Görüş Bildir
Haberler
Beğenilen de Var Eleştirilen de: MUBI Türkiye 2021'in En Çok İzlenen Filmlerini Açıkladı!

Beğenilen de Var Eleştirilen de: MUBI Türkiye 2021'in En Çok İzlenen Filmlerini Açıkladı!

30.12.2021 - 15:22

2021 yılı da tüm sinema severlerin filmlere doyduğu bir yıl oldu. Hatta belki de bu yıl diğer yıllardan daha fazla bile film seyretmiş olabiliriz. MUBI de yeni yıla geçmeden önce MUBI 2021 yılında en çok izlenen filmlerini açıkladı. Merak edenler için listeyi hemen paylaşalım: 

Kaynak: MUBI Türkiye

*Açıklamalar Beyazperde'den alınmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Şiva Bebeği

1. Şiva Bebeği

Genç bir kız olan Danielle, sevdiği bir insanın ölümünün ardından gerçekleştirilecek olan Yahudi ritüeli Shiva'ya katılmak için ailesinin yanına gider. Yolculuk sırasında evli bir adam olan Max ile tanışıp onunla para karşılığında ilişki yaşar. Ailesinin yanına gittiğinde ise onların tavırları ve tepkisiyle karşılaşan Danielle’i kötü bir sürpriz beklemektedir. Max, karısı ve ağlayan bebeğiyle ortaya çıktığında bu özel günde beklenmeyen olaylar meydana gelir.

2. Nimic

2. Nimic

Film, metroda bir yabancı ile tanışması sonrasında kendisini beklenmedik durumların içinde bulan profesyonel bir çellocunun hikayesini konu ediyor.

3. İlk İnek

3. İlk İnek

Film, değerli bir ineğe bağlı olan iki adamın hikayesini konu ediyor. Amerika'nın batısına giden Cookie Figowitz adındaki bir adamın, burada Çinli bir göçmen olan King Lu ile tanışması sonucu kurduğu bağlantı sayesinde Oregon Bölgesi'ndeki kürkçülerin arasına katılması ile olaylar gelişiyor.

4. James Baldwin'le Buluşmak

4. James Baldwin'le Buluşmak

Paris'te çekilen belgesel, 20. yüzyıl Amerikan edebiyatının dev figürlerinden James Baldwin'in portresini çıkarırken, siyahilerin düşünsel tarihine ve siyasi hareketlerine dair geniş bir tablo çıkarıyor. Efsanevi yazar, Paris'in pek çok farklı noktasından izleyiciye sesleniyor.

5. Aşk Zamanı

5. Aşk Zamanı

Aşk Zamanı, birbirlerine komşu olan evli bir kadın ile evli bir erkeğin arasında oluşan bağı konu ediyor. Hong Kong, 1960'lı yılların başlarını yaşamaktadır. Chau lokal bir gazetenin yazı işleri müdürüdür. Karısıyla birlikte büyük oranda Şangaylıların hayatlarını sürdürdükleri bir apartmana taşınırlar. Chau bir gün kapı komşusu Li-Chun ile karşılaşır. İkisi de eşlerinden bağımsız bir şekilde eşya taşımaktadırlar. Günden güne birbirleriyle yakınlaşmaya başlayan ikili bir süre sonra tuhaf bir gerçekle karşı karşıya kalacaktır. Bu da eşlerinin de birlikte oldukları gerçeğidir. Artık onların da kendilerini ve ilişkilerini yeniden gözden geçirebilecekleri bir ortam oluşmuştur.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Chungking Ekspresi

6. Chungking Ekspresi

Son dönem Uzak Doğu sinemasının en akılda kalan yapıtlarından biri olan film iki farklı kırık kalpli insanın içine düştüğü benzer çıkmazları, hem dokunaklı hem de eğlenceli bir üslupla anlatır. İlk yarısında sevgilisinden ayrılan ve bu ayrılığın üstesinden gelemeyen bir polis memuru olan Cop 223 (He Zhiwu)’ün dramını izlerken, ikinci yarıda da benzer bir şekilde sevgilisinden ayrılan ve benzer bir bunalımlı ruh haliyle bu ayrılığın üstesinden gelmeye çalışan bir diğer polisin, Cop 663’ün hikayesine tanık oluruz. Bu benzer hikayeler dünyanın en kalabalık şehirlerinden birinde, mucizevi bir şekilde ortak noktalarda kesişir.

7. Düşkün Melekler

7. Düşkün Melekler

Film bu kalabalık şehirde adeta yalnız kovboy olarak yaşayan bir tetikçinin (Leon Lai) hayatını anlatıyor. Bir kiralık katilin soğukkanlılığına, işlediği cinayetlere ve olayları nasıl değerlendirdiğine ana karakterin iç sesleriyle tanık oluyoruz.

8. Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar

8. Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar

Yapımcıları arasında Amerikalı ünlü oyuncu Forest Whitaker’ın da yer aldığı Chloé Zhao’nun ilk filmi Songs My Brothers Taught Me / Ağabeylerimin Bana Öğrettiği Şarkılar, Güney Dakota’daki Amerika yerlilerine tahsis edilen Pine Ridge yerleşim bölgesinde geçiyor. Bir ağabey ile kız kardeşi arasındaki bağı işleyen film bu özel bölgedeki Lakota Amerika yerlileri topluluğunun dinamikleri ve sosyal ilişkilerini gözler önüne seriyor.

9. Ölü Domuzlar

9. Ölü Domuzlar

Hızla modernleşen Şangay'daki Huangpu Nehri'nde binlerce ölü domuz suya kapılıp giderken bulunur. Bu gizemli olay, depresif zengin bir kadın, talihsiz bir domuz yetiştiricisi, körkütük aşık bir komi ve Çin'de yeni bir hayat kovalayan Amerikalının yollarını kesiştirir.

10. Olla

10. Olla

Genç bir kadın olan Olla, internette bir çöpçatanlık sitesinde Doğu Avrupalı kadınlara yönelik bir ilana cevap verir. Site üzerinden kurduğu iletişimin ardından Olla, yaşlı annesiyle birlikte yaşayan Pierre'in yanına taşınmak için Ukrayna'dan Fransa'ya gider. Ancak yeni hayatı pek de Olla'nın düşündüğü gibi gitmez.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
11
4
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Bahattin Peker

Genç bir kız olan Danielle, "sevdiği bir insanın" ölümünün ardından mı? Kız ölen kişiyi tanımıyor bile aq adam gibi yapın içeriğinizi ya.