Görüş Bildir
Haberler
Beyin Graten Nasıl Yapılır

Beyin Graten Nasıl Yapılır

yemek tarifi
16.09.2014 - 17:17 Son Güncelleme: 16.09.2014 - 17:22

Beyin Graten Nasıl Yapılır

Bu hafta afiyetle yiyebileceğiniz Beyin Graten Tarifi hakkında bilgi vereceğiz. Beyin Graten nasıl yapılır , Beyin Graten hangi malzemelerden oluşur, Beyin Graten kaç dakikada hazir olur gibi merak ettiğiniz tüm soruların cevabını siz değerli yemektarif.org okurlarına anlatacağız. Beyin Graten Tarifi hakkında merak ettiklerinizi yorum kısmına soru şeklinde iletebilirsiniz uzman aşçılarımız tarafından yorumlarınız , sorularınız Beyin Graten ile alakalı her bilgiyi paylaşabilirsiniz.

BEYİN GRATEN

♦ 2 adet dana beyni

♦ 1 adet soğan

♦ 1 çay kaşığı tane karabiber

♦ 1 adet defne yaprağı

♦ 2 çorba kaşığı sıvı yağ

♦ 2 çorba kaşığı un

1. Beyinlerin zarları iplik gibi akan çeşme altında soyularak çıkarılır.

2. Kaynar suya yavaşça konur. Dörde bölünmüş soğan, defne yaprağı, tuz, tane karabiber ilavesiyle ateş azaltılarak 30 dakika haşlanır. Suyunda soğutulur. Enine veya boyuna dilimlenir. Tuz, karabiber serpilir.

3 Yağ ile un hafif pembe kavrulur. Süt ilave edilip muhallebi gibi pişirilir. Soğuyunca yumurta kırılır, 1 çorba kaşığı peynir rendesi ve tuz atılıp karıştırılır.

4. Sıcağa dayanıklı cam kap yağlanır. Hazırlanan sosun üçte biri yayılır. Beyin dilimleri yerleştirilir. Kalan sosun tamamı konup üzerine peynir rendesi serpilir.

5. Sıcak fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Sıcak servis yapılır.

Kaynak: http://www.yemektarif.org/beyin-grate...
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın