Görüş Bildir
Haberler
Başından Kalkmadan Bir Günde Bitirebileceğiniz Netflix'in En İyi Mini Dizileri

Başından Kalkmadan Bir Günde Bitirebileceğiniz Netflix'in En İyi Mini Dizileri

R.G.
26.05.2021 - 13:43

Mini dizileri hepimiz çok seviyoruz. Onları genellikle tek seferde bazen de birkaç gün gibi kısa bir sürede bitirdiğimiz için 'Hangi bölümde kalmıştık?', 'Yeni sezonu yayınlandı mı?' gibi dertlerle uğraşmıyoruz. Siz de mini dizi sevenlerden misiniz? 'Eveeet!' dediğinizi duyar gibiyiz. Sizin için bir hafta sonunuzu ayırabileceğiniz Netflix'in en iyi mini dizilerini listeledik.

Not: Bu diziler IMDb puanlarına göre sıralandı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

12. Alias Grace

12. Alias Grace

IMDb: 7,7

Sondan başlayarak Alias Grace'i anlatalım. Dizinin başrolü olan Grace Marks, Kanada'ya göç eder ve burada bir adamın yanında hizmetçilik yapmaya başlar. Başka bir adamın ona yardım etmesiyle çalıştığı evin sahibini ve kahyasını öldürmekle suçlanır. Henüz 16 yaşında olan Marks, hüküm giyer ve ömür boyu hapis cezası alır. Suç, drama ve biyografi temalarından oluşan bu dizi kanınızı harekete geçirecek.

11. Maniac

11. Maniac

IMDb: 7,8

Komedinin, dramın, bilim kurgunun bir arada olduğu gizemli ve sürükleyici bir dizi arıyorsanız Maniac tam size göre! Maniac, bir ilaç firmasında denek olarak görev alan Annie Landsberg ve Owen Milgrim'in hikayesini anlatıyor. Annie ailevi ilişkilerden uzak ve son derece acımasız. Zengin bir iş adamının beşinci oğlu olan Owen ise yıllardır bir türlü kesinleşmeyen şizofren tanısı ile yüzleşiyor. Anlayacağınız ikilinin hayattan pek bir beklentisi kalmıyor. Ve olaylar böylece gelişiyor.

10. Rise of Empires: Ottoman

10. Rise of Empires: Ottoman

IMDb: 7,9

Mini dizileri konu almışken İstanbul'un fethini anlatan belgesel tadındaki mini diziden bahsetmemek olmaz. Kabul edelim pek çoğumuz İstanbul'un fethini farklı farklı yapımlarda görmeyi çok seviyoruz. Zengin bir Türk oyuncu kadrosuna sahip olan dizinin başrollerinde Cem Yiğit Üzümoğlu, Selim Bayraktar ve Tommaso Basili gibi isimler bulunuyor. Dram, tarih ve savaş kokan dizimizi tek seferde bitireceksiniz.

9. Sinatra: All or Nothing at All

9. Sinatra: All or Nothing at All

IMDb: 8,0

Efsanevi şarkıcı Frank Sinatra'ın yaşam öyküsü ve yeteneklerini konu alan dizi belgesel tadında ilerliyor. Dizide Sinatra'nın ailesi, yakın arkadaşları ve iş arkadaşlarına teker teker yer veriliyor. Bu tarz dizileri seviyorsanız Sinatra'ya da bir bakın diyoruz.

8. Unorthodox

8. Unorthodox

IMDb: 8.0

Unorthodox, Yahudi bir genç kızın katı kurallarla çevrili topluluğundan kaçış hikayesini konu alıyor. Bu genç kızımız ise Esty. Esty, yaşadığı bu toplum içinde sıkışmış ve bunalmış hissediyor. Tıpkı annesi gibi. Peki, bu genç kız yaşadığı yerden nasıl uzaklaşıyor? Tek başına hayatına nasıl devam ediyor? Tüm cevaplar Unorhodox'ta.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. The End of The F***ing World

7. The End of The F***ing World

IMDb: 8,1

17 yaşındaki James kendisinin psikopat olduğuna inanan bir genç kız. Yine 17 yaşındaki Alyssa ise okula yeni gelen havalı mı havalı biri. The End of The F***ing World dizisi, James ve Alysssa arasındaki kurulan bağlantıyı konu alıyor. Genç kızlar bir şekilde bir araya geliyor ve James'in babasını bulmak için harekete geçiyorlar. Komediyi de içine alan diziyi izlerken büyük keyif alacaksınız.

6. Godless

6. Godless

IMDb: 8,3

Zirveye doğru yaklaşırken Godless dizisi ile karşınızdayız. Dizinin konusu ise şöyle: Eski ortağı ile düşman haline gelen Frank Griffin, yeni düşmanını aramak için yollara düşüyor. Ne hikmetse yollar onu sadece kadınların hayatını sürdürdüğü bir kasabaya getiriyor. Düşmanı ise ona uzak bambaşka hayatın içinde. Vahşi Batı'nın sert erkeklerini, kanun kaçaklarını ve çetelerini izlemeyi seviyorsanız, buyurun Godless sizinle!

5. Unbelievable

5. Unbelievable

IMDb: 8,5

Unbelievable dizisinde iki dedektifle karşılaşıyoruz. Dedektiflerimiz tecavüze uğradığını söyleyen bir kadının davasını alıyor. Marie ismindeki bu kadının mağdur mu suçlu mu olduğunu, yoksa yalan mı söylediğini enine boyuna incelemeye başlıyorlar. Unbelievable; duygusal sahnelerin ağır bastığı, hassas konuların işlendiği, suç ve drama ile harmanlanan harika bir dizi.

4. Love, Death & Robots

4. Love, Death & Robots

IMDb: 8,5

Animasyon sevenler toplansın, Love, Death & Robots'u anlatıyoruz! Love, Death & Robots'un her bir bölümü yaklaşık 5-15 dakika sürüyor. Klasik mini dizilerden biraz farklı anlayacağınız. 2 sezon 19 bölüm olan dizimizin her bölümünde farklı konular ele alınıyor. Komediyse komedi, fantastik konularsa fantastik konular, bilim kurguysa bilim kurgu. Bu dizide her şey var! Tadından izleyemeyeceksiniz.

3. Queen's Gambit

3. Queen's Gambit

IMDb: 8,6

Bir günde bitirmeden başından kalkmayacağınız harika bir diziyle daha karşınızdayız. Queen's Gambit dizisinde satrancın bir kadın tarafından nasıl oynandığı anlatılıyor. Çünkü dizinin geçtiği dönemde satrancı sadece erkekler oynuyor. Genç bir kız ise bu tabuyu yıkarak satrançtaki başarısıyla tüm dünyaya nam salıyor. Yetimhanede başlayan hikaye genç kızımızın hayatının değişmesiyle devam ediyor. Biz anlatmaya doyamadık, siz de izlemeye doyamayacaksınız.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. When They See Us

2. When They See Us

IMDb: 8,9

Öncelikle şunu söyleyelim ki When They See Us gerçek bir hikayeyi konu alıyor. Gerçek hikaye sevenler bu diziye bayılacak! Dizinin konusuna gelirsek, When They See Us dizisinde 'Central Park Five' ismiyle anılan beş tane genç var. Gençlerimiz aslında işlemedikleri bir suç sebebiyle suçsuz yere yargılanıyor. İşlendiği iddia edilen suç ise Central Park'ta koşuya çıkan bir kadına cinsel saldırıda bulunmak. Zaten isimleri de bu yüzden Central Park Five. Bu beş genç de yargılandıkları dava da ülke çapında epeyce ses getiriyor. Bakalım Central Park Five davadan kurtulabilecek mi?

1. The Vietnam War

1. The Vietnam War

IMDb: 9,1

Ve zirve... Adından da anlaşılacağı üzere dizimiz Vietnam savaşını anlatıyor. Askerlerin, ailelerin, protestocuların ve siyasetçilerin yaşamlarını konu alan The Vietnam War, savaş sahnelerini belgesel tadında önünüze getiriyor. Tarihi dizileri izlemeyi seviyorsanız The Vietnam War'ı da kesinlikle izlemelisiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
80
29
13
8
6
3
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mustafam_fb

#4 Love, Death Robots 1. sezonu çok iyi bayıldım 2. sezonu çöp değil ama kötü...

Orhan Ulusoy

çernobil neden yok listede?

ahmet

vietnam savaşı bi tek ben de yok acaba:) ??