Görüş Bildir
Haberler
'Ben Bir İnsanım' Sözüyle Gündem Olan Suriyeli Genç, Külliye'de Ağırlandı

etiket 'Ben Bir İnsanım' Sözüyle Gündem Olan Suriyeli Genç, Külliye'de Ağırlandı

Bir sokak röportajında göçmen karşıtı vatandaşlarla tartışan ve “Ben bir insanım!” sözüyle gündem olan 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Kanjo, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlandı. Kanjo, üniversiteye hazırlandığını, bir yandan da hamburgercide çalışarak ailesine destek olmaya çalıştığını söyledi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Üsküdar’da gerçekleştirilen sokak röportajında kendisine yöneltilen nefret içerikli sözlere “Kimim ben? Ben bir insanım!” diyerek tepki gösteren 17 yaşındaki Suriyeli Ahmet Kanjo, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde ağırlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı Mustafa Akış tarafından külliyeye davet edilen Kanjo, babası ile birlikte Ankara’ya geldi.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre Akış’la görüşmesinde Türkiye’ye geldikten sonra başından geçenleri anlatan Kanjo, okul hayatında başarılı biri olmasına rağmen ırkçı söylemler sebebiyle mobbingle karşı karşıya kaldığını ifade etti.

Söz konusu sokak röportajı sırasında etrafındaki insanların ‘Ne işin var burada’, ‘Yürü git konuşma fazla’, ‘Size o kadar gıcık oluyoruz ki...’, ‘Sustur şunu’, ‘Suriyeliler burada sapıklık yapıyor’, şeklinde tepki gösterdiğini hatırlatan Kanjo, bu tepkilere ‘Ben kimim, ben bir insanım’ diye bağırarak karşılık verdiğini anlattı.

Kanjo “O anda ne dediğimi bilmiyordum açıkçası. Sosyal medyadaki ‘Ben bir insanım’ dediğimi de hatırlamıyorum. Sonra dinleyince fark ettim” dedi.

Kanjo, Akış’a bir yandan üniversiteye hazırlandığını, bir yandan hamburgercide çalışarak ailesine destek olmaya çalıştığını söyledi. Mühendis olmak istediğini belirten Kanjo, sokak röportajında yaşananlardan sonra devlet yetkililerinden ve vatandaşlardan çok sayıda destek telefonu aldığını da anlattı.

Mustafa Akış, görüşmeye ilişkin Twitter hesabından bu paylaşımları yaptı. 👇

Suriyeli gencin gündem olan görüntüleri 📹

Kanjo, sokak röportajını yayınlayan @10larMedya adlı Twitter hesabına yaptığı bir açıklamada ise "Videodakiler Türk halkının bütününü temsil etmez" dedi. 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
573
339
60
20
18
8
7
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Balkan Türkleri

O sokak röportajlarında yaşadıkları ekonomik sıkıntıları anlatan,gelecek kaygılarından bahseden Türk gençleri üvey evlat herhalde Akp Türkiye'sinde ithal Ara... Devamını Gör

Ümit Mustafa

Şu suriyeliler bunların işine yaramasa sittin sene bu ülkede barındırmaz şu zihniyet ... potansiyel oy deposu, avrupadan bu ülkede kalmaları için gelen ödene... Devamını Gör

ÜmitYlmz

Külliye daveti için sihirli kelimeler "ben insanım". Gitmek isteyenler bu şahıs gibi röportaja katılıp kelimeleri söylesin

Amon Ra

Külliye mi saray mı?