Görüş Bildir
Haberler
Başka Milli Takımlar İçin Oynayabilme İmkanı Varken Alman Milli Takımında Yer Almış 13 Futbolcu

Başka Milli Takımlar İçin Oynayabilme İmkanı Varken Alman Milli Takımında Yer Almış 13 Futbolcu

Fulin
24.07.2018 - 12:57

Mesut Özil'in Almanya Milli Futbol Takımı'nı bırakması haberiyle birlikte, bu takım için oynamış Alman asıllı olmayan futbolcuların isimleri herkesin aklından geçmiştir. Akıldan geçmesi ile kalmasın, en iyilerini bir arada görmek isteyenler aşağıya buyursun.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Sami Khedira

1. Sami Khedira

1987 yılında Almanya'da doğan Tunus asıllı futbolcu, İtalya'nın Juventus takımında forma giyiyor. Orta sahada oynayan Khedira, 77 kez giydiği milli formayla 7 de gole imza attı.

2. Shkodran Mustafi

2. Shkodran Mustafi

Arnavut asıllı Shkodran Mustafi'nin ailesi Makedonya'dan Almanya'ya göçmüş. Hali hazırda Arsenal takında oynayan savunmacı 2014'te milli formayı giymeye başladı.

3. Gerald Asamoah

3. Gerald Asamoah

Gana asıllı forvet 2001-2005 yılları arasında Alman Milli Takımı'nın formasını giydi. 1979 doğumlu futbolcu, uzun süre giydiği Shalke 04 formasıyla da hatırlanıyor.

4. Paulo Rink

4. Paulo Rink

Aslında Rink'in hikayesi biraz değişik. Futbolcunun büyükbabası Almanya'dan Brezilya'ya göç etmiş bir Alman. Anadili Almanca olan bir ailede büyüyen Rink, 1998 yılında ilk kez Alman Milli Takımı formasını giydi. 1998-2000 yılları arasında 13 kez bu formayı terletti.

5. Oliver Neuville

5. Oliver Neuville

Kökeninde Belçika ve İtalya da olan İsviçre doğumlu forvet 1998-2008 yılları arasında milli takımda oynadı. 69 kere çıktığı sahada 10 da gol buldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kevin Kurányi

6. Kevin Kurányi

Annesi Panama asıllı, babası da Macar asıllı bir Brezilyalı olan Kevin'in doğum yeri Rio De Janeiro. 1982 doğumlu futbolcu Alman Milli Takımı formasıyla 2003-2008 yılları arasında 19 gol buldu.

7. Mehmet Scholl

7. Mehmet Scholl

Türk bir baba ve Alman bir annenin oğlu olan ve asıl adı Mehmet Yüksel olan Scholl, annesinin asıl babasından ayrılıp bir başka Alman ile evlenmesi sonucu bu soyadını aldı. Alman Milli Takımı'nın gelmiş geçmiş en önemli oyuncuları arasında gösterilen Scholl, ayrıca Bayern Münih ile olan başarılarıyla da hatırlanıyor.

8. İlkay Gündoğan

8. İlkay Gündoğan

Almanya'nın Gelsenkirchen eyaletinde dünyaya gelen İlkay, Almanya'yı her milli takım seviyesinde temsil etti. 1990 doğumlu oyuncu İngiltere'nin Manchester City takımında oynuyor ve Almanya'nın son Dünya Kupası kadrosunda da vardı.

9. Mario Gomez

9. Mario Gomez

İspanyol asıllı futbolcu 32 yaşında ve Almanya'nın Stuttgart takımında oynuyor. 2007 yılından bu yana giydiği milli takım formasıyla 31 golü var. Rusya 2018'de de 23 kişilik milli takım kadrosunda yer alıyordu.

10. Jérôme Boateng

10. Jérôme Boateng

Bir diğer Gana asıllı oyuncu olan Boateng, çok başarılı bir savunmacı. Ülkenin en önemli kulübü Bayern Münih'te de forma giyiyor. Kendisi Almanya doğumlu; ancak kökenleri Gana'ya uzanıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Lukas Podolski

11. Lukas Podolski

Lukas iki yaşındayken ailesi ile birlikte Polonya'dan Almanya'ya göçtü. Bir süre ülkemizde de forma giyen başarılı forvet, kariyerine Japonya'da devam ediyor.

12. Miroslav Klose

12. Miroslav Klose

Almanya'nın gelmiş geçmiş en sevilen forvetleri arasında gösterilen Klose'nin kökleri de Polonya'ya dayanıyor. Almanya'ya geldiğinde 8 yaşında olan başarılı sporcu, 137 kere giydiği milli formayla bir Dünya Kupası da kazandı.

13. Mesut Özil

13. Mesut Özil

1988 doğumlu Mesut Özil, 2006 yılından bu yana kadar Almanya'nın tüm milli takım seviyelerinde oynadı. Ülke basınında Dünya Kupası sonrasında yaşanan tartışmalar ardından Mesut, Alman Milli Takımı'nı bıraktığını açıkladı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
24
23
5
4
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tahsin Akkuş

almanya takımında sarışın olmayanların hepsi aslen alman değilmiş.

Orhan Ak

#4 Zaten Almanmış niye listeye koydunuz mk