Görüş Bildir
Haberler
Biberiye Nasıl Tüketilir? Biberiyenin Faydaları Nelerdir?

Biberiye Nasıl Tüketilir? Biberiyenin Faydaları Nelerdir?

Sunay Korkmaz
24.08.2021 - 16:03

Biberiye, ballıbabagiller familyasına (Rosmarinus officinalis) aittir. Yüksek miktarda A, C, B6 , B1 ve B9 vitaminleri içeren biberiye, ayrıca magnezyum, kalsiyum, bakır, manganez ve demir mineralleri bakımından da zengin bir kaynaktır. Akdeniz'e özgü şifalı bir bitki olan biberiye, geleneksel olarak ağrı dindirici ve iltihap giderici olarak kullanılır. Bunların yanı sıra, alzheimer ve demans hastalıklarına karşı kullanılması tavsiye edilen bir bitkidir. Peki biberiye nasıl ve ne için kullanılır? Biberiyenin faydaları nelerdir? İşte biberi hakkında merak edilen tüm detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Biberiyenin hafızayı arttırma, ruh halini iyileştirme, alzheimer ve kanser riskini düşürme, iltihabı azaltma, ağrıyı hafifletme ve bağışıklık sistemini koruma kabiliyeti vardır. Ayrıca doymuş yağ oranı ve diyet lifi yüksek, sodyum oranı düşük olan biberiye nasıl kullanılır? Biberiyenin insan sağlığına faydaları nelerdir? İşte tüm merak edilenleri ile birlikte biberiye...

BİBERİYE NASIL KULLANILIR?

Biberiye, Akdeniz'e özgü hoş kokulu, her zaman yeşil bir bitkidir. Mutfaklarda çeşni olarak, vücut parfümleri yapmak ve potansiyel sağlık yararları için kullanılır. 

Kuru toz formunda veya taze yapraklar olarak kullanılabilir. Yaprakları çay, uçucu yağ ve sıvı özüt hazırlamak için kullanılabilir.

Ayrıca biberiye yaprakları genellikle kas ağrıları ve burkulan ayak bilekleri gibi hastalıkları tedavi etmek için doğrudan cilde uygulanan tentürler yapmak için kullanılır.

BİBERİYE ÇAYI NASIL HAZIRLANIR?

Malzemeler;

1 tatlı kaşığı biberiye yaprağı veya biberiye tozu

1 bardak su

Dilerseniz 1 çay kaşığı bal

Yapılışı;

Bir bardak suyu kaynatın. Kaynamakta olan suyun içerisine biberiye yaprağını ilave edin. 5-6 dakika kaynatmaya devam edin. Ardından bir fincanın içine süzgeç yardımı ile süzün. Dilerseniz bal ilave ederek tatlandırabilirsiniz.

BİBERİYENİN FAYDALARI...

Biberiyenin sağlımıza faydaları kısaca şunlardır;

- Biberiye yağı saç büyümesini arttırır.

- Kepeklenmeyi ve kuru saç derisini tedavi eder. 

- Sindirim sistemine iyi gelir.

- Hazımsızlığın tedavisinde yardımcı olur

- Alzheimer'ı önler.

- Sinir sistemini korur.

- Karaciğer hasarını azaltır.

- Artrit ağrılarını azaltır.

- Stresi azaltır.

- Cilt kanseri, lösemi, meme ve karaciğer kanseri, prostat, mesane, yumurtalık, kolon, akciğer, ve pankreas kanserlerine karşı koruma sağlar.

BİBERİYE KULLANIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER

Biberiye genellikle düşük dozlarda alındığında güvenlidir. Bununla birlikte, aşırı derecede yüksek dozlar nadir olmasına rağmen ciddi yan etkileri tetikleyebilir.

Yan etkiler şunlardır:

- Kusma

- Spazmlar

- Koma

- Pulmoner ödem (akciğerlerde sıvı)

Yüksek dozda biberiye düşüklere neden olabilir; bu nedenle hamile kadınların biberiye tüketmeleri tavsiye edilmez.

Aşağıdakiler De İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
1
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın