Görüş Bildir
Haberler
Bebeklerin Acıktığını Nasıl Anlarız? Bebeklerin Acıkma Süresi Nedir?

Bebeklerin Acıktığını Nasıl Anlarız? Bebeklerin Acıkma Süresi Nedir?

Şebnem Sucu
28.03.2022 - 10:26

İlk kez bebek sahibi bir anne olarak, bebeğinizin ne sıklıkta acıktığını anlamak ve ne kadar beslemeniz gerektiğini merak ediyor olabilirsiniz. Bebekler acıktıklarında ya da doyduklarında bir takım işaretler verir. Başlangıçta fark etmesi zor olsa da bu işaretlerin neler olduğunu zamanla öğreneceksiniz. Peki, bebeklerin acıktığını nasıl anlarız? Bebeklerin acıkma süresi nedir? İşte merak edilen soruların cevapları…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bebeklerin fiziksel ve zihinsel gelişimleri için yeterli ve dengeli beslenmeleri oldukça önemlidir. İlk altı ay anne sütü ile beslenen bebeklerin 2 yaşına kadar ek gıda ile birlikte anne sütü alımına devam etmeleri önerilir. Yenidoğan bebeklerin mideleri küçük olduğu için az miktarda emerler ve beslendikten kısa süre sonra da hemen acıkırlar. Bebeklerin doyuncaya kadar emmesine izin vermek gerekir. Peki, bebeklerin acıktığını nasıl anlarız? Bebeklerin acıkma süresi nedir? Gelin bu soruların yanıtlarına daha yakından bakalım…

Bebeklerin Acıktığını Nasıl Anlarız?

Bebeklerin Acıktığını Nasıl Anlarız?

Pek çok anne bebeğinin aç olduğunun tek işaretinin ağlamak olduğunu düşünür. Ancak bebekler genelde bir sorunları olduklarında ağlama ihtiyacı duyarlar. Bebeğinizin aç olduğunda ağlamadan önce aç olduklarını anlamınıza yardımcı olacak bazı belirtiler gösterecektir. Bebeğinizin açlık belirtilerini erkenden fark ettiğinizde ve erkenden müdahale ettiğinizde ağlamasının önüne geçebilirsiniz. 

Bebeğinizin aç olduğunu fark etmek için şu işaretleri takip edin ve akabinde bebeğinizi besleyin;

• Parmak ya da yumruğunu ağzına götürürler.

• Uyuyamaz ve daha aktif olabilirler.

• Dudaklarını şapırdatır.

• Kucağınıza aldığınızda göğsünüze döner.

• Yediklerinize yönelebilir ya da dışarıdaki bir yiyeceğe uzanmaya çalışır.

• Dilini ve dudaklarını emebilir.

• İç çekme, fısıldama gibi küçük sesler çıkarırlar.

Bebeklerin Acıkma Süresi Nedir?

Bebeklerin Acıkma Süresi Nedir?

Yenidoğan bebeklerin 24 saatlik bir süre zarfında en az 8 ila 12 defa anne sütü alması gerekir. Bu sebeple bebeğiniz kendiliğinden uyanmıyorsa en az 2 saatte bir beslenmesi için uyandırdığınızdan emin olun. Uyandırması zor olursa göğsünüze koyun. Bazı bebekler uyanmasalar bile güçlü bir şekilde emebilirler. 

Emzirme sürecinde zaman sınırı konulmamalı ve süt miktarının artması için bebeğin sık sık emzirilmesi gerekir. Bebek her açlık belirtisi gösterdiğinde emzirilmelidir. Öğün aralıklarının sıklığı zamanla azalacaktır. Göğüslerdeki şişme ve acı hissinin ortadan kaldırılması için yine emzirmenin önemi büyüktür.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın