Görüş Bildir
Haberler
Başarının Cinsiyetinin Olmadığını Kanıtlayan Kadınlardan İlham Verici 17 Söz

etiket Başarının Cinsiyetinin Olmadığını Kanıtlayan Kadınlardan İlham Verici 17 Söz

theolonius
21.05.2016 - 10:16

Cinsiyeti Yoktur! kampanyası, toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi adına kadınlara ve kız çocuklarına karşı her türlü ayrımcılığı ve şiddeti ortadan kaldırmak için erkeklerin ve kadınların alması gereken sorumluluklarla ilgili farkındalık yaratmak amacında olan ve harekete geçilmesini sağlamaya çalışan bir proje.

Bu kampanyanın en dikkat çekici çalışmalarından biri olan '' Başarılı Kadınların İlham Veren Sözleri'' projesini sizler için paylaşıyoruz.

Kaynak: cinsiyetiyoktur, facebook, twitter, instagram

İçeriğin Devamı Aşağıda

#1

#1

Fransız, roman, felsefe politik ve sosyal deneme, biyografi ve otobiyografi yazarı ve feminist filozof aynı zamanda gazeteci. En önemli eseri 1949’da yazdığı, kadınların gördüğü baskıların bilimsel incelemesini yaptığı ve modern feminizmin temellerini kurduğu İkinci Cins sayılabilir.

#2

#2

ABD'li doğum kontrolü savunucusu ve Amerikan Doğum Kontrolü Birliği'nin kurucusu. Postayla doğum kontrolü yanlısı yazı dağıtmak suçundan yargılandıysa da bu dava 1916'da düştü. Aynı yıl ABD'deki ilk doğum kontrolü kliniğini açan Sanger, kamu huzurunu bozmakla suçlanarak 1917'de 30 gün ıslahevinde kaldı.

#3

#3

#4

#4

İngiliz oyuncu, model. Harry Potter film serisinde canlandırdığı Hermione Granger karakteriyle tanındı. Brown Üniversitesi İngiliz Edebiyatı bölümünden mezun oldu.

#5

#5
İçeriğin Devamı Aşağıda

#6

#6

Pakistan'ın kuzeyinde, Taliban'ın güçlü olduğu Svat Vadisi'nde yaşayan Malala Yusufzay eğitim ve kadın hakları konulardaki aktivistliğiyle tanındı ve kızların okuması için yürüttüğü kampanyalar nedeniyle ülkede sembol isim haline geldi. Çocuk aktivist, kız çocuklarının eğitimi için verdiği mücadele dolayısıyla 2011 yılında Pakistan hükümetince verilen 'ulusal barış ödülüne' layık görüldü.

#7

#7

ABD'li sinema oyuncusu ve Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komisyonu İyi Niyet Elçisi. Üç Altın Küre, iki Sinema Oyuncuları Derneği Ödülü ve bir de Oscar sahibidir. Hayırsever çalışmalarıyla dünyada sık sık adından söz ettirir.

#8

#8

Üniversiteyi terkeden, kendine 'insanlığa yardım etmek' hedefini koyan, korkusuzca iş dünyasına atılan ve kurduğu şirket bünyesinde yıllarca yürüttüğü çalışma ile tıp dünyasına çok büyük bir yenilik getiren Elizabeth Holmes, dünyanın en genç kadın milyarderi.

#9

#9

1996 yılında Columbia Üniversitesi'nde Fizik ve Uygulamalı Matematik eğitimini okul ikinciliği ve 'Yüksek Onur Derecesi' ile almasının ardından, 1997'de Kopenhag 'Niels Bohr Institute''de fizik üzerine yüksek lisansını bitirdi. 2002 yılında da Harvard Üniversitesi'nde astrofizik üzerine doktorasını tamamlayan Özel, adının ilk kez 2003 yılında dünyanın en tanınmış bilim insanları ile birlikte 'Büyük fikirler' listesine alınmasıyla tanındı.

#10

#10

Anne K. Ream, ABD'li yazar ve ''sesler ve Yüzler'' projesinin kurucusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#11

#11

Amerikan oyuncu. En İyi Aktris Altın Küre Ödülü adaylığı bulunmakta.

#12

#12

#13

#13

ABD'li havacı ve yazar. Atlas Okyanusu'nu uçakla tek başına geçen ilk kadın pilot Amelia Earhart'tır.

#14

#14

Amerikalı şarkıcı, şarkı yazarı ve oyuncu. Kendi deyimiyle 'çağdaş bir feminist' olan Beyoncé'nin şarkıları genelde aşk, ilişkiler, tek eşlilik ile kadın cinselliği ve güçlendirmesi temaları çevresinde şekillenmektedir. 

#15

#15

Kanadalı yazar, şair, eleştirmen, denemeci ve feministtir. Yakın tarihin en saygı duyulan kurmaca yazarları arasında gösterilir. Arthur C. Clarke ve Prince of Asturias Edebiyat ödüllerini kazanmıştır.

İçeriğin Devamı Aşağıda

#16

#16

Flo-Jo olarak da bilinen ABD'li atlet. 100 ve 200 metrede dünya rekorlarının sahibidir. 1998 yılında bir uçak yolculuğu sırasında kalp krizi geçirerek ölmüştür

#17

#17

Chimamanda Ngozi Adichie, 1977’de Nijerya’da doğdu. Üniversiteye devam etmek için gittiği ABD’de iletişim ve siyasal bilimler diploması aldı. İlk romanı 'Mor Amber', 2003’te yayımlandı ve bugüne kadar 28 dile çevrilerek bütün dünyada bestseller listelerinde yer aldı. Caine Afrika Edebiyatı Ödülü, İngiliz Uluslar Topluluğu Yazarları En İyi İlk Roman Ödülü ile BBC ve O. Henry öykü ödüllerinin de sahibidir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
621
216
11
7
2
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kartuş

Başarının neden cinsiyeti olsun ki ? Yani bunu düşünmek bile mantıksızdır. Mantıksal açıdan başarı kişinin yetenekleri, bulunduğu çevre ve (çalışma ve başarm... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

bende voleybol oynadığım ve önem verdiğim için hep öğretmenlerim beni dışladı.(aslında spor disiplini öğretir haberleri yok) onlar kendi istedikleri öğrenci... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

İşte gerçek feminist bunlar ama bizdekiler bayan kelimesine takıyor :( ablacım bayan kelimesinin baymakla alakası yoook ! erkeklerede bay deniyor biz çıkıp n... Devamını Gör