Görüş Bildir
Haberler
Bayram Tatilini İstanbul'da Geçireceklere Özel Günübirlik Gidilebilecek 15 Tatil Yeri

Bayram Tatilini İstanbul'da Geçireceklere Özel Günübirlik Gidilebilecek 15 Tatil Yeri

Hem ulaşımı kısa hem de keyif yapabileceğiniz İstanbul'un tatil yapılabilecek yerlerini aslında çoğumuz biliyoruzdur. Fakat şehir dışından İstanbul'a gelenler için de ayrı bir rehber olabileceğini düşündük açıkcası. Bayram tatilinde plan yapmamış ve İstanbul'da olacaklar için gidilebilecek yakın tatil yerlerini sizler için derledik. Eeee o zaman bakalım buralar nerelermiş? 😊

Keyifli okumalar! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Kilyos

1. Kilyos

Buraya gelip İstanbul’dan bir nebze uzaklaşmış gibi hissedebilir, eğlencenin tadına varabilirsiniz. Hem su sporlarından yararlanabilir hem de çeşitli aktivitelere katılıp eğlenebilirsiniz. Hem gençlere hitap eden hem de ailelere hitap eden plajları da mevcuttur. Günübirlik gelmek isteyenler için de birkaç gün kalmak isteyenler için de çok uygun ve güzel bir yer Kilyos. Umarız çok eğlenirsiniz.  😊

Ulaşım: İstanbul’un Sarıyer ilçesine bağlı olan Kilyos plajına gitmek için Beşiktaş’tan kalkan minibüslere binebilirsiniz. Ya da metro ile Hacıosman’a gidip oradan kalkan otobüslerle de Kilyos’a ulaşabilirsiniz.

2. Şile

2. Şile

İstanbulluların sıklıkla tercih ettiği yerlerden biri olan Şile’nin sahili gerçekten çok güzel. Kafa dinlemek isteyenler için tatlı ve sakin bir yer. Kamp yapacaklar için de küçük bir tavsiye yanınıza kesinlikle kalın bir şeyler almalısınız. Çünkü özellikle geceye doğru soğuk olabiliyor. 

Ulaşım: Özel araçla gitmeyecekler için Üsküdar’dan Şile’ye kalkan otobüsleri kullanarak ulaşabilirsiniz.

3. Ağva

3. Ağva

Ağva, İstanbul'un Şile ilçesine bağlı olan bir kasabadır. Yeşiliyle ve havasıyla gerçekten insanın huzuru bulmasını sağlayacak yerlerden biridir. Burada doğal mirasları ve güzellikleri keşfedebilir, bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Gezilebilecek bir sürü koy ve şelaleler vardır. Burada hem güneşin keyfini çıkarabilir hem de çeşitli aktivitelerle eğlenebilirsiniz. Bisiklet ve tekne turları, kano turları yapabilirsiniz. 

Ulaşım: Üsküdar Şemsipaşa Caminin orada kalkan otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

4. Kınalıada

4. Kınalıada

İstanbul'da bulunan 4 büyük adadan en küçüğü ve en yakın olanıdır. Yeşillik bakımından çok zengin olmasa da deniz keyfi yapmak isteyenler için uygundur. Hem halk plajı hem de özel plaj bulunmaktadır. Denize girdikten sonra adada tur atmak isteyenler için de Surp Krikor Lusavoriç Ermeni Kilisesi, Manastır Tepesi ve koyu gibi yerler ziyaret edilebilir, bolca fotoğraf çekilebilirsiniz. 

Ulaşım: Eminönü, Beşiktaş, Kartal, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy olmak üzere kalkan vapur veya motorları kullanarak Kınalıada'ya gidebilirsiniz.

5. Heybeliada

5. Heybeliada

İstanbul'a bağlı olan ve yeşillikleriyle, mavisiyle insanı huzurlu hissettiren bir adadır. İsterseniz arkadaşlarınızla gelebilir, denize girmeden sadece gezebilirsiniz. İsterseniz plajın ve güneşin tadını çıkarabilir keyfinize keyif katabilirsiniz. Aynı zamanda bisiklet turu yapabilir, adanın her bir köşesini gezebilirsiniz. Büyükada kadar hareketli ve kalabalık olmayan Heybeliada, sakinlik arayanlar için birebir olacaktır. 

Ulaşım: Eminönü, Beşiktaş, Kartal, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy olmak üzere kalkan vapur veya motorları kullanarak Heybeliada'ya gidebilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Burgazada

6. Burgazada

Girilebilecek 4 tane plajı olan Burgazada, tertemiz havası ve sakinliği ile insana resmen huzur veriyor. Hem İstanbul'da olup hem de keyif yapmak isteyenler için birebir olan Burgazadaya kesinlikle gitmelisiniz. 

Ulaşım:  Eminönü, Beşiktaş, Kartal, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy olmak üzere kalkan vapur veya motorları kullanarak Heybeliada'ya gidebilirsiniz.

7. Büyükada

7. Büyükada

Prens adalarının en büyüğü olan Büyükada'da denizin ve kumsalın tadını çıkarabilir hem de bir sürü yerlerini gezebilirsiniz. Büyükada'nın saklı cennetlerinden biri olan Prenses Koyu'nda denize girmek ve ferahlamak iyi gelecektir. Aynı zamanda Aya Yorgi Kilisesi, Reşat Nuri Güntekin'in Evini ve Rum Yetimhanesi gibi birçok yerleri görebilirsiniz. 

Ulaşım: Eminönü, Beşiktaş, Kartal, Bostancı, Kabataş ve Kadıköy olmak üzere kalkan vapur veya motorları kullanarak Heybeliada'ya gidebilirsiniz.

8. Silivri

8. Silivri

İstanbul'un kalabalığından kurtulup sakin bir yere gitmek isteyenler için de uygun yerlerden biri Silivri. Genelde yazlıkçıların vazgeçilmez yeri olan, sakin ve sessiz bir yer. Günübirlik gitmek isteyenler için de ideal. Hem denizin ve kumun tadını çıkarabilir hem de meşhur köftecilerine uğrayarak lezzetin tadına varabilirsiniz. 

Ulaşım: Otogar veya Yenibosna'dan kalkan otobüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz.

9. Florya

9. Florya

İstanbul'un eski plajlarından biri olan Florya Güneş Plajı, gün içinde rahatça gitmelik, denize girmelik ve sonrasında evine gitmelik bir plaj. Yaz sıcağında evde bunalanların serinlemek için kolayca ulaşım sağlayacağı bir yer. 

Ulaşım: Metrobüs kullanarak Cennet Mahallesi durağında inebilir sonrasında plaja yürüyebilirsiniz.

10. Akçakese Köyü

10. Akçakese Köyü

Şile'ye bağlı olan Akçakese Köyü, şehir kalabalığını geriye bırakıp cennet gibi bir yerde birkaç gün dinlenmek isteyenler için harika bir seçenek olabilir. Kamp sever biriyseniz bu köyü görmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Ulaşım: Şile - Ağva arasında çalışmakta olan minibüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rumelikavağı

11. Rumelikavağı

Altınkum, Elmaskum, Aile Plajı ve Askeri plajları olan Rumelikavağı'nda masmavi denizin ve kumsalın tadını çıkarabilir, etrafındaki balık ve midye lokantalarında yemek yiyebilirsiniz. 

Ulaşım: Sarıyer'den kalkan minibüslerle gidebilir. Hacıosman metro durağından kalkan otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

12. Beykoz

12. Beykoz

Beykoz'da bulunun Poyrazköy plajı, sakin ve temiz olmasıyla insanı huzurlu hissettiren yerlerden biridir. Şehrin kalabalığından uzaklaşmak isteyenlere de ideal bir ortam sunmaktadır. Piknik yapmak isteyenler için Kule Dibi ve Dere Boyu Piknik Alanı bulunmaktadır.

Ulaşım: Eminönü'nden kalkan şehir hatları vapurları ile Anadolu Kavağı'na buradan da Poyrazköy'e ulaşabilirsiniz.

13. Yalıköy

13. Yalıköy

İstanbul'da sıkılanlar ve tatil yapamayanlar için ideal bir yer Yalıköy. Özellikle sessizlik ve sakinlik isteyenlerin kesinlikle gitmesi gereken yerlerden biri. Denizin ve güneşin keyfini çıkararak huzurlu bir gün geçirebilirsiniz. 

Ulaşım: TEM otoyolu üzerinden Mahmutbey gişelerinden çıktıktan sonra Çatalca sapağına girerek köye ulaşabilirsiniz.

14. Sarıyer

14. Sarıyer

Sarıyer'in Yeni Köy caddesi üzerinde bulunan Tarabya Plajı'nda denizin, kumun ve güneşin tadına varabilirsiniz. Etrafında bulunan yakın restoranlarda istediğiniz yemeği ve içeceği alabilirsiniz. Anlayacağınız keyif yapıp, denizin tadını çıkarabilirsiniz.

Ulaşım: 42T, 40, 40B, 25E, 25E, 25Y numaralı otobüslere binerek buraya ulaşabilirsiniz.

15. Riva

15. Riva

Beykoz'a bağlı bir sahil köyü olan Riva, günübirlik bir tatil yapmak isteyenler için de resmen biçilmiş kaftan. Doğayla iç içe olabileceğiniz bu sahil köyüne gitmişken Riva Deresi'nde de balık tutabilirsiniz.

Ulaşım: Beykoz merkezinden 137 no’lu Cumhuriyet Köyü-Riva hattına sahip İETT otobüslerine veya Riva minibüslerine binerek gidebilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
147
65
17
9
7
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Glcn

Sağlığınıza önem veriyorsanız, Silivride denize girmeyin.

sue

abi deniz nasıl bu kadar temiz olabilir mümkün değil

vemrv

Değil zaten mesela Şile yaz kış fark etmeksizin plajı kirli.Yine Akçakese köyü diye belirttikleri yer tuvalet kokusu eşliğinde denize giriliyor.çöpler her ye... Devamını Gör

Bluessy

Dur bakalım yine bir uzak akraba gelince gezeriz birini daha