcığı bulunmadığı yönünde yaygın bir yanlış anlama vardı. Ama Timothy ve Christine Jay tarafından denetlenen, Marist Koleji'nden psikologlar tarafından yürütülen çalışma tam tersini gösterdi: Daha eğitimli bir kişi, daha sık küfür etti!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
950
432
215
99
89
65
42
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Animeci Ejderha

1. si çok saçma olmuş. Irkçı insanlar sık küfür ederler ve ırkçılık düşük zeka belirtisidir.

Selim Sonmez

yüzük olayı baya saçma ama :D kendimi kastetmiyorum ama bir arkadaşım vardı her şeyi çok kısa sürede kavrıyordu zaten kendi kendine 3 4 dil öğrendi çocuk v... Devamını Gör

observer

12de 10 ama ego kasamıcam çünkü kriterlerin yarısı zeka göstergesi olmaya uygun değil. Müzik okuluna gitmek? Kaç tane insanın böyle bir imkanı oluyor? Çok kü... Devamını Gör