Bilecik'teki Emekliler Köyünü Görenler Avrupa Sanıyor
Hikaye 1996 yılında üç arkadaşın kurduğu kooperatifle başladı.
Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı Çayköyü'nde yer alan Emekliler Köyü'nün temelleri 1996'da atıldı. Nazif Turan, Olcay Günay ve Süleyman Özmen, 100 dönümlük bir arazide yapı kooperatifi kurdu. Köy için Sakarya Nehri kıyısındaki doğayla iç içe bir bölge seçildi.
Eskişehir, Sakarya ve Bilecik'ten 35 emekli bir araya geldi.
Kooperatife üç ilden toplam 35 emekli katıldı. 2000 yılında 38 evin inşaatı tamamlandı. Bugün köyde yaklaşık 100 kişi yaşıyor.
Her ev yaklaşık 1 dönümlük araziye sahip.
Köydeki her ev yaklaşık 1 dönüm arazi üzerinde yer alıyor. Bu alanın yalnızca 80 metrekaresi eve ayrılmış, geri kalanı ise yeşil alan ve tarım için kullanılıyor. Emekliler, vakitlerinin çoğunu bahçede geçiriyor. Her hanede domates, zeytin, incir ve nar yetiştiriliyor.
Salçasını, tarhanasını ve zeytinyağını kendileri hazırlıyorlar.
Emekliler bahçelerinden topladıkları ürünlerle salça, tarhana ve zeytinyağı yapıyor. Bazı aileler tavuk ve kaz da besliyor. Köyde komşuluk ilişkileri ve yardımlaşma da en az bahçeler kadar önemli. Sakinler bu yaşamın asıl güzelliğinin aralarındaki dostluk olduğunu söylüyor.
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!





Yorum Yazın