Görüş Bildir
Haberler
Başakşehir 0-2 Çaykur Rizespor

Başakşehir 0-2 Çaykur Rizespor

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Çaykur Rizespor, İstanbul'da oynanan maçta Başakşehir', 2-0 mağlup ederek rövanş için büyük bir avantaj elde etti. Çaykur Rizespor'un golleri Robin Yalçın, Mehmet Akyüz'den geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

"Gol yemeden orada öne geçersek oyunun rengi değişebilir"

"Gol yemeden orada öne geçersek oyunun rengi değişebilir"

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Çaykur Rizespor, deplasmanda Medipol Başakşehir’i 2-0’lık skorla mağlup etti. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında Abdullah Avcı müsabakayı değerlendirdi.

Genç çalıştırıcı, “İki ayaklı çeyrek finalin ilk ayağını oynadık bugün. Oyunun birinci saniyesinde gol atabilirdik. Çok istekli önde oynayarak başladık. Talihsiz bir gol yedik. Geri düştük ama oyun hem ilk yarı itibariyle hem de ikinci yarıda üçüncü bölgeye doğru geldik ama final pası yapamadık, golleri kaçırdık. Pozisyonlar vererek 2-0 mağlup olduk. Rizespor takımı iyi mücadele etti. Bire birde adam adama oynadılar. Bireysel hatadan da ikinci golü yedik. Rakip önemli bir avantaj yakaladı ama oradaki maç 0-0 başlayacak. Gol yemeden orada öne geçersek oyunun rengi değişebilir. Oyuncularımı ve Rizespor’u tebrik ediyorum. Üç gün sonra oynayacağımız lig mücadelesine odaklanacağız. Her zaman üzerine koymak için çalışıyoruz. Ben Rizeliyim 30 senedir de bu iş içindeyim. Herkese karşı bir duruşum var. Bugün Rize ile oynanan maçta yapılan algı operasyonu Rize seyircisinin yaptığı iltifatlar karşılığında Rizespor yönetiminin de bence bu konuda açıklama yapması gerek” diye konuştu.

Lig için de kupa maçları içinde saat planlamasının çok yanlış olduğuna vurgu yapan Avcı, “İnsan vücuduyla iş yapıyoruz. Bio ritim açısında hayli yanlış saatler. 16.00’da oynuyoruz, bazen 19.00’da oynuyoruz, sonra 21.00’da oynuyoruz hem hazırlanma hem beslenme açısından doğru olduğuna inanmıyorum. Bu Avrupa’da böyle değil. Şahsen ben maç saatlerinden memnun değilim” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Roland Koch: 'İyi sonuç aldık'

Çaykur Rizespor'da ise aldıkları sonuca rağmen ilk adımın bittiğini bildiklerini vurgulayan Alman çalıştırıcı, 'İlk adımı attık. İyi sonuç aldık. İkinci adım Rize'de olacak. Takım çok iyi performans gösterdi. Bizim için kolay değildi. Maçtan önce kaleci Itandje ufak sakatlık geçirdiği için oynamadı. Yerine Gökhan oynadı ve iyi performans gösterdi. Sercan ile İsmail de yoktu. Kweuke de sakattı. Buna adapte olmak kolay değildi. Erken golle iyi durum yakaladık' ifadelerini kullandı.

Sakatlığı bulunan Kweuke'nin durumuna değinen Koch, 'Son durumuyla ilgili net bir şey söylememiz şimdilik zor. Almanya ve Türkiye'de deneyimli doktorlar ve sağlık ekibimiz beraber çalışıyor. Durumunu değerlendirmek için sonrasına bakacağız' şeklinde konuştu.

Başakşehir 0-2 Çaykur Rizespor

Başakşehir 0-2 Çaykur Rizespor

Medipol Başakşehir, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçında Çaykur Rizespor'a 2-0 mağlup oldu.

Çaykur Rizespor'un golleri 6' Robin Yalçın ve 70' Mehmet Akyüz'den geldi.

Deplasmanda Medipol Başakşehir'i mağlup eden Karadeniz temsilci 2. maç öncesinde tur için önemli bir avantaj elde etti.

İlk yarıdan önemli anlar

1dakikada Cikalleshi'nin sol çaprazdan ceza alanına girip yerden yaptığı vuruşta, top az farkla yandan auta gitti.

6. dakikada kaleci Volkan'ın Bekir'e vermek istediği pasta araya giren Robin Yalçın, kalecinin üstünden aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere göndererek Çaykur Rizespor'u 1-0 öne geçirdi.

20. dakikada Eren'in sağdan kullandığı korner atışında arka direkte topla buluşan Tuszynski'nin kafa vuruşunda, kaleci Volkan meşin yuvarlağı tokatlayarak uzaklaştırdı.

40. dakikada Visca, sol çaprazdan ceza alanı içine girdiği anda sert vurdu. Kaleci Gökhan'ın müdahale ettiği top yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Dönen topu yakın mesafede önünde bulan Alparslan, meşin yuvarlağı kötü bir vuruşla taca gönderdi.

Çaykur Rizespor, ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Çaykur Rizespor'da, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından 1 maç men cezası alan Hikmet Karaman'ın yerine takımın başında yardımcı antrenör Roland Koch yer aldı.

Medipol Başakşehir'de yedekler arasında yer alan Emre Belözoğlu, ilk yarıda ısınmak için kale arkasına giderken Çaykur Rizesporlu taraftarların kötü tezahüratına tepki gösterdi. Emniyet mensuplarına tribünde bulunan bazı taraftarları şikayet eden tecrübeli futbolcu, ısınması için takım arkadaşları tarafından diğer kale arkası bölümüne götürüldü. Emniyet güçleri de Emre'nin şikayetçi olduğu taraftarları tribünden çıkardı.

54. dakikada Semih'in ceza alanı önünden sert şutunda, top az farkla yandan auta gitti.

64. Cenk Ahmet'in sağdan ortasında ceza alanı içinde topla buluşan Bekir, meşin yuvarlağı kötü bir kafa vuruşuyla auta gönderdi.

70. dakikada Çaykur Rizespor, ani geliştirdiği atakta farkı ikiye çıkardı. Medipol Başakşehir'in tamamen rakip yarı alanda olduğu sırada savunmadan topu alan Deniz, sağdan hücuma çıkan Mehmet'i gördü. Mehmet, kaleci Volkan'ın kalesini terk ettiği pozisyonda yerden düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 0-2.

Çaykur Rizespor, karşılaşmayı 2-0 kazandı.

Emre Belözoğlu, kendisine küfür eden taraftarı şikayet etti

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın