Görüş Bildir
Haberler
Barcelona, 5,5 Milyon Euroya "Neymar Olayı''nı Kapatmak İstiyor

Barcelona, 5,5 Milyon Euroya "Neymar Olayı''nı Kapatmak İstiyor

Batuhan
14.06.2016 - 12:49

İspanya'nın Barcelona kulübü, Brezilyalı futbolcu Neymar'ın Santos kulübünden transferinde vergi kaçırıldığına ilişkin soruşturmayı kapatmak için Maliye'ye 5,5 milyon avro ödenmesi yönünde karar aldı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Barcelona kulübü Yönetim Kurulu bugün yaptığı toplantıda, kamuoyunda 'Neymar olayı' olarak adlandırılan Brezilyalı futbolcunun transferinde esas bedelin saklanıp vergi kaçırıldığına ilişkin soruşturmayı kapatmak için savcılık ile anlaşılarak Maliye'ye 5,5 milyon avroluk ödeme yapılması yönünde bir karar aldığını açıkladı.

Yönetim Kurulu'nun 14 'evet', 2 'hayır' ve 2 'çekimser' oyla aldığı bu kararın, temmuz ayında yapılacak olağanüstü genel kurul toplantısında kulüp üyelerinin onayına sunulacağı ve kabul edilmesi halinde Maliye'ye ödemenin yapılacağı bildirildi.

Barcelona kulübü başkanı Josep Maria Bartomeu, basına yaptığı açıklamada 'Bu karar hiçbir şekilde kulübe zarar vermiyor ama eğer davayı devam ettirirsek zararı olabilirdi. Bu yüzden, kolay alınmasa da kararımızın Barcelona için en iyisi olduğuna inanıyoruz.' dedi.

"Bugün olsa yine Neymar'ı transfer ederdik"

"Bugün olsa yine Neymar'ı transfer ederdik"

Bartomeu, olağanüstü genel kurulda kulüp üyelerinin Yönetim Kurulu'nun kararını onaylamamaları halinde ise istifa edebileceklerini ima ederek, 'Eğer kulüp üyeleri kötü bir yönetim sergilediğimize karar verirlerse elbetteki gideriz.' şeklinde konuştu.

Bu arada 'Neymar olayı' konusunda bu zamana kadar hep suçsuz olduğunu savunan Barcelona kulübü yönetimi, soruşturmayı kapatmak için Maliye'ye 5,5 milyon avroluk ödeme yapmayı kabul ederek ilk defa bu olayda hatası olduğunu da kabul etmiş oldu. Bartomeu, 'Bugün olsa yine Neymar'ı transfer ederdik. Ama belki de bu kez transferi bazı mali danışmanları değiştirerek yapardık.' ifadesini kullandı. 

Barcelona kulübü, Neymar'ın transferini resmi olarak 57 milyon avro olarak açıklasa da İspanya'daki Ulusal Mahkeme'nin yürüttüğü soruşturma sonrasında gerçek bedelin 83,3 milyon avro olduğu belirlenmişti.

AA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın