Görüş Bildir
Haberler
Bayramda Akraba Ziyareti Yapmak Yerine Netflix'in Kapısını Çalacak Olanların Keyifle İzleyeceği Güney Kore Yapımı 15 Dizi

Bayramda Akraba Ziyareti Yapmak Yerine Netflix'in Kapısını Çalacak Olanların Keyifle İzleyeceği Güney Kore Yapımı 15 Dizi

Pandemi nedeniyle evlerimizde kös kös oturacağımız bir bayram tatili bizi bekliyor. Ama bu tatili eğlenceli kılmak bizim elimizde. Tabii, Netflix sağ olsun...

Netflix'te izleyebileceğiniz birbirinden güzel bu Kore dizileriyle can sıkıntınız buhar olup uçacak. Bakalım, listede hangi yapımlar var?

(Dizi özetleri Güney Kore Sineması'ndan alınmıştır.)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Extraordinary You

1. Extraordinary You
asianwiki.com

Çizgi roman (webtoon) dünyasında bir karakter olduğunun farkında olan bir kızın kendi kaderinin dışına çıkma çabası ve romanda adı dahi olmayan bir karakterle tanıştıktan sonra meydana gelen olayları konu almaktadır.

2. Itaewon Class

2. Itaewon Class

Dizi, adaletsiz bir dünyada yükselmeyi başaran inatçı ve cesur bir grup insanın etrafında dönmektedir. Itaewon'da 'Jangga' adlı bir restoran zincirinin sahibi ve oğlu Park Sae-Ro-Yi'nin hayatını mahvetmekle kalmaz, babasının ölümüne neden olurlar.

3. The King: Eternal Monarch

3. The King: Eternal Monarch

Dizi, iki farklı paralel dünyada geçmektedir. İnsanların dünyasında serbest kalan şeytan diğer bir paralel dünyaya geçiş yapmaya çalışmaktadır. Buna karşılık olarak Kore İmparatoru Lee Gon paralel dünyaya açılan kapıları kapalı tutmaya çalışır. Bir diğer paralel dünyada, Güney Kore Cumhuriyeti’nde yaşayan Dedektif Jung Tae-Eul insanların ve sevdiklerinin hayatlarını korumaya çalışır.

4. Crash Landing on You

4. Crash Landing on You

Dizi, bir Güney Koreli kadın ile bir Kuzey Koreli adamın arasındaki aşk hikayesini konu almaktadır. Güney Kore'deki bir holdingin mirasçısı olan Yoon Se-Ri yamaç paraşütü yaparken sert rüzgâr nedeni ile Kuzey Kore’ye acil iniş yapmak zorunda kalır. Burada, Kuzey Koreli bir subay olan Lee Jung-Hyeok ile karşılaşır. Lee Jung-Hyeok, Yoon Se-Ri’yi koruyup gizler ve bu süreçte gönlünü Yoon Se-Ri’ye kaptırır.

5. Mystic Pop-Up Bar

5. Mystic Pop-Up Bar

Dizi, gizemli bir pojangmachada (yiyecek-içecek satılan seyyar tezgâh) gerçekleşen olayları konu almaktadır. 'Ssanggab Cart Bar' adlı bu pojangmachanın müşterileri sadece yaşayan insanlar değildir. Ölüler de 'Ssanggab Cart Bar'ın müşterileridir. 'Ssanggab Cart Bar'ın müşterileri, yemek yerken kendileri hakkında konuşur ve iç yaralarını iyileştirmeye çalışır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Angel's Last Mission

6. Angel's Last Mission

Dizi, bir melek ile bir insanın arasındaki aşk hikâyesini konu almaktadır. Bir gün, bir melek olan Dan’a bir görev verilir. Görevi, Yeon-Seo adındaki genç bir kadının gerçek aşkı bulmasını sağlamaktır. Eğer bu görevi 100 gün içinde yerine getirirse, cennete kabul edilebilecektir, başarısız olursa yok olacaktır.

7. Hospital Playlist

7. Hospital Playlist

Dizi, bir hastanedeki sağlık personelinin ve hastaların etrafında dönmektedir. Onların umutsuzca verdikleri mücadeleyi konu almaktadır. 1999 yılında, aynı tıp fakültesinde okumaya başlayan 5 doktor, şimdi aynı hastanede beraber çalışmaktadır.

8. Hi Bye, Mama!

8. Hi Bye, Mama!

Cha Yoo-Ri, 5 yılını bir hayalet olarak sürdürmesine rağmen olumlu ve idealist kişiliğini korumayı başarabilmiştir. Kızını kucağına alma arzusunu yerine getiremediği için bu dünyayı geride bırakamaz. Bir şekilde, 49 gün boyunca, ailesine bir hayalet olarak geri dönebilme fırsatı elde eder.

9. Rookie Historian Goo Hae-Ryung

9. Rookie Historian Goo Hae-Ryung

Dizi, 19. yüzyıl'da, kadın olduğu için hoş karşılanmamasına rağmen tarihsel kayıtlar yazan Goo Hae-Ryung’un etrafında dönmektedir. Hae-Ryung, cinsiyet ayrımcılığına, cinsiyetten kaynaklı ön yargılara ve toplumsal statü ayrımcılığına karşı mücadele eder.

10. My First First Love

10. My First First Love

Dizi, bir grup üniversite öğrencisinin arkadaşlıkları, aşkları ve hayallerini anlatmaktadır. 5 üniversiteli genç, farklı nedenlerden dolayı evini terk ederek birlikte yaşamaya başlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. My Holo Love

11. My Holo Love

Dizi, yalnız bir kadının yapay zekâ 'Holo' ile karşılaştıktan sonra meydana gelen olayları konu almaktadır.

12. Extracurricular

12. Extracurricular

Dizi, para kazanmak için suç işlemeye başlayan ve bunun sonucunda kendilerini tehlikeli duruma sokan bir grup lise öğrencisinin etrafında dönmektedir.

13. Rugal

13. Rugal

Dizi, ulusal çapta bir suç örgütünü çökertmeye çalışan bir dedektifin etrafında dönecek. Suç örgütünün peşinden giderken hem sevgili eşini hem gözlerini kaybeder ve bir katil olmaya zorlanır. 'Rugal' tarafından üretilen benzersiz özelliklere sahip yapay gözlere sahip olduktan sonra hayatını mahveden suç örgütünün peşine düşer.

14. My Only Love Song

14. My Only Love Song

Dizi, günümüzden Joseon dönemine geri giden, insanlara sahip oldukları para kadar değer veren bir top yıldız ile Joseon döneminde yaşayan para kazanmak için her şeyi yapan bir adamın arasındaki aşk hikayesini anlatmaktadır.

15. Hyena

15. Hyena

Dizi, Güney Kore’deki %1’lik üst sınıf için çalışan bir grup avukat etrafında dönmektedir.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
57
26
8
6
5
4
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ozikosan

yahu şöyle içerikler paylaşmayın. sonra millet Netflix milli değerlerimize zarar veriyor diye ayaklanacak

Park Jimin

Halka açık olan kanallardaki dizilerinde milli değerlerimizi koruduğu söylenemez