Görüş Bildir
Haberler
Beynini Kemiren Duygu Ne?

Beynini Kemiren Duygu Ne?

Herkes hayatının bir bölümünde geceleri uykuya rahat dalamaz. Bazılarımızsa hep böyledir. Daima içimizi kemiren duygularla geceyi gündüz ederiz. Peki senin beynini kemiren duygu ne?

Merak ediyorsan bu 10 soruluk evet/hayır testine hemen başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gün içinde sürekli geçmişte yaptığın hataları düşünür müsün?

2. Ya geceleri uykundan sıçrayarak uyanır mısın?

3. Peki sen herkes tarafından çok eleştirilen bir insan mısın?

4. Arkadaşlarınla aran bozuk olduğunda sorunları çözmek için ilk adımı atan sen olur musun?

5. Diyelim ki öldün; arkandan ağlayacak çok insan olduğunu düşünüyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Aşk hayatında "Sorun sende değil, bende" cümlesini çok sık kullanıyor musun?

7. Kendini hiç bir film karakteriyle özdeşleştirdiğin oldu mu?

8. Aklını kurcalayan her sorunu başkalarına anlatır mısın?

9. Peki insanların seni sıklıkla anlamadığını mı düşünürsün?

10. Son olarak daha önce hiç psikiyatriste gittin mi?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Beynini İnsanların Senin Hakkında Ne Düşüneceğiyle Doldurmuşsun!

Verdiğin cevaplara göre senin beynini kemiren şey insanlar tarafından onaylanma ve kabullenme duygusu. Geçmişte insanlar seni çok eleştirmiş ve tabiri caizse attığın her harekete bir kulp takmışlar. Başlarda sen bunlara karşı direnmişsin ama hem kalbin hem de beynin epey bir yorulmuş. Düşüncelerin bir noktadan sonra tamamen insanların seninle ilgili fikirlerine odaklanmış. Bu sende öyle bir saplantı haline gelmiş ki ne zaman hayatın için önemli bir karar verme aşamasında olsan ilk düşündüğün şey 'elalem ne der' sorusu olmuş. Aslında sen de yaptığın yanlışın farkındasın. Bu hayatın sadece senin olduğunu, kimsenin onun üzerinde tahakküm ve baskı kuramayacağını, son sözü söyleyenin her zaman senin olman gerektiğini biliyorsun. Ama maalesef bu sadece teoride kalıyor. Şimdiyse vakit pratik vakti. Beynini kemiren o yapışkan 'başkaları'ndan kurtul ve sadece kendine odaklan. Unutma bu hayatı yaşamak ve sürdürmek senin tercihin. Karar veren tarafın asla başkaları olmasına izin verme!

Kendine Haksızlık Yapmayı Tahminen Ne Zaman Bırakırsın?

Kaç yaşındasın, evli mi, bekar mı, yoksa yalnız bir insan mı? Az ya da çok mu para kazanıyorsun? Fiziksel özelliklerinden dert mi yanıyorsun? Bunu o kadar da dert etme. Sadece yaşadığın kötü olaylar için kendine haksızlık yapmayı bırak. Test sonucuna böyle bir cümleyle başlamak sürpriz olabilir ama olması gerekiyordu. Verdiğin cevaplara göre sen kendini biraz ihmal etmiş bir insansın. Beyninde sürekli kendini haksız bulduğun, her kötü şeyin sorumlusu olarak kendini gördüğün bir dünya yaşatıyorsun. Hatta insanların yaptığı hatalardan bile kendine pay biçip kendini sorumlu tutuyorsun. Bu duygular ve düşünce kalıpları zamanla senin beynini kemirmiş, hem özel hem de gündelik hayatını negatif etkilemiş. Aslında geçmişte çok da özgüvenli, kendine saygısı olan, bir ortama girdiğinde dikkat çeken bir insanmışsın ama son zamanlarda sendeki bu 'kendini haksız ve değersiz görme' güdüsü seni epey bir yıpratmış. Sen her ne kadar bunları fark etmesen de insanlar bunu fark ediyor. Maalesef insanlar da senin kendine verdiğin değer kadar sana değer veriyor. O yüzden şimdi o beynini topla ve kendinle savaşmayı bırak! Göreceksin bak eğilip büzülen o beyin kıvrımların zamanla nasıl da açılacak!

Bunlar da İlgini Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
7
7
5
4
4
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın