Görüş Bildir
Haberler
Başkası Yerken Kokusunu Duyduğumuz Anda Canımızın Deli Gibi Çektiği 13 Yiyecek

etiket Başkası Yerken Kokusunu Duyduğumuz Anda Canımızın Deli Gibi Çektiği 13 Yiyecek

Bazı yiyecekler vardır, kokusunu duyduğunuz anda yemek için yanıp tutuşursunuz. Ve bu kokular öyle zamanlarda burnunuza gelir ki ya sizin evde yoktur ya da başka bir şey yemek zorundasınızdır. İşte başkası yerken kokusunu duyduğumuz anda deli gibi yemek istediğimiz yiyecekler:

1. Salatalık

1. Salatalık

Bir yerde kesilmiş bir salatalık varsa hemen yanında da bu kokuyu duyup canı salatalık çeken bir insan vardır. Hatta eskiden seyyar olarak bile soyulup satılıyordu, o denli!

2. Karpuz

2. Karpuz

Kokusu metrelerce öteden duyulan sevgili karpuz iyi ki memleketimizde bol bol var da yazın doyasıya yiyoruz.

3. Sucuk

3. Sucuk

Pazar günü bir apartmanın içinde en çok kokan yiyecek herhalde budur. Evde varsa şanslısınız, yoksa bi koşu markete gönderir adamı!

4. Taze ekmek

Özellikle bir ekmek fırınının yakınlarındaysanız geçmiş olsun. O koku insana fırından çıkmış sıcacık bir ekmeği yedirebilir.

5. Simit

Sabah simiti mükemmeldir ama akşam simitinin kokusu da bir başkadır. Size eğer yanınızdaki biri 'Simit yer misin?' diye sorduysa 'Evet' diyin çünkü o yerken mutlaka canınız çekecektir.

6. Köz patlıcan

6. Köz patlıcan

Dünyadaki bütün kokuları alın, yerine bunu koyun. Bir sebze etten daha iştah açıcı kokabilir mi? Eğer közde patlıcansa kokar! İnşallah sizin evden geliyordur bu koku.

7. Kokoreç

7. Kokoreç

Kokoreç yememek bir tercihtir ama kokoreç yemek bir bağımlılık. Yanından geçtiğiniz bir kokoreç tezgahı varsa ve yememeniz gerekiyorsa hayata karşı çok büyük bir sınav veriyorsunuz demektir.

8. Lokma tatlısı

8. Lokma tatlısı

Direkt olarak tatil yeri kokusudur lokma tatlısı. Sokaklara kurulmuş tezgahlardan gelen buram buram lokma kokusu insanı biraz delirtebilir.

9. Süt mısır ya da patlamış mısır

9. Süt mısır ya da patlamış mısır

Kimisi patlamış mısır kokusuna dayanamaz, kimisi de haşlanmış süt mısır kokusuna. Hangisini severseniz sevin işin özü mısırdır.

10. Karışık kızartma

10. Karışık kızartma

Eğer sokakta yürürken burnunuza karışık kızartma ve sarımsaklı domates sosu kokusu geliyorsa yaz gelmiş demektir. İnsan o kokuyu takip edip pişen eve gitmek istiyor.

11. Un helvası

11. Un helvası

Mis gibi tereyağlı bir un helvasının kokusu tüm mahalleye yeter de artar bile. Allahtan başka yerde duyduğunuz zaman canınız çekerse evde yapabileceğiniz kolaylıkta bir yiyecek.

12. Mangalda pişen her şey

12. Mangalda pişen her şey

Bir etobur, hayatını sadece mangal yaparak geçirebilir. Bazen siz evde peynir ekmek yerken dışarıdan bir mangal kokusu gelir ki, işte o zaman koşarak şehir değiştirmek istersiniz.

13. Piliç çevirme

13. Piliç çevirme

Aynı tavuğu alıp evde yaptığınız zaman bu kokuyu yakalamanız mümkün değil. İnşallah karnınız aç değildir de piliç çevirmenin o mükemmel kokusunu duyup bir yeriniz şişmez.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
236
86
17
16
14
6
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
birisi

yaa şu gabrieli kovun amk fake memeleriyle her başlığın altında dolanıyor

hiç işte

yaz akşamları siz bahçenizde otururken yakınlarda bir yerden mangalda pişen etlerin kokusu gelir ya

kahve kokusu da insanın dayanamadığı kokulardan biridir