Görüş Bildir
Haberler
BBC Türkçe Servisi Çalışanlarının Grevi 4. Gününde

BBC Türkçe Servisi Çalışanlarının Grevi 4. Gününde

BBC İstanbul Bürosu'nda çalışan gazetecilerin başlattığı grev dördüncü gününde devam ediyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Fotoğraf: Twitter / @nevsinmengu

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ile BBC arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varılamayınca sendika grev kararı almıştı.

"BBC yüzde 20 zam önerdi"

"BBC yüzde 20 zam önerdi"

14 Ocak'ta greve başlayan gazeteciler tarafından yapılan açıklamada 'TÜİK'in yüzde 36 enflasyon açıkladığı, ancak bağımsız ekonomistlerin oranı yüzde 82 olarak hesapladığı bir ortamda, BBC görüşmeler sonunda yüzde 20 zam önerdi. İki yıl üst üste resmi enflasyon oranının çok altında zam teklif eden BBC işvereninin durumun ciddiyetini anlamadığını görüyoruz' denilmişti.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Başkanı Gökhan Durmuş, açıklamasına şöyle devam etmişti: 

'BBC işvereni İstanbul'daki çalışanlarına Türk lirası ile maaş ödemektedir. Türk lirasındaki değer kaybı nedeniyle İstanbul’daki maaş masrafları neredeyse yarı yarıya azalan BBC’den çalışanlarının emeklerine saygı duyan, adil bir teklif beklemek hakkımız. 

Ayrıca, İstanbul’da BBC adına gururla çalışan gazetecilerin bazı temel yan haklarından mahrum bırakılmasını kabul etmiyoruz. İstanbul’daki çalışanların hakları ile hem Birleşik Krallık’taki, hem diğer ofislerdeki BBC gazetecilerinin hakları arasında önemli farklar bulunuyor. Bu durumu ayrımcılık olarak yorumluyoruz.

BBC işvereninden taleplerimize olumlu bir yanıt bekledik, konuyu ısrarla masada çözmek için çaba sarf ettik. Ancak karşı taraf ısrarla gerçeklerden uzak tekliflerini yeniledi. Bu uzlaşmaz tutum nedeniyle bugün grev uygulamasını başlatıyoruz. Adil bir teklif gelmediği müddetçe grev pankartımız burada kalmaya devam edecek, grev gözcülerimiz her gün burada nöbetlerini tutacaklar. Taleplerimiz makul ve BBC açısından karşılanabilir taleplerdir. Kararlıyız, kazanacağız, çünkü haklıyız. Gazetecilerin birlikte güçlü olduklarını bir kez daha göstereceğiz.'  

BBC, grevi kendi sitesinde haberleştirdi

BBC, grevi kendi sitesinde haberleştirdi

Çalışanlarının grev haberini ve taleplerini web sayfasından duyuran BBC Türkçe, greve ilişkin yönetimin yaptığı açıklamaya da yer verdi: 

'BBC ise, Türkiye'deki çalışanlarının ekonomik kaygılarına kulak verdiklerini ve bu kaygıları anladıklarını belirtti.

Bir BBC sözcüsü, 'Bu çerçevede BBC maaşlarda artışa gitti ve ek yardım teklifi sundu. Ayrıca piyasalardaki oynaklığa karşı çalışanlarımızı korumak için devrede olan mekanizmalarla da gelişmeleri izliyoruz. Bu grevin okurlarımızın ve izleyicilerimizin BBC'nin tarafsız ve güvenilir haberlerine ulaşmasını olumsuz etkileyecek olması nedeniyle üzüntü duyuyoruz' dedi.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Gazeteci İsmail Saymaz, grevin BBC tarafından haberleştirilmesi için "İnsan imreniyor" dedi. 👇

Gazeteci Nevşin Mengü de grevdeki çalışanlara böyle destek verdi. 👇

👇

👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın