Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Kilo Almamak İstiyorsanız Dikkat Edeceğiniz Hususlar

etiket Bayramda Kilo Almamak İstiyorsanız Dikkat Edeceğiniz Hususlar

Ece Benligiray
17.04.2023 - 23:27 Son Güncelleme: 20.04.2023 - 14:07

“Nerede o eski bayramlar?” sözünü bol bol duyacağımız, belki de çocukluğumuzun cevizli ev baklavalı, şekerli-çikolatalı, harçlıklı, ev gezmeli bayramlarını hatırlayıp bugünün koşullarına adapte kısa bir tatile koşacağımız bayrama günler kaldı.

Artık eskisi gibi bayram gezmelerinde tatlının dozunu abartmasak da tatiliyle, ziyaretiyle, arkadaş/akraba buluşmalarıyla dengeden çıkmak mümkün hala. “Bayramda da dikkat edersem kilo almadan devam ederim” dedi bir arkadaşım. Ben de 'kolay değil!” dedim bugün. 

Kolay değil çünkü ülke gündemi hepimizi içten içe şişirmeye devam ediyor. Bu şişmeler yakında bedenlere de yansıyacak. Bir yandan ekonomik konjonktürün yarı sürprizli görüntüsü, öbür taraftan yaklaşan seçimin etkileri ile her platformda yakından takip etmek zorunda kaldığımız gündem. Nereye kafamızı çevirsek öbür tarafa çeviresimiz geliyor. 

Seçim sonrasına dair elle tutulur öngörümüz yok. Belirsizlik ortamı her zaman kilo yapar. Stres yaratır çünkü. “Hayatta kalmak için güçlü olmam lazım” dürtüsü tetiklenir. 

Son günlerde daha fazla karbonhidrat yeme ihtiyacı duyuyor ya da akşam atıştırmalıklarından kendinizi koruyamıyorsanız süreciniz tetiklenmiştir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Şimdi bayram! Karbonhidrat tüketip “bayram dönüşü diyete-spora başlarım” demek için şahane bir ikna ediciniz olacak.

Şimdi bayram! Karbonhidrat tüketip “bayram dönüşü diyete-spora başlarım” demek için şahane bir ikna ediciniz olacak.

1) Eğer kilo derdiyle uğraşmamak istiyorsanız (halen olanın üzerine koymak ya da yokken kilo almak) içinizdeki “Ye! Bir şey olmaz” diyen ikna edici sese teslim olmayın. Dengede kalın. Dozu abartmayın. 

2) Bayramların bir diğer ikna edicisi sevdiklerimizin elleriyle yaptığı yemekleri tatmanız! için söyledikleri tatlı sözler :) “Sen seviyorsun diye yaptım”, “benim için iki tane daha al” her zaman sonrası için pişmanlık yaratır. Pişmanlık yaşamamak için o şahane yemekleri yapanlara olan sevginizi göstermek için başka yollar bulun.

3) Bayram kimilerimiz için bayram, kimilerimiz için tatil. Özellikle çalışma zamanlarında insanüstü çalışan iş insanları için bulunmaz nimet. Ama adı tatilken bir yandan da ekstra yorgunluk nedeni ve yorgunluk hissiyatı kilo nedenlerinden biri. (Bu konuyu detaylarıyla merak edenler yorum bırakırsa bir sonraki makalemde ele alırım.) Bayramda tatil yapacaksanız, gerçekten dinlenin.

Ya da okumadıysanız eski makaleleri ya da Hafiflemenin Kutsal Kitabı'nı  okuyun derim.

4) Bu bayramda hayatı bayram gibi yaşamak üzerine düşünün. Hatta notlar alın. Çünkü görev gibi yaşamak da bedende kilo ihtiyacı yaratıyor. 

Bu bayramı kilo almamak, hatta belki de var olan fazlalıklardan özgürleşmek için değerlendirmek isteyenler için yazdım. Şimdiden şifa olsun.

Herkese şahane bayramlar ve tüm okurlarıma kocaman sevgilerimle.

Instagram

Facebook

Twitter

Web

Bu makalede öne sürülen fikir ve yaklaşımlar tamamıyla yazarlarının özgün düşünceleridir ve Onedio'nun editöryal politikasını yansıtmayabilir. ©Onedio

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Aleyna

işte bu haberin altında bayramınızı kutlalayabilirum onedio yorumcuları yasitlarim abilerim ablalarim varsa benden küçük kardeşlerim. Nice bayramlarımız olsu... Devamını Gör

mamamia

Birkaç kilo almanın bana bı zararı olmayacaktır, bugün bayram için bişeyler yaparken arada bı kısmını tırtıkladim bile. Kilo olarak dönmeyeceği için içim rah... Devamını Gör

Otto Skorzeny

afiyet olsun,yarasın.

Furkan Aras

hayvan gibi yiyorum yıllık izinde evden çıkmıyorum 2 haftada 5 kilo almışım bunları yazarken bile cips yiyorum duramıyorum seviyorum Ölüyorum, anlasana! Göz... Devamını Gör