Görüş Bildir
Haberler
Beşiktaş’ta Ihlamur Parkı Gerilimi: Zabıta ve Korumalar İki Yurttaşı Darp Etti

Beşiktaş’ta Ihlamur Parkı Gerilimi: Zabıta ve Korumalar İki Yurttaşı Darp Etti

Ihlamur Parkı’nın yapılaşmaya açılacağı iddiasıyla ilgili basına açıklama yapmak için parka giden Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın korumaları iki yurttaşı darp etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Diken'den Rıfat Doğan'ın haberine göre, belediye meclisi toplantısına katılmak isteyen yurttaşların sorularını dinlemeyen Hazinedar, bugün Ihlamur Parkı’na gitti. Hazinedar, parkın şahıs mülkiyetinde olduğunu ve imar planı değişikliğinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapıldığını söyledi.

"Park olarak bulunduğumuz noktada imar yok"

"Park olarak bulunduğumuz noktada imar yok"

Parkın tamamının değil bir bölümünün imara açılacağını, basın açıklaması yapılan yeşil alanda herhangi bir inşai faaliyet yapılamayacağını belirten Hazinedar, “Park olarak bulunduğumuz noktada imar yok. İmar arazinin aşağı tarafında, otoparkın gecekonduların olduğu yere kadar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından şu anda otopark olarak kullanılan yerde yüzde 17 olan imar hakkı yüzde 28’e çıkartılmış” diye konuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Kamulaştırma için Beşiktaş halkına sorulabilir"

"Kamulaştırma için Beşiktaş halkına sorulabilir"

Hazinedar’ın konuşması sırasında korumaları ve parkta toplanan yurttaşlar arasında gerilim yaşandı. Parkta bulunan zabıta ekipleri iki kişiyi darp etti.

Hazinedar yurttaşların parkın yeşil alan olarak tamamının kamulaştırılması talebi için şunları söyledi: “Bizim dönemimizde yani 2,5 yıldır hiçbir yeşil alan imara açılmadı, açılmayacaktır. Geçmişten gelen hakların, mülkiyet hakkının kullanımına engel olamayız. Buranın 120-130 milyon liralık bir kamulaştırma bütçesi var. Beşiktaş Belediyesi’nin neredeyse bir yıllık bütçesi bu kadar. Ama bu bir tercih olabilir. Kamulaştırma için Beşiktaş halkına sorulabilir.”

Parkın paravanlarla çevrilmesi konusundaki şikayetlere de cevap veren Hazinedar “Biz dava açıp, 1/binlik imar planını yapmayınca mülk sahibi‘Mülkiyet hakkımı kullanıyorum, vatandaşı sokmuyorum’ dedi. Yani bizim açtığımız davaya tepki olarak bunu gerçekleştirdi” dedi.

Diken / Rıfat Doğan

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
25
19
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Mehmet Cepik

Ah ulaaaaaaan ahhhh...Simdi semtte olmak vardi amk. O kici kirik korumalar ancak vatandas darp eder... Ulan o.c.lari, götünüz yiyorsa, gelince beni darp etm... Devamını Gör

haylaz adam

mehmet cepik kesinlikle sizinle aynı taraftayım :) ama onlar gelemiyosa siz gidebilirsiniz diyede düşünmeden edemiyorum

Ozan ASAN

Yavşaklar.

Haydar Varyemez

belediye akp nin olsa burda kıyamet kopardı. chp olunca ses çıkmıyo pek

A.Doruk GÜR

Bir sosyalist olarak CHP ile hiçbir organik bağım yok, sempatide duymuyorum. Ihlamur parkında kıyamet kopuyor zaten Beşiktaş'ta yaşayan bir yurttaş olarak ol... Devamını Gör