Görüş Bildir
Haberler
Beatles Hakkında Muhtemelen Hiç Duymadığınız 5 Kirli Gerçek

Beatles Hakkında Muhtemelen Hiç Duymadığınız 5 Kirli Gerçek

28.04.2015 - 02:33 Son Güncelleme: 28.04.2015 - 11:44

Bir İngiliz için Beatles sevmemek günahtır. Şarkı sözleri herhangi bir ingilizin DNA'sında vardır. Let It Be ezberden söylenir. Dünyanın geri kalanı için de Beatles bambaşka bir şeydir. Çiğköfte yenilen sofralardan, soya sosunun sebil gibi aktığı mutfaklara, zeytinyağı hegemonyası altındaki topraklardan, buzlanmış somonların mideyi doldurduğu coğrafyaya kadar milyonlarca insan, çok farklı kültürlere, inanışlara, ahlak anlayışlarına sahip olsa da Beatles sever. 

Saddam Hüseyin, Kaddafi ve Tony Blair'in bir tanecik ortak yanı varsa, o da Beatles sevmeleridir. Ancak bunca sevgiye nail olan Beatles da günahsız, tertemiz, sütten çıkmış ak kaşık değil; Beatles'ın da bazı kirli sırları var.

1. Beatles kasten "Sie Liebt Dich" cümlesini yanlış söylüyordu.

1. Beatles kasten "Sie Liebt Dich" cümlesini yanlış söylüyordu.

Beatles, 1964 yılında 'She Loves You' şarkısının Almancası olan 'Sie Liebt Dich' şarkısını çıkardı. Ancak şarkıda 'dich' yerine, erkek tenasül uzvu manasına gelen 'dick' diyor, bunu da bilerek ve isteyerek yapıyorlardı. Yoksa su gibi Almanca konuşan insanlar bunlar. Hamburg'da yıllarını geçirdiler. Efendim  bu şekilde söylendiğinde şarkı, bir kadının, erkek tenasül uzvuna aşk ile bağlı olduğu manasına geliyor arkasından da 'Evet, evet, evet!' demek suretiyle bu durum adeta tüm dünyaya ilan ediliyordu. Yıllarca bu durumun kimsenin dikkatini çekmemesi ise ayrı bir bahis konusu. Hin çocuklar, hınzır çocuklar, koca alemi tiye aldılar.

2. George Harrison ilk cinsel deneyimini Beatles üyeleri önünde yaşadı.

2. George Harrison ilk cinsel deneyimini Beatles üyeleri önünde yaşadı.

Bizde bu olayın bir ismi de ''Milli olmak''tır. George Harrison, bu deneyimi gerçekten absürt koşullar altında yaşadı. Mark Lewisohn'un 3000 sayfalık Beatles antolojisine göre ;

-Bir dakika, gerçekten dünyada 3000 sayfalık Beatles antolojisi yazan insanlar var. Bu noktanın kaçmasını istemiyorum. Bir gün biri 'Ben Beatles'ın kitabını yazdım.' dese, adam oturup 'Ansiklopedisini yazdım!' diyebilir ve haklı çıkar-

Konuya dönelim, George Harrison'un bu külliyatta yer alan bir beyanına göre; kendisi bir kadınla ilk kez cinsel münasebette bulunurken meğerse Beatles'ın kalan üyeleri de aynı odadaymış. Bunlar yorganın altında aşklarını eda ederken, Paul'üydü, Lennon'ıydı sessiz sessiz oturup içkilerini yudumlayıp, olayı dinlemişler. Harrison, bütün ekibin kendisini izlemekte olduğunu mutlu sona ulaştığında anlamış. O an odada bir alkış fırtınası kopmuş. 'Kendilerine ben sevişirken sessiz kaldıkları için teşekkür ettim' diyor. İşte kardeşlik, işte grup bağı! (Bu değil)

3. Beatles konserleri sidik kokuyordu.

3. Beatles konserleri sidik kokuyordu.

Bunu söyleyen bir kişi de değil. Beatles'ın konser organizasyonlarının yapıldığı bir çok yerin sahibi, kitaba el basacak seviyede, yemin billah etmek suretiyle bu iddiayı tekrar tekrar ifade ediyor. Örneğin; John B. Lynn şöyle diyor: 'Beatles, kadın histerisine şahit olmanın bir yoluydu. Salonda yere baktığımı ve çişten nehirler aktığını hatırlıyorum. Kadınlar gerçekten heyecandan altlarına yapıyorlardı. O yüzden Beatles denilince aklıma kadın çişi kokusu geliyor.'

4. "Girl" şarkısı sırasında Harrison ve McCartney'nin "Tit tit tit tit" diye arkadan vokal yapması bir şakaydı. (Kötü bir şaka)

4. "Girl" şarkısı sırasında Harrison ve McCartney'nin "Tit tit tit tit" diye arkadan vokal yapması bir şakaydı. (Kötü bir şaka)

Paul McCartney durumu şöyle anlatıyor: 'Kayda muzır bir şeyler ekleme düşüncesi beni her zaman heyecanlandırdı. Beach Boys'un bir şarkısında arkada 'La la la' sesi duyuluyordu. Müthiş masum bir şeydi ve kopyalamak istedik ama aynı kelimeleri kullanamazdık. Biz de başka bir şeye baktık. İlk aklımıza gelen 'Dit dit dit' idi ama onu 'Tit tit tit' diye değiştirdik. Çok gülmüştük..' 

Böylece meme manasına gelen ''Tit tit tit'' sözlerini kayda yedirerek, büyük eğlenmek suretiyle şarkıyı tamamladılar. Yalnız Beatles'ın bu ergen haline de alındım desem yeridir. Abi kaç yaşına gelmişin çocuk gibi meme filan diyerek eğlenmeler. Bugün olsa 'Liseli' diye capsi çıkar.

5. Hamburg'da tam 1 yıl sidikle temizlendiler.

5. Hamburg'da tam 1 yıl sidikle temizlendiler.

Grup, 1960 yılının önemli bir kısmını Bambi Kino adında bir sinema salonunun arka sahnesinde yaşayarak geçirdi. McCartney durumu şöyle anlatıyor: 'Bambi Kino'nun sahne arkasında yaşıyorduk. Tuvaletlerin yanında. Her taraf sidik kokuyordu.'  Anlaşılan o ki; grup üyeleri, duş almak ve traş olmak için sidikle karışmış bir su kullanmaya mecbur bırakılmıştı. 

Bu rezil koşullar altında yaşarken bir süre sonra George Harrison yaşı küçük olduğu için Almanya'dan gönderildi. McCartney ve grubun o zamanki davulcusu Pete Best de gitmek için gün sayıyorlardı ama gidişleri beklemedikleri şekilde oldu. Yaşadıkları yerde prezervatif yakıp ortalığı ateşe verince olay çıktı. Grup üyeleri gözaltına alındı, sonra da sınırdışı edildi.

Beatles Hamburg'a bu olaydan sonra ilk kez 25 Aralık 1962 tarihinde geri döndü. Yeni yıl yemeği olarak da at yediler.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
90
68
32
21
16
12
10